perjantai 9. tammikuuta 2015

Psyyken tasapaino


Päivitys 27.2.2020:

Olen kirjoittanut tätä blogia yli viisi vuotta. Voisi sanoa, että tämä projekti on ollut alusta asti - ja on edelleen - oppimisprosessi. Mitä enemmän asioita tutkii, sitä enemmän löytyy tutkittavaa. Mitä enemmän oppii, sitä enemmän löytyy asioita, joita ei ole vielä oppinut. Ja hyvä niin - se pitää tämän mielenkiintoisena.

Monet tämän blogin vanhemmat kirjoitukset ovat sellaisia, että niiden lukeminen on minulle itselleni hieman tuskallista. Alkupään kirjoituksista näkee, että oma kirjallinen ilmaisutapa ja tyyli ei ole aina ollut ihan sillä tasolla kuin toivoisi sen olevan. Tekstit rönsyilevät sinne tänne, ja niihin päätyy kaikkea epäolennaista. Olen monta kertaa joutunut harjoittelemaan itsemyötätuntoa ja hyväksymään sen, että kaikki tekstit eivät voi olla hyviä. Veikkaan, että olen itse tämän blogin suurin kriitikko.

Tämä artikkeli Psyyken tasapaino on ollut jo pitkään sellainen teksti, johon en ole ollut tyytyväinen. Olen miettinyt, miten tätä kannattaisi muokata tai parantaa. Jos kyse olisi vain pienistä yksityskohdista, se olisi mahdollista. Mutta tämän tekstin tapauksessa on pakko todeta, että sen korjaaminen on mahdotonta. Alkuperäinen kirjoitus oli kömpelö yritys käsitellä sellaista aihetta, joka on äärimmäisen laaja ja monimutkainen kokonaisuus. Totuus on se, että minä en enää allekirjoita tuota tekstiä siinä muodossa kuin se on kirjoitettu. Valittu näkökulma oli liian kapea ja yksinkertaistettu tapa käsitellä valtavan suurta ja monimutkaista kokonaisuutta. 

Tämän takia tein poikkeuksellisen ratkaisun, ja poistin koko tekstin. Joskus on pakko myöntää epäonnistuneensa.


5 kommenttia:

 1. Hienoja tekstejä. Aloitin ekasta 2014 vuoden jutusta ja nyt olen menossa tässä. Tästä kyseisestä jutusta tuli mieleen "cremation of care". Onko siinä kyseessä juuri messu tälle femiinienergian alistamiselle? Toinen mikä tuli mieleen tosta sun tulipalon sammutus-vertauksesta oli "Äijänsuon oraakkeli". https://www.youtube.com/watch?v=A2RhtOsiP5w

  VastaaPoista
 2. Toi on tosi hyvä kysymys. En ole tuohon rituaaliin niin syvällisesti perehtynyt, että voisin siitä varmuudella mitään sanoa. Mutta en ehkä ihan feminiinienergian alistamiseksi sitä luokittelisi. Rituaalissahan uhrataan juuri jumalattarelle. (pöllö= minerva=athene)

  Käsittääkseni siinä on enemmän kyse osallistujien "puhdistautumisesta". Tämän teorian mukaan "cremation of care" on välittämisen/empatian pois polttaminen. Rituaaliin osallistuvat ovat sellaisissa asemissa, että joutuvat tekemään kaikenlaista moraalisesti ja eettisesti kyseenalaista. "Eliitillä" on tapana ajatella, että empatia ja inhimillenen toisista välittäminen on heikkoutta. Psykopaattien maailmassa se on ominaisuus, josta täytyy päästä eroon.

  Mutta tuo on vain yksi teoria. Varmasti tähänkin rituaaliin liittyy monia tasoja. Ehkäpä asiaa pitäisi kysyä Äijänsuon oraakkelilita? :D

  Omissa rituaaleissaan "Eliitti" kyllä kunnioittaa feminiinienergiaa, koska he tietävät, että sitä tarvitaan "maagisten voimien valjastamiseen". Vähän sama kuin tämä pentagrammin käyttö. Todelliset satanistit tietävät, että käyttääksen "mustaa magiaa" pentagrammin tulee olla oikein päin, koska se edustaa quintessence-tietoisuutta. Pentagrammi kärki alaspäin edustaisi nimenomaan taantumusta ja olisi rituaalin kannalta enemmän haitallinen kuin hyödyllinen symboli. Täytyy muistaa, että symbolit ovat työkaluja - ja aina neutraaleja. Vain käyttötarkoitus voi olla positiivinen tai negatiivinen.

  VastaaPoista
 3. Minulle tekstisi, johon et ollut jälkikäteen enää tyytyväinen, tarjosi tärkeitä näkökulmia, jotka johtivat tiettyihin tärkeisiin oivalluksiin. En pidä poistamaasi tekstiä epäonnistumisena, vaan jaettuna tarkastelupaikkana kehittymisen polulla.

  On tärkeä oivallus itselleni, että täydellisyys maaplaneetan vaativassa poolisessa oppimisympäristössä on epätäydellisyyden täydellisyyttä ❤️

  VastaaPoista