keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Astro-teologia - osa 9: Saturnus-kultti


Päivitetty 20.10.2015.

Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi kirkoissa on suuri kello, jonka soitolla ilmoitetaan jumalanpalveluksen alkaminen? Entä oletteko koskaan pohtineet, miksi avioliiton symbolina on sormus? Tai miksi hautajaisissa pukeudutaan mustaan?

Perinteemme ovat täynnä sellaista symboliikkaa, jonka otamme täysin itsestäänselvänä. Emme oikeastaan osaa edes kysyä, mistä nämä symbolit tai perinteet ovat lähtöisin. "No se nyt vaan on sellanen tapa" vastaa aikuinen kyselyikäiselle lapselleen. Meillä on vaikka kuinka paljon näitä "tapoja", joiden merkityksestä tai alkuperästä meillä ei ole pienintäkään aavistusta. Aikuiset ärsyyntyvät näistä lasten esittämistä kysymyksistä, koska he eivät osaa vastata niihin. "Älä nyt kysele koko ajan!"

Kun muiniasessa Egyptissä siirryttiin matriarkaalisesta yhteiskunnasta patriarkaaliseen, kaksi vanhaa kulttia menetti valta-asemansa ja kaksi vanhaa kulttia sai vahvisti valta-asemaansa. Feminiinisyyttä arvostaneet Tähdistö- ja Kuu-kultit kuuluivat muutoksen "häviäjiin" - Aurinko- ja Saturnus-kultit "voittajiin". Alkoi maskuliinisuuden aikakausi.

Atonismin keihäänkärkenä olevan Aurinko-kultin vahva kumppani on Saturnus-kultti. Saturnus on voimakkaasti läsnä kristinuskossa ja erityisesti juutalaisuudessa. Nykyajan maailma on edelleen täynnä vanhoja Saturnus-kultin symboleja, perinteitä ja tapoja, joiden alkuperää hyvin harva tuntee.

Saturnus-kultin tärkeimmät jumalhahmot olivat Kronos, Baal ja El. Pelkästään tutkimalla näiden kolmen nimen esiintymistä kielessämme voi nähdä miten paljon Saturnus-kultti edelleen vaikuttaa maailmassamme. Esimerkiksi jos sana alkaa tai loppuu äänteeseen el, sen alkuperä on Saturnus-kultissa. Esimerkkejä: elite, elohim, elevated, election, electron, elder, temple, cirle, gospel, apostle, angel.

"Eliitti" on Saturnuksen "valitut".

Kronos, eli Saturnus, on kreikkalainen versio vanhemmasta foinikialaisten jumalasta El. Kronos kuvataan yleensä käyräveitsen kanssa. Mytologiassa El taisteli isäänsä vastaan ja teki hänelle kastraation käyräveitsellään. Juutalaisuudessa ja Islamissa harjoitetaan edelleen miesten sukuelimen silpomista, jossa poistetaan osa esinahasta. Perinne on jäänne Saturnus-kultin rituaalista. Kun poikalapsi ympärileikataan, hänestä tehdään "Saturnuksen palvoja".


Kronos ja käyräveitsi


Sana kruunu, tulee sanasta Kronos. Kuninkaallisten päähine on kehä, joka on Saturnuksen renkaan symboli. Myös valuutta kruunu tulee Kronoksesta. Osassa kruunuista on keskellä reikä, mikä saa kolikon näyttämään renkaalta.


Kruunu - Saturnuksen rengas

Tanskalainen kruunu


Suomalaisten hyvin tuntema peli, Korona, on ilmiselvä viittaus Kronokseen ja Saturnuksen renkaisiin.


Korona-peli


Saturnuksen renkaat ovat avioliiton solmimisen symboli. Helsingin Ruoholahdesta löytyy patsas nimeltä Kihlaus, jossa on kaksi suurta sormusta. Sormukset on aseteltu niin, että ne näyttävät sarvipäiseltä olennolta. Tällä viitataan Saturnuksen eläinratamerkkiin, joka on Kauris.


Sormukset - Saturnuksen renkaat

"Kihlaus" Ruoholahdessa


Kirkoissa soitetaan suurta kelloa ennen jumalanpalvelusta. Kello, bell, tulee jumalasta Bel / Baal, joka oli jumalan El poika. Kun suuri kello soi, sillä kutsuttiin ihmiset jumalanpalvelukseen - Belin rituaaliin. Kun naiset osallistuivat rituaaliin, heidän tuli käyttää korvarenkaita, jotta he "kuulisivat jumalan".


Kirkonkello soi - Bel kutsuu


Taiteessa näkee usein pyhän hahmon pään päällä loistavan renkaan. Tämäkin on jäänne Saturnus-kultista ja sen rengassymboliikasta. Sama pätee pappien kaulassa oleviin lipereihin. Valkoinen kaulan ympäri menevä kaulus mustassa (Saturnuksen väri) asussa on Saturnuksen rengas.


Enkeleiden pään päällä näkee usein renkaan

Pappien valkoinen kaulus ja Saturnuksen rengas


Saturnus-kultti näkyy myös enkelien nimissä. Suurin osa kristinuskon enkeleiden nimistä päättyy äänteeseen "el": Gabriel, Rafael, Mikael ja niin edelleen. He ovat Saturnuksen, eli El-jumalan, sanansaattajia. Joulun ajan elokuvassa Ihmeellinen on elämä toistuu lause: "Everytime a bell rings an angel gets its wings."

Juutalaisuudessa miehet käyttävät päälaen peittävää päähinettä, kipaa. Tämäkin kuvaa Saturnuksen rengasta. Kristinuskossa samaa asiaa edustaa munkkien päälakikalju tonsuuri.


Kipa ja Saturnuksen rengas

Tonsuuri ja Saturnuksen rengas


Suomalaisille tutumpi versio pään ympäri menevästä renkaasta on kipaa muistuttava kalevalainen hattu, joka nähdään usein Kalevalan tärkeimmän hahmon, Väinämöisen, päässä. Ja mikä on Väinämöisen soitin? Kannel.

Väinämöinen on Elias Lönnrotin patsaassa, johon on piilotettu tarot-kortti Paholainen. Kortti edustaa Kauriin merkkiä, jonka hallitseva planeetta on Saturnus.


Väinämöinen ja Saturnuksen rengas


Sana saatana, satan, tulee Saturnuksesta. Saturnus-kultti ei kuitenkaan tarkoita sitä "satanismia", jota "Eliitin" korkeimmilla tasoilla harjoitetaan. Saatanan käsitteellä on todella monta tasoa, joten sen suhteen menee helposti puurot ja vellit sekaisin. Esimerkiksi tarotin maailmassa Paholainen ei tarkoita samaa kuin kristinuskon paholainen. Termiin liittyy niin vahvoja tunteita ja ennakkokäsityksiä, että sen tulkinnassa on käytettävä erityistä varovaisuutta.

Täytyy muistaa, että symbolit ovat aina neutraaleja, joten tarotin kortti Paholainen, tai astrologian Saturnus (Saatana) ei tarkoita samalla tavalla "pahuutta" edustavaa "Saatanaa" kuin miten kristinusko sen meille tarjoilee. Tässä kohtaa vedetään todella usein mutkia suoriksi samalla tavalla kuin termien Lucifer tai 666 kohdalla. Jos on enemmän kiihkoa kuin ymmärrystä, konseptit menevät helposti sekaisin.

Kauriin tähtimerkki ja Saturnus yhdistetään väriin musta. Saturnus edustaa kuria, järjestystä ja kärsivällisyyttä. "Eliitti" tietää miten musta väri vaikuttaa alitajuntaan. Jos haluaa ihmisten tottelevan, auktoriteetti kannattaa pukea mustiin. Papit, tuomarit ja poliisit käyttävät joissain maissa mustia vaatteita.


Tuomari ja mustat vaatteet

Pappi ja mustat vaatteet

Poliisit ja mustat vaatteet


Saturnus-kultti on eritysen isossa roolissa juutalaisuudessa. Jumalanpalveluspäivä on lauantai - Saturday - eikä sunnuntai - Sunday. Ilmeisesti atonismin sisällä Saturnus-kultti on ollut jossain vaiheessa juutalaisuuden alkuaikoina jopa Aurinko-kulttia tärkeämmässä asemassa. Toisaalta nämä kaksi kulttia ovat tehneet atonismin alla niin tiivistä yhteistyötä, että ne ovat jossain määrin sekoittuneet keskenään. Saturnuksesta käytetään myös termiä musta aurinko, tai musta tähti. Erityisesti natsit käyttivät paljon mustan auringon symboliikkaa.

Juutalaisesta traditiosta tuttua heksagrammia käytettiin muinaisina aikoina Saturnuksen symbolina. Saturnus on kuudes planeetta Auringosta. Saturnuksen nimikkopäivä lauantai on viikon kuudes päivä. Okkultistisessa magiassa heksagrammia kutsutaan Saturnuksen talismaaniksi, joka tunnetaan myös Salomonin sinettinä.
The six-pointed star is commonly used both as a talisman and for conjuring spirits and spiritual forces in divers forms occult magic. In the book The History and Practice of Magic, Vol. 2the six-pointed star is called the talisman of Saturn and it is also referred to as the Seal of Solomon. (Wikipedia)


Seal of Solomon


(Atonistisessa kontekstissa heksagrammi tunnetaan nykyään paremmin Daavidin tähtenä. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Daavid.)

Juutalaisessa perinteessä on tefillin - yleensä otsalla pidettävä musta kuutio. Tämä Saturnuksen symboli löytyy monesta yhteydestä. Maailmalta löytyy useampikin monumentti, jossa on suuri musta kuutio.


Tefillin - musta kuutio

Kaaba ja musta kuutio. Ihmiset ympärillä muodostavat renkaita.

Alamo - musta kuutio Manhattanilla

Hampurin musta kuutio

Svendborgin musta kuutio


Saturnus-viittauksia löytyy myös monista yritysten logoista.


Nike ja Saturnuksen renkaan kulma. Logo muistuttaa myös Kronoksen veistä.

Saturnuksen rengas Boeing-logossa

Dell  - El ja ympäri menevä rengas mustalla pohjalla


Whirlpool ja Saturnuksen rengas

Saturn ja rengas
Microsoft IE ja Saturnuksen rengas


Mutta entäs se hautajaisten mustiin pukeutuminen? Miksi kuolemaan yhdistetään musta väri?

Symboliikka juontaa juurensa muinaiseen Egyptiin. He uskoivat, että kun sielu tulee maailmaan, se kulkee elämän portin kautta. Tätä porttia edusti Ravun tähtimerkki. Jos on elämän portti, täytyy olla myös kuoleman portti. Tätä porttia edusti Kauriin tähtimerkki, jota Saturnus hallitsee.

Pukeudumme hautajaisissa mustiin, koska musta on kuoleman portin, Kauriin ja Saturnuksen väri.14 kommenttia:

 1. Vielä yksi mielenkiintoinen ykstyiskohta tuossa Kaabassa on se musta kivi, yhdessä sen kulmassa. Kiven ympärillä oleva metallinen "hopeinen kenties" kehys muistuttaa minusta vaginaa, jota ihmiset koittavat päästä suutelemaan, kiertäessään Kaabaa. Voisikos sen symbolisen merkityksen käsittää siten, että vaginasta puskee ulos musta aurinko?

  Kuva:
  http://tundratabloids.com/wp-content/uploads/2013/11/KAABA-SMOOCH-STONE.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että kun on hyvä kysymys!

   Olet ehdottomasti oikeilla jäljillä. Hopeinen (=kuu) vaginan muotoinen kehys ja onkalo - ei tuosta vulvasymboliikka enää selvemmäksi tule.

   En ihan tulkitsisi sitä mustan auringon synnyttämiseksi. Vähän veikkaan, että tuo "synnyttämisen" symboliikka liittyy enemmän siihen myyttiin, joka liittyy tuon mystisen meteoriitin alkuperään. Se on todella pitkä tarina, josta varmasti kirjoitan jossain vaiheessa. Täytyy vain löytää siihen oikea näkökulma, koska tarina on lievästi sanottuna kontroversiaali. Toisaalta sitä pitää ensin alustaa aika monella muulla pitkällä tarinalla. Meidän virallisista historiankirjoista kun puuttuu aika paljon sivuja.

   Näkisin, että Kaaban kivessä on kyse monia luomiskertomuksia yhdistävästä myytistä, joka liittyy "ihmiskunnan syntymiseen."

   Poista
 2. Voisitko käydä vilkaisemassa tämän postaukseni ja kommentoida.. Liittyy nimenomaan kuutiossa olevaan pienempään symboliin... http://kummajuttu.fi/2015/04/14/disney/

  VastaaPoista
 3. Nasa:n sivulla lopussa on maininta "kid-friendly saturn" https://solarsystem.nasa.gov/planets/saturn/overview/ ... Saturnuksen 6-kulmio on myös Israelin lipun keskellä johon huomannet että voi kuvitella kolmiulotteisen neliön vrt. N.Y.:n kuutiot ja esim. aiheena "flower of life" liittyy tähän. https://www.nasa.gov/jpl/cassini/pia18280 Saturnuksen etelä-navan "silmä" myös kuutioissa esillä tai esim. J. Hendrixin levy "south-saturn delta". Nyt kuusikulmio esiintyy runsaasti mainoksissa, televisiossa... Tiedoksesi vain blogisti, jollet jo tiennyt.

  VastaaPoista
 4. Daavidin tähti eli hexagram tulee Saturnuksen pohjoisnavasta, joka on kuusikulmion muotoinen (hexagon).
  Gematriaa:
  The Black cube = 93
  Saturn = 93/741
  Hexagon = 74
  Lucifer = 74
  Saturnus on avainasemassa tämän 3-tiheyden matrixin toiminnassa ja ”eliitti” on ikäänkuin ”hakkeroinut” tämän matrixin.
  David Icke selitti tämän hyvin videolla ”the Saturn matrix” ja ”Saturn isn’t what you think it is, it an either”. Harmi kun videoita ei ainakaan YouTubesta enää löydy, koska poistivat icken kanavan.

  VastaaPoista
 5. https://youtu.be/j800SVeiS5I
  Mestariteos. Maapallo on ”musta kuutio”. Tässä animaatiossa näytetään melko hyvin kaikki se paska mitä tässä maailmassa tapahtuu ja ketkä on kaiken takana. Parasiittiset ”ihmiset” jotka on myrkyttäny koko kollektiivisen tietoisuuden.

  VastaaPoista
 6. https://images.genius.com/409ddc2f40ce63e4819eb8da0626e7d5.959x959x1.jpg

  Ville Valon uusimman EP:n kannessa heartagram, jossa myös piilotettuna ylösalainen vapaamuurarilogo (alin sakara = kompassi jne). Heartagramin ympärillä on tummanpunainen Saturnuksen sirppi. Myös yhden biisin nimi kyseisellä levyllä ”Saturnine Saturnalia”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä että teet näitä havaintoja, mutta symboliikan opiskelussa sinulla on vielä vähän tehtävää.

   Sirppisymboliikka ei viittaa Saturnukseen. Se viittaa joko Kuuhun tai Venukseen, jotka molemmat esiintyvät tähtitaivaalla ajoittain sirpin muodossa. Venus on tietenkin niin pieni, että sen sirppiä harvemmin näkeee paljaalla silmällä.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-11-venus-kultti.html

   Tässä kyseisessä logossa on selkeästi haettu sirppiä, jonka keskellä on tähti. Tämä yhdistelmä tunnetaan parhaiten islamilaisesta maailmasta, jossa sirpin ja pentagrammin yhdistelmää käytetään melko paljon - näkyvimmin lipuissa.

   Ottaen huomioon sen tosiasian, että myös pentagrammi on Venuksen symboli, sirpin ja pentagrammin yhdistelmässä on melko voimakas Venus-vivahde.

   Sirpin punainen väri viittaa todennäköisesti tähän:

   "In the Old Babylonian period, the planet Venus was known as Ninsi'anna, and later as Dilbat.[157] The name "Ninsi'anna" translates to "divine lady, illumination of heaven", which refers to Venus as the brightest visible "star". Earlier spellings of the name were written with the cuneiform sign si4 (= SU, meaning "to be red"), and the original meaning may have been "divine lady of the redness of heaven", in reference to the colour of the morning and evening sky."

   https://en.wikipedia.org/wiki/Venus

   Poista
 7. Prinssi Philip haudataan lyijyllä vuorattuun arkkuun. Mikäs olikaan alkemiassa Saturnusta vastaava metalli?

  https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000007917535.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielenkiintoista gematriaakin tässä hänen kuolinpäivässä.

   https://gematriaeffect.news/prince-philip-dead-at-99-april-9-2021-the-99th-day-of-the-year/

   Poista
  2. Joo käyn kanssa välillä tuolla linkkaamallasi sivulla. Toi löytää usein aika mielettömiä. Ite löysin tän: Prinssi Philipin ”sielunkortti” on tarrotissa kortti numero 20. Judgement. Gematriassa sanan judgement arvo = 99. Löysin myös läjäpäin Prinssi Philipiin ja hänen kuolemaansa liittyviä sanoja, jotka ovat numerologisesti 9, mutta kommentoin tänne jo tästä aiheesta kerran, niin en viitsi spämmätä enempää.

   Poista
  3. Prinssi Philip haudattiin tänään, SATURNdayna 17.4.2021, kahdeksan päivää hänen kuolemansa jälkeen. Tänään on myös vuoden 107. Päivä.

   1+7+4+2+0+2+1 = 17, 1+7 = 8
   1+0+7 8

   Saturnuksen keskietäisyys auringosta on 888 mailia.

   Hänet haudattiin lyijyllä vuoratussa arkussa. Saturnuksen metalli alkemiassa on lyijy.

   Iltasanomat uutisoi, että kappelin ulkopuolella oli hevoskärryt, joita veti kaksi mustaa hevosta, nimeltään: Notlaw Storm ja Balmoral Nevis. NOT-LAW. BAAL-MORAL.

   Poista
 8. Lieneekö lähestyvän Kauriin vaikutusta, mutta yksi kolikko liikahti nyt eteenpäin omassa pajatsossa. Valmistujaislakki on ollut inhokkini niin kauan kuin muistan ja nyt saatoin saada siihen lisäymmärrystä. Tähän mennessä tuttua on ollut aversio massalakkeilua kohtaan ylipäätään sekä sitä, että lakilla pyritään tekemään ihmisestä mahdollisimman naurettava. Lakin viestihän on jotakuinkin: 'Tämän arvottoman kangaspalan alle piiloutuva osa on nyt onnistuneesti tyhjennetty kaikesta tarpeellisesta ja täytetty roskalla'.

  Mutta niillehän löytyy yhteinen päivänyönselvä nimittäjä - joka ei olisi ainakaan itselleni selvinnyt ilman tätä mainiota blogia. Kiitos jälleen Antero!

  Lähtökohtaisestihan ne ovat olleet mustia ja vakioasu hautajaisissa, tietenkin.
  https://www.wahlman.fi/tuotteet/ylioppilaille/ "ylioppilaslakki otettiin käyttöön 1870-luvulla aiemman mustan lakin tilalle" (...ja jätettiin rengas)
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Teekkarilakki "se on kuusikulmainen"
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tohtorinhattu "Hattua säilytetään sille valmistetussa hattukotelossa, jossa sitä pidetään sivuttain, niin että lierille, jonka reunat ovat kotelon pohjaan ja kanteen päin, on oma tukensa kotelon sisällä" (visuaalisesti tohtorinhattu muistuttaa kuutiota ja tietenkin lierihattu säilytetään kyljellään!)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Square_academic_cap "mortarboard" (valmistunut siis symbolisesti polvistuu muurarin edessä, jolle tarjoilee kuutiolakkinsa päältä laastia...?)

  Jos hattu sitten kuitenkin alkaa kiristää päätä, sen voi heittää nurkkaan, nostaa keskisormen pystyyn, huutaa "Fuck the system!" ja osallistua johonkin VAIHTOEHTOtapahtumaan ('vaihtoehto' lienee talismaanisana?) esim. mallia https://www.ilmio.fi/2022/
  (Tupsahti vielä samaan saumaan eteen tuollainen itselleni aiemmin tuntematon ilmoitus viime kesältä ja liitän mukaan, koska synkronisaatio.)

  VastaaPoista