Isis |
Toinen Egyptin matriarkaalisen kauden erittäin vaikutusvaltainen kultti oli Kuu-kultti, jonka tärkein jumalatar oli Isis. Tähdistö-kultin tapaan Kuu-kultissa feminiinienergiaa osattiin kunnioittaa. Kuu-kultin kulta-aikoina Egyptissä naiseutta tai feminiinienergiaa ei pelkästään arvostettu. Sitä ylistettiin! Naiset kykenivät synnyttämään uutta elämää - se jos jokin oli jumalallista.
Tärkeimmät jumalat olivat naisia. Naiset olivat hallitsijaperheiden vallan perijöitä. Naiset olivat vastuussa uskonnollisista rituaaleista. Koko yhteiskunta eli tavalla, joka kunnioitti ja ylisti feminiinienergiaa.
Vaikka Kuu-kultti lopulta koki samanlaisen maskuliinisen korruption kuin Tähdistö-kulttikin, osa sen rituaaleista on säilynyt aina meidän päiviin asti. Harva tulee ajatelleeksi, että jotkut kirkolliset rituaalit ovat jäänteitä Kuu-kultin naiseutta ylistävistä rituaaleista. Täytyy tosin muistaa, että nämä rituaalit ovat kärsineet melkoisen korruption, mutta symbolit ovat edelleen samoja.
Ajatelkaapa vaikka kristillistä ehtoollista. Tarjolla on viiniä maljasta ja pieni syötävä "leipä". Mitähän nämä symbolit mahtaisivat edustaa?
Paavi jakamassa ehtoollista |
"Tämä on minun vereni" sanoi Jeesus viinistä. Veri edustaa tietenkin kuukautiskiertoa, Kuu-kultille pyhää feminiinistä sykliä. "Tämä on minun ruumiini" sanoi Jeesus leivästä. Leipä, eli vilja, on feminiinisymboli sekin. Ehtoollisen leipä ei ole ihan tavallista leipää. Se on vohvelimainen pieni kiekko, joka edustaa munasolua. Ja ehtoollisen jakaja - tietenkin puettu feminiinisiin vaatteisiin.
Kuu-kultin kuukautiskiertoa kunnioittava rituaali näkyy edelleen kristillisessä symboliikassa. Jopa sana messu tarkoittaa kuuta. Messu, eli ehtoollisjumalanpalvelus, on englanniksi mass. Tämä tulee egyptiläisestä sanasta mas, kuu.
Itkevä Isis |
Sana kuu periytyy egyptiläisestä sanasta khu, joka tarkoitti Isis-jumalattaren kyyneliä. Tosin "virallinen" kielitiede myöntää tämän yhtä innokkaasti kuin kirkko ehtoollisen alkuperän - vaikka sanat ovatkin foneettisesti identtisiä. Tarot-kortti Kuu kuvaa Osirisin kuolemaa itkevää Isista. Khu tarkoitti myös pyhää mensturaatiota.
Salaisuus, secret, sercretion = vuoto, eritys. "Naiselliset salaisuudet."
Mysteeri, mystery, tulee egyptiläisistä sanoista mesta (nainen) ja mas (kuu).
Siunaus, blessing, tulee germaanisesta termistä bloedsen = bleeding, verenvuoto.
Raha, money, tulee sanasta mon, moon = kuu.
Edellisessä psyyken tasapainoa käsitelleessä kirjoituksessa puhuttiin siitä miten psyykeltään tasapainoinen ihminen kykenee itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon. Ihminen jonka psyykkinen tasapaino on voimakkaan maskuliininen on helposti kontrolloitavissa ja ohjailtavissa. Atonistinen "Eliitti" tarjoaa ihmisille mahdollisimman paljon maskuliinista "mielen ravintoa" TV:ssa, elokuvissa, mediassa ja niin edelleen, jotta se kykenisi ylläpitämään omaa valtaansa. Mitä enemmän ihmiset ottavat vastaan maskuliinista symboliikkaa, sitä helpompaa "Eliitin" on saada ihmiset uskomaan mitä "auktoriteetit" heille kertovat.
Atonismi on onnistunut kääntämään feminiinisyyden negatiiviseksi. Kuu-kultti ja sen kunnioittama feminiinisyys demonisoitiin. Esimerkiksi sanaa synti ei ollut olemassakaan sen nykymerkityksessä ennen monoteistisia (atonistisia) uskontoja. Kun tutkitaan sanan etymologiaa, paljastuu, että synti, sin, tulee mesopotamialaisesta kuun jumalasta Sin. Uskonnot alkoivat puhua syntisistä ihmisistä, millä tarkoitettiin kuun ja feminiinisyyden jumaluutta palvovia kultteja ja sen jäseniä.
Kun Kirkko sanoo "Se on synti!" se tarkoittaa: "Se on feminiinisyyden kunnioittamista." Synti on Jumalaa vastaan rikkomista - kuinkas muutenkaan. Näitä "syntisiä" (sinner = kuun palvoja) Kirkko tappoi oikein urakalla keskiajan noitavainoissa.
Kuun jumala Sin. |
Sin City ja kuu. Elokuvan "syntisessä" maailmassa tuntuu olevan aina yö (kuu) ja naiset ovat voimakkaan seksuaalisia, eli "syntisiä". |
"Syntiset" naiset olivat "noitia". |
Koko kristinuskon teologia lähtee siitä, että ihminen on syntinen ja se on naisten vika. Eeva meni ja söi omenan, jonka takia koko ihmiskunta on syntinen. Mutta ei hätää! Kuulukaa kirkkoon, maksakaa Kirkolle veroja ja uskokaa lukuisista muista jumaltarinoista kopioituun Messiaaseen, ja saatte vapaudu helvetistä -kortin kuolemanjälkeiseen elämään! Eikä tässä vielä kaikki! Teidän ei tarvitse rasittaa iseänne hankalilla laskuilla - me otamme jäsenmaksunne suoraan palkastanne! Helppoa ja vaivatonta!
Miksiköhän suurin siivu menee lapsiin ja nuoriin? Kumman mieleen on helpompi vaikuttaa - lapsen vai aikuisen? |
Jos mietitään suomalaista Kirkkoa ja sen jäseniä, aika harva oikeasti osallistuu sen jumalanpalveluksiin. Tiettyinä juhlapyhinä jumalanpalveluksissa voi olla normaalia enemmän ihmisiä, mutta jos mietitään vaikka huomista sunnuntain jumalanpalvelusta - kuinka suuri prosentuaalinen osa Kirkon jäsenistä osallistuu tuohon rituaaliin? Veikkaan, että aika marginaalinen. Tosiasiassa suomalaisessa kulttuurissa kuulutaan Kirkkoon tiettyjen perinteellisten rituaalien takia. Halutaan häät, kastejuhlat, rippijuhlat ja hautajaiset. Jos Kirkolla ei olisi niin vahvaa roolia näissä perinteissä, olisiko suomalaisella Kirkolla miljoonia jäseniä?
Näistä muutamasta rituaalista, jonka takia Kirkkoon suurin osa suomalaisista kuuluu, tärkein on ehdottomasti häät. Tämä rituaali on erityisesti naisille tärkeä. Sen voi ymmärtää, jos tuntee tuon hääseremonian symbolisen tason. Kyse on erittäin voimakkaasta symbolisesta rituaalista, jonka tausta on suurella todennäköisyydellä feminiinisyyttä ylistävässä Kuu-kultissa.
Miettikääpä hääseremonian kulkua. Rituaali alkaa siitä, että morsian astuu isänsä kanssa sisään kirkkoon. Morsiamella on valkoinen puku ja siinä pitkä valkoinen laahus. Isä ja morsian kulkevat käytävää pitkin. Lähellä alttaria isä luovuttaa morsiamen ja hääpari siirtyy alttarin luo. Alttarilla, joka on muodoltaan pyöreä, solmitaan liitto. Aviopari, uusi entiteetti, kulkee käytävää pitkin ulos, mutta kiertää sivuovesta takaisin kirkkoon, jotta voidaan suorittaa rituaalin viimeinen osa. Kun juhlaväki on päässyt ulos kirkosta, hääpari tulee ulos ja ihmiset heittävät heidän päälleen riisiä.
Miksi tämä rituaali on niin voimakas, varsinkin naisille, että se nostattaa niin suuria tunteita? Miksi monet naiset haaveilevat häärituaalista jo pikkutytöistä asti?
Mitähän tämä kaikki symboloi? Tulee mieleen mitään?
Hääseremonia kuvaa hedelmöitystä..
Katolinen Kirkko käyttää termiä Holy Mother Church. Katsokaapa kirkon ovien muotoja. Ne ovat usein muodoltaan vaginaalisia. Seremoniassa isä edustaa maskuliinia, eli siitintä. Morsian, joka on puettu valkoiseen pukuun, jonka perässä on pitkä laahus, edustaa tietenkin siittiötä. Tultuaan sisään emätinaukkoa muistuttavasta ovesta he kulkevat pitkin käytävää kohti alttaria. Tämä on symbolisesti siittimen vieminen sisään emättimeen. Isä luovuttaa morsiamen, eli tapahtuu symbolinen siemensyöksy. Morsian ja sulhanen kohtaavat alttarilla, jonka pyöreä muoto edustaa munasolua. Liiton solmiminen alttarilla edustaa hedelmöitystä. Alttarilla syntyy uusi entieteetti, aviopari, eli sikiö. Aviopari poistuu kirkosta ja kiertää sivuovesta takaisin sisään, jotta voidaan viedä rituaali loppuun: Hääpari tulee ulos vaginaalisesta ovesta, eli uusi entiteetti, uusi ihminen syntyy. Hääseurue hurraa ja heittää heidän päälleen riisiä. Riisi on hedelmällisyyden ja syntymän symboli.
Nyt saa kikattaa.
Siitä sisään... |
... ja ulos. |
Tämä on yltiömaskuliinisessa maailmassa rituaali, joka puhuttelee psyykeen feminiinistä puolta voimakkaasti. Onko ihme, jos se on niin monelle naiselle niin tärkeä rituaali? Onko ihme, jos siihen liittyy niin valtavan suuria odotuksia, tunteita ja jopa hysteriaa?
Esoteerisessa taiteessa hedelmöittyminen kuvataan käärmeenä ja omenana. Käärme on siittiö - omena on munasolu.
Tampereen tuomiokirkon katossa on Simbergin maalaama käärme omena suussa. |
Hedelmöittyminen löytyy myös kirjaimista. Latinalaisten aakkosten kirjain Q kuvaa siittiötä ja munasolua. Ja miten se lausutaan suomeksi?
"Kuu."
Kirkollisessa taiteessa kerrotaan aivan avoimesti kuun olevan Neitsyt Marian, eli Isisin, symboli.
Isis - alkuperäinen "Maria", joka synnytti "neitseellisesti" aurinkokuningas Horuksen. |
Maria kuun päällä. |
Maria kuun päällä. |
Nephthysin torni muistuttaa maljaa. Nephthys on Isisin arkkityypin toinen puoli - kaksoissisko. |
Kuuhun liittyvää symboliikkaa näkyy paljon myös viihdeteollisuudessa. Valkoiset hevoset tai hevosen kaltaiset olennot ovat kuun symboleja. Syy tähän on astrologian historiassa. Kuu on Ravun tähtimerkin hallitsija. Sama tähtimerkki tunnettiin aiemmin Scarabee-kovakuoriaisena. Vielä tätä vanhempi (todella vanha) symboli tähtimerkille oli valkoinen yksisarvinen.
Valkoinen hevonen liittyy usein elokuvan naishahmoihin, tai heidän puolellaan oleviin prinsseihin.
Pyhä Scarabee - Ravun tähtimerkin varhainen symboli Scarabee kuvattiin usein aurinkokiekon kanssa. Kuu ja aurinko = valaistuminen. |
Lumikki ja valkoinen hevonen. |
Sony ja pegasus |
Vettä elefanteille - nainen ja valkoinen hevonen |
Jos sadussa on prinssi, hän ratsastaa tietenkin valkoisella hevosella, koska on prinessan "tiimissä". |
Onko ihme, jos pikkutytöt tuntevat vetoa hevosiin, poneihin ja yksisarvisiin?
My Little Pony ja yksisarvinen |
Mielenkiintoista, kotonani oli valkoinen suomenhevonen, josta nykyisen suomenhevosen vitivalkoista väriä periyttävä kanta jatkuu. Etelä-Pohjanmaalla on vanhan perinteen mukaan tavattu järjestää "symbolisia" kruunuhäitä, jossa "morsiusparia" (näyttelijöitä) kuljetetaan vaunuilla pitkin juhlakenttää. Vuonna 1956 Ilmajoen nuorisoseuran järjestämissä kruunuhäissä lumivalkoinen Bismark oli valjastettu vetämään morsiusparia Ilkankentällä. Tilaisuudesta jäi pari valokuvaa muistoksi:
VastaaPoistahttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Grey_Bismark.jpg
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/kulttuuri/kruunuh%C3%A4%C3%A4t-helteisten-spelien-jalokiven%C3%A4-1.1433480
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista