maanantai 23. tammikuuta 2017

Pizzagate ja "tutkiva journalismi" - osa 2


Uusimmat toimittajakunnan "Pizzagate ei ole totta!" -huutelijat: Ylen Sanna Ukkola ja Suomen Kuvalehden Pasi Kivioja.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide-kotimaa/mita-ihmetta-kayta-jarkea-ala-puhu-faktoista/?shared=953791-eadee3d6-999

http://yle.fi/uutiset/3-9417639

Sanna Ukkola kirjoittaa:
"Ihmisillä on tapana huomata uutiset ja näkemykset, jotka vahvistavat heidän omia käsityksiään. Ympäröivästä maailmasta siivilöityy tajuntaan asioita, jotka tukevat ennakko-olettamuksia. Tätä yleistä ajatusvirhettä kutsutaan vahvistusharhaksi tai vahvistusvinoumaksi."

Sanna hyvä, olet aivan oikeassa, mutta et vain näe, että puhut itsestäsi. On suorastaan kiusallista huomata miten et selkeästikään tiedä miten laajan kokonaisuuden pizzagate muodostaa. Olet ainoastaan lukenut omia käsityksiäsi ja ennakko-oletuksia vahvistavia mielipiteitä niistä medioista, jotka pyrkivät suojelemaan epäiltyjä. On jokseenkin säälittävää, että kärsit itse voimakkaasta vahvistusvinoumasta, mutta syytät siitä toisia.

Et käy kirjoituksessasi millään tasolla läpi niitä raskauttavia faktoja, joita on esitetty lukuisissa asiaa käsittelevissä kansalaisjournalistisissa julkaisuissa. Väitteesi, että todisteita ei ole, ei yksinkertaisesti ole totta. Valehteletko tahallasi, vai jätitkö vain taustatutkimuksen tekemättä?

Todistusaineistoa on runsaasti, eikä kukaan täysijärkinen ihminen voi siihen tutustuttuaan väittää, etteikö pedofiilirinkiepäilyille olisi perusteita.

Mitäpä jos Sanna perehtyisit esitettyihin todisteisiin ennen kuin huutelisit, että todisteita ei ole? Jos tosiaan olet sitä mieltä, että esitetyissä todisteissa ei ole mitään syytä epäilyihin, ole hyvä ja perustele näkemyksesi. Tässä blogissa on hyvä yhteenveto niistä lukuisista aihetodisteista, jotka yhteen kasattuna antavat vähintäänkin hyvän syyn epäillä, että Washington DC:n poliittisessa eliitissä harjoitetaan lasten hyväksikäyttöä: https://dcpizzagate.wordpress.com/

Vai onko sinulla jokin syy puolustaa pedofiileja?

Huomaatko miten syyllistyt itse juuri siihen väitteeseen, josta ylimielisesti syytät toisia? Esität väitteen, jolle et esitä perusteluja, ainoastaan ennakko-oletukseen perustuvan ja omaan henkilökohtaiseen uskomusjärjestelmääsi sopivan mielipiteen. Mielipiteesi ei ole fakta, vaikka kuinka niin väittäisit.


Sanna Ukkola

Pasi Kivioja


Lue myös:
1 kommentti:

  1. Hienoa Samu!

    https://vastavalkea.fi/2017/01/29/salaliittoteoriat-viihdetta-vaaraa-maailmalle/

    VastaaPoista