keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Suomalainen musiikkiteollisuus


Jokin aika sitten tässä blogissa esiteltiin Cheekin brändäyksessä käytettyä symboliikkaa. Tämä kirjoitus sai runsaasti huomiota, kun Cheek-hypetys oli syksyllä kuumimmillaan. Jopa rytmi.com noteerasi kirjoituksen omalla pökkelöllä tavallaan. Tällä hetkellä Cheek ja symboliikka on tämän blogin ylivoimaisesti luetuin kirjoitus.

Lukijoiden reaktiot kommettiosioissa ja keskustelupalstoilla paljastivat karulla tavalla miten paljon on ihmisiä, joilla on todella suuria vaikeuksia ymmärtää mitä musiikkiteollisuus on ja miten se toimii. Jos lukija ihmettelee, että "mitä se Cheek oikein näillä symboleilla hakee?" tämän blogin kirjoittajan kämmenpohja alkaa väkisinkin etsiä otsaluuta.

Hyvä on, kaivetaan rautalanka esiin.

"Eliitti" omistaa kaikki merkittävät levy-yhtiöt. Suurien levy-yhtiöiden artistit (ja yhtyeet) ovat tuotteita - siis osia "Eliitin" viihdeteollisuuskoneistossa. Artisteina he eivät ole yksityishenkilöitä - he ovat levy-yhtiöiden rakentamia brändejä, joihin levy-yhtiöt sijoittavat resurssejaan - odottaen mahdollisimman suurta tuottoa.

Artisteilla itsellään on hyvin vähän sanavaltaa mm. sellaisiin asioihin kuin levyn kannessa oleva symboliikka, musiikkivideoilla näkyvä symboliikka tai asuissa ja pukeutumisessa näkyvä symboliikka. Artisteilla itsellään on hyvin rajoitettu sanavalta imagollisiin tai brändinrakennuksellisiin asioihin. Artistin allekirjoittama levytyssopimus takaa sen, että levy-yhtiö saa täyden päätäntävallan artistin brändäykseen. Levy-yhtiöillä on viimeinen sana siihen miten artisti pukeutuu, millaisia promokuvia artistista julkaistaan, millainen tukka artistilla on, tai millainen visuaalinen ilme artistin ympärille rakennetussa brändäyksessä on. Varmasti artistien omia ideoita ja toivomuksia voidaan kuunnella ja toteuttaa, mutta viimeinen sana on aina levy-yhtiöllä. Artistilla ei ole mitään mahdollisuutta tehdä mitään brändiinsä liittyviä päätöksiä levy-yhtiönsä tahdon vastaisesti.

Jos esimerkiksi levy-yhtiö päättää, että Sannilla täytyy olla sininen tukka, Sannin on noudatettava tekemäänsä sopimusta ja toteltava. Se, pitääkö Sanni sinisestä tukastaan, on täysin yhdentekevää - se ei ole Sannin päätös. Jos levy-yhtiö tekee päätöksen, että Sannin hiusten on oltava siniset, Sannilla ei yksinkertaisesti ole oikeutta värjätä hiuksiaan vaaleaksi, mustaksi tai punaiseksi.

Jos Sanni haluaa ottaa tatuoinnin, hänen on saatava siihen lupa levy-yhtiöltään. Jos levy-yhtiö kieltää, Sanni tottelee. Jos levy-yhtiö suostuu, se saattaa antaa Sannille listan "sallituista" kuva-aiheista, joita voi olla esimerkiksi pöllöt, silmät, ruusut, pääkallot, kotkat tai muut vastaavat "Eliitin" käyttämät symbolit. Levy-yhtiöllä on täydellinen omistusoikeus omaan tuotteeseensa.

Ja millaiset ihmiset musiikkiteollisuutta pyörittävät? Tällaiset:


Simon Cowell ja vapaamuurarilogo

Asko Kallonen kädessään Musiikki ja Media -gaalan palkinto

Vapaamuurarisymboliikkaa: ashlar-kivi


Kaikki merkittävät pelurit musiikkiteollisuudessa kuuluvat vapaamuurareihin. Koko teollisuudenala on täysin "Eliitin" hallussa.

Kuuluvatko artistit sitten itse vapaamuurareihin tai vastaaviin organisaatioihin? Osa varmasti kuuluu, osa varmaankaan ei. Mutta tällainen arvuuttelu on oikeastaan täysin yhdentekevää. Se on aivan yksi lysti kuuluuko artisti vapaamuurareihin, koska artistin brändäyksessä käytetyssä symboliikassa ei koskaan ole kyse itse artistista. Kyse on aina artistin "omistajasta".

Artistien brändäyksessä käytetty "Eliitin" symboliikka on tuttu ilmiö maailmalla - varsinkin Yhdysvalloissa. Suomi ei tee tässä poikkeusta. Myös suomalaiset artistit ovat näiden kansainvälisten levy-yhtiöiden omistuksessa.

Esimerkkejä suomalaisten artistien ja yhtyeiden brändäyksessä käytetystä symboliikasta:

Antti Tuisku


Kaikennäkevä silmä

Silmä (kyljessä) ja Daavidin tähti

"Shh..." -käsimerkki


Kolme viivaa Peto on irti -logossa

Druidistiset kolme viivaa Order of Bards, Ovates and Druids -logossa
[Uusdruidistinen "Eliitin" organisaatio]

Atonistiset uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam


Erin


Silmä

E-kirjaimen painotus


Chisu


Valaistuminen

Polaris, Pohjantähti, Pienen karhun kirkkain tähti ja napatähti


Sanni


Pöllö

Silmä ja numero 5

Musta kuutio

Sininen ja punainen

Silmä


Jenni VartiainenAkhet ja vapaamuurarilogo


Kaksi kotkaa


Mikko Kuustonen


Kuu ja tähdet

Vapaamuurarisymboliikkaa: kuu ja tähdet (Masonic moon)
[Kirjasta: Official Journal of the Antient and Primitive Rite of Masonry, Joseph Hawkins]

Mark master -käsimerkki

Pääkallo

Leijonan tassu -käsimerkki

666-käsimerkki

Silmä kolmion keskellä -käsimerkki


Olli Herman


Ollin tatuoinneista löytyy: silmä, fleur-de-lis, kotka ja pääkallo


Mikael Gabriel


M- ja G-kirjainten korostus - M niin kuin mason ja G niin kuin gaonim


Kappaleesta Viimeisen kerran:
Mä pistän silmät kii, ku taivaalt sataa vettä ja tunnen 
pisarat, kun ne osuu mun kasvoihin ja aion piirtää nää
salaisuudet mun tatskoihin
Mitkä mä selvitän tutkimal mitä pelkään
Mä en pysy pyramidin alla vaa sen pääl ja ihan sama
miten meni, mus on pitelemist


Kaulassa tatuoituna pöllö ja ruusu

Silmä


Uniikki


Silmä ja faarao

Pöllö


Robin


666-käsimerkki

Silmä

Sininen ja punainen


Paula Vesala


Silmä


Rasmus


Silmä

Silmä


Benjamin Peltonen


Silmä

Isac Elliot


666-käsimerkki


Kasmir


666-käsimerkki


Haloo Helsinki


666-käsimerkki

Kyyhkynen

"Shh..." -käsimerkki


Nightwish


Silmä ja pöllö

Pöllö


Kotiteollisuus


Kärjellään oleva punainen kolmio

Ankkuri

Vasara

Pääkallo


IrinaSilmä


Apulanta


Cross patteé

Leijona ja auringonsäteet

"Kuutio"

Hauki

Silmä


Petri NygårdSilmä

Heksagrammipääkallo ja 666-käsimerkki


Venus


"Kristus"


Auringonsäteetpääkallo ja käärme


Maija Vilkkumaa


Silmä

Silmä

Anna Abreu32


SilmäElastinenSilmä


Ruutulattia


Krista SiegfridsSilmä


Silmä


Silmä


Ruutukuvio


Silmä

Silmä (Lähde)


HIM / Ville ValoSilmä


Silmä


Silmä


Venus


Kaksi käärmettä


Ruumisarkku


Silmä

Silmä

Sini SabotageSilmä "kolmiossa"

ApocalypticaPääkallo


"Kristus"


Pääkallo

Michael MonroeM niin kuin mason


Silmä


Silmä


Vesa-Matti Loiri


Silmä ja Akhet (O-kirjaimessa)

Sarvipää ja Akhet (O-kirjaimessa)


Anna PuuSilmä (Hänellä on sama silmäsymboli tatuoituna ranteeseen)

Leijona

46 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista luettavaa. Käsimerkeistä tuli mieleen, että mitähän Vaasan leipomo viestii 666 käsimerkillä joka löytyy esim. Vaalean täysjyvän taika leipäpussista "taikurin" tekemänä? Harmikseni en saa kuvaa liitettyä tähän

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista olisi kuulla analyysisi David Bowien viimeisestä albumista.

  Bowie kuitenkin välttää liian selviä ja helposti löydettäviä banaliteeteiksi tyhjeneviä symbolisia tasoja. Hän on tässä hyvin bunuelmainen. Varsinkin hän välttää tällaisia banaaleja populaarikulttuurin vapaamuurarisymboliikkoja, tai ehkä ironisoi niitä. Kaappi nyt symboli ruumisarkkua, sen voi sanoa. Mutta tämäkään ei ole lattea symboli. Bowien symboliikka on hyvin junglaista, ja siksi analyysille jossain määrin läpitunkematonta. Se antaa alitajunnan tehdä työtä.

  Tässä mielessä tuo symboiliikka ja kieli on jotenkin shamaanimaista, butohteatterimaista, subjektin ja yhteisön tietoisuus menevät sekaisin, roolitus vaihtuu, minä alkaa edustaa kollektiivista alitajuntaa ja sen haluja.

  Mutta mitä sanoo asiantuntija? Mitä eliitti haluaa indoktrinoida meihin Bowien tuotoksen avulla?


  https://www.youtube.com/watch?v=kszLwBaC4Sw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole riittävän perehtynyt Bowien tuotantoon tai tähän levyyn, että voisin suoraan kommentoida.

   Poista
 3. Niin Bowie, Blackstar, star of stars, päteekö samat säännöt?

  VastaaPoista
 4. Huomaa: http://yournewswire.com/david-bowie-turned-down-honours-from-the-queen-twice/

  VastaaPoista
 5. Paljon on eliitin symboliikkaa (klisheitä) Bowien kuvissa: https://www.google.fi/search?q=bowie+finger&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQn7KExanKAhWKGCwKHRsvCV8Q_AUIBygB&biw=1350&bih=665

  VastaaPoista
 6. Tässä jotain juttua aiheesta. En ole tosin vielä itsekään lukenut: http://vigilantcitizen.com/musicbusiness/occult-universe-david-bowie-meaning-blackstar/

  VastaaPoista
 7. Tarkoittaako tämä siis, että eräs näistä musiikkiteollisuuden roboteista eli Mikael Gabriel ei ole vapaasti voinut valita mitä tatuoi vaikkapa kaulaansa?? Erittäin hauskaa jos näin :D Super blogi btw, parempi kuin Nwo-havaintoja hah.

  VastaaPoista
 8. Tyhmä kysymys - Miksi vapaamuurareille yms. on niin tärkeää omistaa koko musiikkiteollisuus? Toki jos haluaa halita maailmaa niin miksei musiikkiteollisuuttakin, mutta pyritäänkö musiikilla "aivopesemään" tai vaikuttamaan ihmisten mieliin? esim. Onko kappaleisiin tai rytmiin piilotettu jtn. viestejä?

  Tuli vain mieleen, kun tänään latailin Youtubesta musiikkia.
  http://aijaa.com/e61f61

  Ja joskus olen törmännyt väitteeseen, että jos soittaa kappaleita väärinpäin voi löytää näitä "viestejä." Pistetäämpä vaikka esimerkiksi Justin Bieberin kappale Baby.
  https://www.youtube.com/watch?v=vgphZB5lzT0
  Tosin täytyy ottaa huomioon se että video saattaa olla tekaistu. Itse en ole tätä kokeillut, mutta täytyy ihan mielenkiinnosta kokeilla jokupäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole tyhmä kysymys.

   Varmaan syitä on monia, mutta kyllä varmaan yksi suurimmista syistä on juurikin tuo mieleen vaikuttaminen - nimenomaan alitajuntaan vaikuttaminen. Musiikki on informaation välittäjänä tiedostavan mielen ohittava ja suoraan alitajuntaan iskevä muoto. Sitä voidaan käyttää monella eri tavalla.

   "Eliitti" haluaa tavallisten ihmisten olevan passiivisia, tyhmiä ja tasapainottomia orjia, joita on helppo ohjata halutulla tavalla. Yksi keino tällaisen orjarodun luomiseen on tarjota heille leipää ja sirkushuveja sellaisessa muodossa, joka tukkii heidän alitajuntansa kaikenlaisella epäharmoonisella moskalla, joka pitää ihmiset kiinni materialismissa, egoisimissa, narsismissa, kilpailemisessa, riitelemisessä, rahan perässä juoksemisessa ja erilaisissa peloissa.

   Kokeilepa olla kuukausi ilman musiikkia, TV-ohjelmia, elokuvia ja sosiaalista mediaa. Korvaa nämä jatkuvan hälyn lähteet vaikka kirjojen lukemisella tai luonnossa liikkumisella. Voit olla varma siitä, että olotilasi, sisäinen maailmasi, ajattelusi ja henkinen hyvinvointisi muuttuu radikaalisti tuon kuukauden aikana.

   Monelle tällainen kuukauden "hälypaasto" on hyvin vaikeaa, suorastaan mahdotonta, koska keskimäärin ihmiset ovat valtavan riippuvaisia kaikesta siitä epäharmoonisesta hälystä jota he alitajunnalleen tarjoilevat. Se on kuin huumetta, jota on pakko saada lisää. Katso vaikka ihmisiä busseissa tai julkisilla paikoilla. Kaikilla on neuroottinen tarve kuunnella musiikkia napit korvilla ja selata facebookia kuin zombiet. (Sana "älypuhelin" onkin melko irvokas, jos miettii mitä nämä laitteet meille tekevät.) Sitten kun tullaan kotiin, tuijotetaan telkkarista aivotonta tosi-tv:tä.

   Se on hälyriippuvuutta.

   Kun ihminen viettää aikaa hiljaisuudessa, hän alkaa kuulla omaa sisäistä ääntään. Monelle tämä on niin kivuliasta ja pelottavaa, että he tekevät mitä tahansa välttääkseen sen.

   Kuten Jung sanoi: “People will do anything, no matter how absurd, to avoid facing their own souls.”

   "Eliitti" tietää tämän - ja käyttää sitä härskisti hyväkseen. Suurin uhka "Eliitin" vallalle on oman sisäisen tasapainonsa löytänyt ja omaan itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon kykenevä ihminen, joka on vapaa neurooseista ja addiktioista.

   Tällainen psyykisistä orjakahleista vapautunut ihminen ei enää suostu orjaksi ja alkaa väkisinkin kapinoida. Mutta muille - siis niille jotka ovat edelleen psyykisissä orjakahleissaan - hän vaikuttaa tulleen hulluksi. Totuus on kuitenkin päinvastainen - hän on tulossa järkiinsä ja pääsemässä irti siitä hulluudesta, jota kollektiivisesti pidetään "normaalina".

   Poista
 9. Michael Monroen logo, tupla-m muistuttaa paljon showpaini wwe:n logoa, joka puolestaan kyljellään on numero 33.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että Michael Monroella on smoke screen niminen kappale jossa "eliitti" ei ole niin mairittelevasti esillä. https://youtu.be/prDIE-UVy6c

   Poista
 10. Päivitetty 3.11.2016. Lisätty kuvia: Mikko Kuustonen, Sanni, Vesa-Matti Loiri ja Anna Puu.

  VastaaPoista
 11. Esimerkki artistien roolista tuotteina:

  "Ylen vierailulla X Factor -kulisseihin selviää muun muassa, että Aallon antamat kommentit tulevat tuottajan suusta. Kun haastattelija kysyy Aallon mielipidettä viime jaksossa pudonneen kilpailijan kohtalosta, pysäyttää tuottaja nauhoitukset ja kertoo Saaralle, kuinka tämän pitäisi vastata. Hetken päästä Saara toistaakin tuottajan kommentit ominaan lähetykseen.

  Tällaista on tosi-tv:n arki. X Factorharjoitusstudiolla ja kilpailijoiden asuntolassa vieraillut Yle pääsi myös olemaan osa X Factor -illuusiota. Viime viikon ohjelmaan sisällytettiin Saaran Ylelle antama haastattelu, jonka X Factor -tuottajat olivat käsikirjoittaneet.

  Ohjelmassa esitettäviin kappaleisiin, tai asuvalintoihin ei Aallolla niin ikään ole päätäntävaltaa.

  - Minulle kerrotaan joka maanantai, minkä kappaleen esitän sillä viikolla ja sitten vain harjoittelen sen, Aalto kertoi Ylelle Lontoossa."

  http://www.iltalehti.fi/viihde/2016110622575509_vi.shtml

  Ja ihmiset vieläkin ihmettelevät, että miksi "Artisti X" on laittanut levynsä kanteen vapaamuurarisymboliikkaa, ja että kuuluukohan se vapaamuurareihin.

  Näin käy kun ihmiset lakkaavat käyttämästä omaa ajatteluaan.

  VastaaPoista
 12. Hyvät veljet:

  https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/hulahula-suomi-oli-kaikkien-aikojen-markkinointikikka-miksi-valtava-robin-mainos-maksettiin-verorahoilla-200228841/

  Ylen käyttämästä symboliikasta:
  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/10/suomalainen-media.html

  VastaaPoista
 13. anna abreun sensuroimaton versio, levyn kansi osui kaupassa silmään. Kiitos mielenkiintoisimmasta materiaalista mihin olen törmännyt!

  VastaaPoista
 14. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta. Musiikkialan pitkäaikaisena sisäpiiriläisenä sekä vielä pidempi aikaisena symboliikan ja esoterian harrastajana ja tutkijana sanoisin, että vaikka löytämäsi merkit ovat valideja, ei musiikki- tai media-alalta löydy käytännössä ketään, joka tajuaisi niistä yhtään mitään. Mediaihmisten esoterian lukutaito on 100% olematonta, ja merkistöjen näkyvyys on täysin tiedostamatonta. Sanoisin vielä, että valitettavasti. Se, että kuusikymmenluvulla brittiläisessä ja amerikkalaisessa popkulttuurissa vaikutti muutamia esoteriaan perehtyneitä taustavaikuttajia määritti popin kuvakieltä vahvasti. Se oli "kapinaa" tai mitä lienee. Mutta nämä jutussasi esiintyvät ihmiset ovat yhtä paljon esoteerikoita kuin Mötley Crüen pojat alkemisteja laittaessaan viisikannan levynkanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikki- ja media-alalta ei löydy ketään? Niinkö? Koko alalta? Että ihan sattumalta tätä samaa symboliikkaa tulee vastaan uudestaan ja uudestaan?

   Sen voin jossain määrin uskoa, että artistit eivät varmaankaan kovin syvällisesti symboliikkaa tunne, mutta JOKU tuntee. Kuten kirjoituksessani totesin, ei tässä ole kyse artisteista, vaan niistä jotka luovat artisteja. Omistajat "brändää" (branding = polttomerkitä) omat tuotteensa.

   Poista
 15. Sannin kohdalla on myös pyramidi symboliikkaa (Kuva jossa "Sanni" näkyy peilikuvana)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä ihan pyramidiksi tuota sanoisi, mutta onhan noissa N-kirjaimissa kolmiosymboliikkaa. Ja kun niitä on kaksi, saadaan 33. Sama on tuossa A-kirjaimessa, siihenkin tulee kaksi kolmiota, eli 33.

   Poista
 16. En tiedä liittyykö suoranaisesti esoteeriseen symboliikkaan mutta olen kiinnittänyt huomiota. Tuiskun joissakin viime vuoden keikkamainoksissa hänellä on metallinen panta kaulassa, johon on liitetty ketju. Vartiaisellä usein lähimenneisyydessä ollut nahkainen panta kaulassa. Näitä kaulapantoja näkee myös suuren maailman tähdillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se liittyy. Hyvä huomio.

   Iso-Britannian vaakunassa on vasemmalla aurinkoa ja maskuliinisuutta edustava leijona ja oikealla kuuta ja feminiinisyyttä edustava yksisarvinen. Toisella näistä on kahleena kaulapanta. Arvaa kummalla.

   https://assets.londonist.com/uploads/2014/08/i875/warrant.jpg

   Ei varmaan kovin vaikeaa ymmärtää mitä tuo pantakahlesymboliikka edustaa.

   Poista
 17. Tuli mieleen myös vanha Hectorin kappale, joka soi muutama päivä sitten kahvilla käydessäni. Jotenkin sitten jäin kuuntelemaan sanoja ja kotona oli pakko vielä tarkistaa sanat. Tämä on Hectorin albumilta- Kadonneet lapset:
  https://genius.com/Hector-tuulisina-oina-lyrics

  VastaaPoista
 18. Koita googlata Von Herzen Brotherssin uusi levynkansi ja promokuvat!

  VastaaPoista
 19. Listasta puuttuu Eevil Stöö, kato video koska mä voin ni symboliikkaa vilisee alusta loppuun monarkkiperhosia myöten..

  VastaaPoista
 20. Tulipa tässä tämmöinen vastaan. Antti Tuisku nelinkontin, housuissa lukee ilmeisesti "henkimaailman hanuri".
  https://www.rumba.fi/uutiset/umk-ilmoittaa-suomen-euroviisuesiintyjan-taman-kuun-lopulla-nahdaanko-tama-superhyperartisti-suomen-edustajana-entapa-huhut-festivaalikeikasta-jannaa/

  VastaaPoista
 21. Musiikista, varsinkin nykypäivän popmusiikista, tulee mieleen myös miten se vaikuttaa kuulijaansa. Satuin itse altistumaan vähän aikaa sitten julkisessa tilassa soivalle nykypäivän listahittejä soittavalle radiokanavalle ja sitä levotonta ääntelyä kuunnellessa tuli nopeasti rauhaton olo ja halusin pois. Ei ihme että nykylapset kärsivät ADHD:stä, jos pienestä asti mieltä pahoinpidellään tuollaisella melusaasteella.

  No, tokihan kauneus on katsojan korvassa eikä makuasioista kannata kiistellä. Mietin vain että mitä esimerkiksi kirjassa Shamaanin tie sivulla 81 kirjoitetaan:
  "..on osoittanut laboratoriokokeillaan rummutuksen muuttavan keskushermostoa. Rytminen ärsytys vaikuttaa sähköaktiivisuuteen "monilla sellaisilla tuntoon ja motoriikkaan liittyvillä aivojen alueilla, joihin ei yleensä pystytä vaikuttamaan. Tämä johtuu siitä, että rummutus ärsyttää alueille vieviä tuntohermoja."

  Voisiko jopa olla, että jos ei jatkuvasti ylikuormita alitajuntaansa erilaisilla ääniärsykkeillä vaan antaa aivojensa levätä, niin sitten voi kokea esimerkiksi vaikkapa akustisen noitarummun äänen virkistävänä ja stimuloivana?

  Mutta ehkä ei kannata miettiä tämmöisiä liikaa, siitä tulee vain pää kipeäksi. Sen sijaanhan voisi vaikka kuunnella jotakin takavuosien popmusiikkia, ajalta jolloin studioissa ei levyjä ylituotettu, vaan jätettiin myös musiikillisesti mielikuvitukselle sijaa. Eikä varsinkaan levyteollisuudessa ollut vielä mitään eliittiä mukana, ehei. Miten olisi vaikkapa discomusaa naapurimaasta? Eikö olekin hieno jäävuori kannessa?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Voulez-Vous

  Abban jälkeen tuli vakavampaa musiikkia:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chess_(musical)

  Tai ehkäpä räväkkää rehellistä rokkia kotimaasta? Vanhat kunnon Sliipparit:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Livet_I_Bordell
  (siinä keltaisessa pyörylässä on muuten leijona ja teksti "musiikkia eläimille")

  VastaaPoista
 22. Unohtui edellisestä viestistäni: Iron Maiden ja 2 Minutes to Midnight. Olkaapa _silmä_ tarkkana:
  https://www.youtube.com/watch?v=9qbRHY1l0vc

  Ja kappalehan oli albumilta Powerslave. Eipä kai tässä kannessa mitään blogin aihepiiriin viittaavaa ole:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Powerslave

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä. Kovasti tuntuu olevan tuossa videossa myös Oinas-symboliikkaa.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/06/automerkit-osa-2-nissan-mazda-ja-opel.html

   Poista
 23. https://youtu.be/EW5uUorwMEo
  Miettis-Karri kavereineen on ottanut oikein asiakseen kuvata narrin matkan.

  VastaaPoista
 24. Suamilovempäätöskonsertti täynnä symboliikkaa ja velittelyä, sepäksi kutsuttiin A. Kelaa, silmiä löytyy. Toisaalta sitten että joku niinkin hyvän oloinen ihminen kuin Kuustonen käyttelee nimityksiä niin maallistaa asiaa eli tuo kohti Jordan Petersonin purkua salaliittoteorioista tyyliin - nämä tyypit viestittävät toisilleen kuulumistaan (omaisuudelliseen) kermaan. Jokainen lobbaa omaa asiaansa. Nythän on käynyt niinkuin voi kuvitella, että seuraan kuulumattomatkin käyttävät symboleita jos sillä kerta saa tuotteensa kaupaksi. https://areena.yle.fi/1-4469220

  VastaaPoista
 25. Kiitos kirjoituksesta. Aikoinaan itsekin tätä aihetta tutkin. Mielenkiintoinen on esimerkiksi MTV3:n logon kehitys, alunperinhän logo oli pöllö, sitten kolmio, sitten pöllö kolmion sisällä, sitten pelkkä pöllön silmä. Nykyinen logo on todella naurettava, selkeä miehen sukupuolielin työntymässä reikään, kertoo aika paljon siitä millaista sisältöä tämä roskakanava tuottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/10/suomalainen-media.html

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2017/09/pelastakaa-mtv.html

   Poista
 26. Tuiskun Antti levittää Instagramissaan tummia mustavalkokuvia, joiden päällä on ikäänkuin okran värisenä leimana joko lammas, käärme tai kyyhky. Lähin yhteys näyttäisi olevan Matteus 10:16, joka tunnetaan näemmä myös nimellä ”coming persecutions”.

  VastaaPoista
 27. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006396810.html
  Printtilehdessä otsikon Peto -sanan O-kirjain oli sattunut osumaan silmän päälle. Vasen silmä oli siinäkin rajattu kuvan ulkopuolelle tai sitten kameraan oli ladattu liian kapea filmi. Mistä minä voisin tietää.

  VastaaPoista
 28. Markkinointikanava, joka tavoittaa nuoret. Blokess. Logoksi ei riittänyt yksi b, vaan niitä piti panna viuhkaksi asti eli 3. Liittäisin kuvan, jos voisin mutta katsokoon kukin itse blokess.fi

  VastaaPoista
 29. Sanoitukset
  En oo käyny Irlannissa mutta siell on käyty meillä
  Ja ne musiikkia meille kantoi viskilenkkereillä
  No enhän toki itse heidän viskiänsä juonu
  Mut ilahduin kun meille on ne lahjojansa tuonu
  Ja siellä pubin nurkassa ne soitti menninkäiset
  Nuo ihmisyyden tietäjät, nuo hengen jättiläiset
  Että joo, että joo, että jotta että joo
  Mä tunsin syvää iloa ja musiikissa elin
  Kun joku nosti laukustansa uuden soittopelin
  Ja yht-äkkiä mun kädessäin ol' Guinnessi ja pottu
  Se tuntu hiukan oudolta mut pian siihen tottu
  On kavereiden kokoelma vähän kiemurainen
  On toinen kunnon irishman ja toinen juutalainen
  Että joo, että joo, että jotta että joo
  Musiikki kehotti minut sinisyyttä kohti
  Ja tuuliselle, puuttomalle nummelle se johti
  Ja rytmiä mä hakkasin ja oluesta kuplin
  Ja hetken aikaa keskikaljaluola oli Dublin
  Että joo, että joo, että jotta että joo
  Ne sanoi että taiteessa on pienen kansan voima
  Se on soittoniekan kansakunnan sieluun tatuoima
  Ei pärjää pieni kansa paitsi sydämin ja hengin
  Ne lauloivat ja aikaan saivat hirvittävän svengin
  La-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la
  La-lai-la-lai-la-lai-la-la-la-lai-la-lai-la-lai-la
  La-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la
  La-lai-la-lai-la-lai-la-la-la-lai-la-lai-la-lai-la
  La-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la-lai-la
  La-lai-la-lai-la-lai-la-la-la-lai-la-lai-la-lai-la
  Lähde: Musixmatch

  Siel on käyty meillä

  VastaaPoista
 30. Hyvä myös todeta että musiikkiin voidaan myös laittaa hajottavia ja sairastuttavia epäharmoonisia taajuuksia.
  Esim valtakunnalliset radiot on kaikki säädetty epäharmooniselle taajuudelle.
  Kannattaa kuunnella 432hz musiikkia ja huomata ero.
  Samoin ilmakehän omaa luonnollista resonanssi taajuutta (schumannin resonanssia) häiritään monin eritavoin, mutta se on oma osionsa.

  VastaaPoista
 31. Hei. En pyydä vastaamaan, jos et jo entuudestaan tiedä tarpeeksi vastataksesi, kun ei näihin niin paljoa aikaa tai vaivaa pidä kulutttaa.

  Mietin vaan tuossa Suomimusiikin parempaa kastia ja mieleeni tuli tietenkin Eppu Normaali. Heidän brändissään en ole ainakaan huomannut olevan juuri tällaista symbolismia. Jos oletetaan, että heidänkin musiikilla on kuitenkin jonkinlainen massan manipulointiin liittyvä tarkoitus, niin olisiko se tietynlaisen jatkuvan melankolisuuden, haikeuden, masennuksen ja alkoholismin ylläpito suomalaisessa yhteiskunnassa? Näihin kuuluu jatkuva epäonni, kun romanttisen rakkauden kohde on lähtenyt, ja ratkaisu löytyy pullosta. Saadaanko näin ihminen vajoamaan siihen ansaan, jossa hän luulee onnen löytyvän ulkoa tai toisesta ihmisestä? Onko tämän tarkoitus glorifioida alkoholin kulutusta vai korostaa sen negatiivisuutta? Vai onko heidän musiikkinsa vain näistä kyseisistä ongelmista manifestoitua taidetta ilman sen ihmeellisempiä agendoja?

  Pari huomiota: Hectorin musiikissa on merkittävästi okkultistista symbolismia, mikä ei ihmetytä otettaessa huomioon hänen olleen David Bowien ihailija. Kappale "Atlantis" olkoon esimerkkinä.

  Juicellakin sitä lienee. Yksi kohta jonka nyt muistan on:
  "Olen kala olen kala mutta en ole pakastesei,
  eikä minusta saa kunnon ateriaa,
  tähtitiedettä oon - henkimateriaa." Tällä hän melko varmasti tarkoitaa aurinkomerkkiään, joka on Kalat. Kaloilla on tapana olla ns. metafyysinen/hengellinen vinouma maailmankatsomuksessa. Tätä kun vertaa vastapäiseen merkkiin, Neitsyeeseen, tämä fakta korostuu. Neitsyt kun on ajatuksiltaan konkreettinen, looginen ja individualistinen, on Kalat metafyysinen, intuitiivinen ja kollektiivinen.


  Seuraavaksi mennään hieman aiheen vierestä.
  Itse okkultistina ymmärrän suuresti kaiken mistä puhut. Minua välillä askarruttaa, että näetkö itse kaikki ne opit pahoina, ja että minkälaista maailmankatsomusta itse "harrastat"? En usko, että kukaan okkultismia ja esoteerisiä oppeja syvästi tutkinut ainakaan olisi ateisti. Tosin jos ateismi on voimakkaana vinoumana mielessä, niin ehkä sitten nämä tutkimasi aihepiirit saavat kaiken hengellisen näyttämään erittäin naurettavalta ja melodramaattisen hullulta.

  Uskonto on idioottimaista, sillä se saa ihmisen missaamaan pointin. Jumaluuden todellinen luonne sekoitetaan metafooriin, kuviin ja hahmoihin. Ateismi reagoi tähän, ottaen täydellisesti antagonistisen aseman uskontoon. Näiden kahden vastakkainasettelu pitää ihmiset sokeina todellisilta henkisiltä ja hengentieteellisiltä totuuksilta. Molemmat johtavat omalla erikoisella tavallaan moraalin rappeutumiseen.

  Uskonnot kasvattavat ihmisen "varjoa" (Jungilainen termi "shadow") luoden äärimmäisen polarisoivan olemuksen, jossa kielletään alempi luonto ja teeskennellään korkeampaa. Tämä kuitenkin aiheuttaa äärimmilleen vietynä täydellisen perversion, joka on nähtävissä esim. paaveissa jotka tykkäävät "kosketella" pikkupoikia. Ihmisen on hyväksyttävä oma synkkyytensä, varjonsa, ja muunnettava se korkeammaksi sielun funktioksi, niinkuin alkemisti, joka muuttaa viisasten kivellä kaiken kullaksi. Ateisti taas ei usko mihinkään korkeampaan, ja luulee voittaneensa kaoottisen maailman uskomalla oman egonsa luomaan hallinnan illuusioon. Hänellä ei ole syytä olla hyvä ihminen, jos ei ole jälkielämää tai korkeampia voimia. Itseasiassa, hän uskoo olevansa vain eläin. Ei ole vaikea nähdä, miten tämä johtaa moraaliseen rappeutumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä pointteja.

   En ole kokenut järkevänä avata yleisölle omaa maailmankuvaani kovinkaan paljon. Se on jokaisen henkilökohtainen ja yksityinen asia.

   Mutta pakko sanoa, että minua on jo pitkään huvittanut ateisteissa se, että he usein väittävät oman maailmankuvansa olevan tieteellinen. Tästä asiasta uskallan olla eri mieltä. Omien havaintojeni mukaan käytännössä kaikki ateistit ovat ontologisia materialisteja. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Materialismi) Kun ateisteille yrittää puhua kuolemanrajakokemuksista kerätystä tieteellisestä näytöstä, joka erittäin vahvasti todistaa sen puolesta, että tietoisuus jatkaa olemassaoloaan vaikka keho on kuollut, heitä ei kiinnosta. Sama pätee siihen tieteelliseen aineistoon, jota on kerätty lasten kertomista menneistä elämistä. Näitä tutkimuksia vältellään kuin ruttoa, jotta ei joutuisi kohtaamaan oman maailmankuvansa epätieteellisyyttä. Jos on oikeasti tieteellinen maailmankuva, silloin täytyy olla kiinnostunut tieteellisten tutkimusten tarjoamasta näytöstä.

   Ateistit, ilmastoalarmistit ja koronahysteerikot ovat tässä suhteessa toistensa kopioita. "Tiede on minun puolella!" Paitsi että ei ole.

   Poista
  2. Juuri näin! Myöskin ihmisyyttä ja olemassaoloa koskevaa tiedettä varjostaa se, että myöskin nämä tieteenalat ovat hyvin vahvasti eliitin kontrollissa. On jo aikoja sitten pystytty tieteellisesti DNA:ta tutkimalla todistaa, että ihmisen polveutuminen apinasta ei ole mahdollinen evoluutioketju. Tätä ei kuitenkaan haluta mainstream-tieteeksi julistaa, koska se kumoaisi kaiken koko ihmisyyden historiasta. Lisäksi ihmisen fyysisestäkin sydämestä on löydetty noin 40 tuhatta solua, jotka muodostavat ikäänkuin ”toiset aivot”. Sydän siis toimii yhteistyössä varsinaisten aivojen kanssa. Tästäkin on mielenkiintoista tieteellistä näyttöä sydämensiirtopotilailta, joille on sydämensiirron jälkeen tullut täysin uudenlaisia mieltymyksiä esimerikiksi eri ruokia kohtaan. Gregg Bradenilla on tästä ihmissydämestä hyvä video YouTubessa jos kiinnostaa. Muutenkin paljon hyvää materiaalia kanavalla.

   Poista
  3. Ihan hyvä vaan, että pysyt mysteerimiehenä(oletettuna😂). Ihmisen persoona kun tuppaa vaikuttamaan muiden suhtautumiseen hänen käsittelemiin aiheisiin. Blogin aiheet ovat sellaisia ettei ne montaa ateistia kiinnosta, joten en usko kirjoittajankaan tähän ryhmään kuuluvan.

   Poista
  4. Aivan mahtavia pointteja. Ja juuri näin se on.


   Ateistit olettavat, että heillä on "loogisin" maailmankatsomus. Mutta missä on logiikka siinä että "we come from nothing and return to nothing". Kuulostaa enemmänkin siltä, että on heitetty pyyhe kehään kaikkeuden äärettömien mysteerien ymmärtämisessä, mistä sinäänsä ei voi ketään syyttää, sillä se on loputon ja äärimmäisen vaativa prosessi.

   Evoluutio menee suurimmassa osassa okkultismia niin, että ihminen on materisoitunut henkiolento, joista materiaalisimmat (eli he jotka olivat enemmän identifioituneita lihaansa, kuin henkeensä) sekaantuivat eläimiin himojensa vallassa. Näin syntyi ihmisen ja eläimen välimalli - ihmisapina, joka jatkoi devoluutiotaan luoden lisää eläimellisiä ihmistä muistuttavia lajeja. Näitä ovat muut apinat, simpanssit jne. Näillä on säilynyt jonkin verran ihmisen älykkyyttä, mutta ovat täysin lihansa vallassa hengellisesti katsottuna. Ihmisellä on varaa valita: meneekö maahan lihansa mukana, vai nouseeko ylös henkensä mukana. Tällä hetkellä elämme Kali Yugaa, jolloin suurin osa tulee valitsemaan ensimmäisen vaihtoehdon, koska aistilliset mielihyvän lähteet ovat saaneet yliotteen maailmassa, jossa kukaan ei tiedä (tai anneta tietää) mitä tapahtuu kuoleman jälkeen.

   Itse olin ateisti hetken aikaa, kunnes nopeasti tajusin kuinka monta linkkiä heidän maailmankatsomuksestaan puuttuu. Sitten huomasin, että vaikka he kritisoivat uskontoja "mielikuvitusolentoihin" uskomisesta, niin itse ovat valmiita venyttämään uskomustaan heidän suosikkiselitykseensä, "yhteensattumaan". Kaikki on vain hyvää tuuria ja sattumaa. Vaikka kaiken universumin tarkoituksenmukaisuuden pystyy kuka tahansa hieman syvällisemmin pohtiva demonstroimaan. Tiede on sekoittanut kysymyksen "miten joku tapahtuu" vastaukseksi kysymykseen "miksi joku tapahtuu".

   Tuo pointti sydämestä on myöskin totta. Sydämmessä vallitsee intuitio, jota järjellä ei voi perustella. Mutta monesti, kun kuuntelee elämässä sydäntään, löytää itsensä juuri sieltä mistä pitääkin. Järki on hyvä työkalu tottakai, mutta järki myöskin hakee valtaa itselleen. Tämän todistaa järjen luoma illuusio, ego, jonka tehtävänä on omaksua aina "syy" itselle tai toiselle, ikäänkuin se voisi kontrolloida kaikkea maailmassa, jossa se on itsekin vain yksi seuraus, eikä itse syy. Sydän toimii taas harmoniassa maailman kokonaisuuden kanssa, sillä se ei pyri erottamaan itseään siitä identiteettejä luomalla, toisinkuin järki. Siksi rakkaus on itse-uhraavaa ja kollektiivia palvelevaa. Järki itsessään on itseään palvelevaa, niin kauan kuin mielen luoma identiteetti on isäntänä ihmisen organismissa. Kun sydän ja järki on integroitu, voidaan palvella kokonaisuutta tasapainoisesti.

   Toki suolistossakin on eräät "toiset aivot" tieteen mukaan, mutta tässä asiayhteydessä ne ovat kolmannet aivot. Tämä ohjannee alempia, eläimellisempiä funktioita. Mitä alhaisempi ihmisen tietoisuuden taso, sitä enemmän hänen olemukseensa vaikuttaa ravinto ja muut tarpeiden hierarkiassa alhaimmalla olevat asiat. Kaikki nämä siis toimivat yhdessä aivojen tiettyjen osien kanssa. As above, so below.

   Alunperin hengentiede oli yksin Luomuksen tutkimusta. Jossain kohtaa sen keräämät totuudet "tislautuivat" uskonnoiksi ja itse prosessi jatkoi tieteenä. Tämä, ikävä kyllä, on välttämätön sykli. Hengellisyyden ja tieteen täytyy erkaantua aina sykleittäin, voidaakseen kehittyä toisistaan itsenäisinä, lopulta yhdistyen taas vahvemmaksi kokonaisuudeksi. Tiede on näyttänyt suurta osoitusta tästä, mutta media pyörittelee edelleen samaa höttöä: "Nyt se on tutkittu: kalja on sittenkin terveellistä!" ja viikon päästä "Kalja on epäterveellistä: 4 syytä miksi ei kannata juoda". Mutta esim. kvanttifysiikka on jo osoittanut tietoisuuden vaikuttavan materiaaliseen maailmaan. Astraaliprojektiostakin (periaatteessa sama ilmiö kuin rajakokemus, mutta tahallinen) on tehty tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet sen totuudellisuuden.

   Poista