torstai 8. elokuuta 2019

Sosialismin uusi nousu


On ollut melko erikoista seurata viime vuosina tapahtunutta kehitystä poliittisessa kentässä. Poliittinen ideologia, jonka nimissä on tapettu miljoonia ihmisiä, ja jonka käytäntöön saattaminen on kaikkialla johtanut käsittämättömään inhimilliseen kärsimykseen ja yhteiskunnalliseen sekasortoon, on jälleen kerran alkanut saavuttaa suosiota länsimaissa - varsinkin nuorten keskuudessa. Aivan kuin uudet sukupolvet eivät olisi koskaan lukeneet historiaa.

Ai mikä ideologia? Sosialismi.

Kuinka moni nykypäivänä sosialistiksi itsensä määrittelevä tietää, että sosialismi ja sen kaksoisveli kommunismi (joiden välinen ero on melko semanttinen), saivat alkunsa eräästä "Eliitin" esoteerisesta veljeskunnasta, jonka nimi oli League of the Just? Aihetta on käsitelty tarkemmin artikkelissa Kommunismin synty. Siinä käydään läpi tosiseikkoja, jotka näyttävät kyseisen ideologian olleen "Eliitin" luoma poliittinen suuntaus, jonka tarkoitus oli kaikkea muuta kuin tasa-arvoisen yhteiskunnan luominen.


Karl Marx ja vapaamuurarien "käsi piilossa"


Viime vuosina Yhdysvalloissa suosiotaan on kasvattanut organisaatio nimeltä Democratic Socialists of America (DSA). Organisaation logossa on tyypillistä veljeskuntasymboliikkaa. Ruusu (jota myös meidän oma SDP käyttää) viittaa ruusuristiläisyyteen. Logon toinen elementti on vapaamuurarisymboliikasta tutut kättelevät kädet.


DSA

Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet


Ja valtavat määrät hyväuskoisia hölmöjä vieläkin kuvittelee, että kannattamalla tätä verisen historian ideologiaa, joka on "Eliitin" luomus ihmisten hallitsemiseksi (mieti vaikka Neuvostoliittoa), maailmasta tehdään parempi paikka.

Mark Dicen uusi video kyseisen organisaation kannattajista näyttää hyvin sen, miten tämä ideologia (aivan kuten monet muutkin ideologiat) saa ihmiset hylkäämään maalaisjärjen ja kriittisen ajattelun. Lopputulos on tragikoominen.

Oma käsittämätön lukunsa sosialismin uuden nousun lieveilmiöistä on Antifa. Tämän järjestön kannattajien ideologinen sokeus on johtanut siihen, että monet heistä ovat alkaneet leimata natseiksi kaikkia sellaisia ihmisiä, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä. Tyyppiesimerkki tästä täysin järjettömästä käytöksestä on Toronton yliopiston professori Jordan Petersonin leimaaminen fasistiksi. Peterson on leimattu natsiksi, koska hän puhuu avoimesti poliittisten ideologioiden, kuten natsismin (kyllä, syytösten logiikassa on "pieniä aukkoja") ja sosialismin järjettömyyksistä. Ja kun joku on kerran leimattu natsiksi (vailla mitään logiikkaa), ideologian sumentama mieli löytää oikeutuksen moralittomaan toimintaan. "Pahalla natsilla" ei tietenkään ole ihmisarvoa, joten häntä kohtaan voi hyökätä väkivaltaisesti, ja hänen oikeus esimerkiksi sananvapauden käyttämiseen voidaan yrittää estää.

Näin saadaan lopputulos, jossa sumentuneiden mielien ryhmäkäyttäytyminen johtaa siihen, että natseja nähdään vähän joka nurkalla, ja heidän kimppuunsa käydään surutta. Näin mustavalkoisesti ajattelevat ihmiset päätyvät omassa ajattelussaan aivan käsittämättömiin loogisiin paradokseihin. He esimerkiksi julistavat tavoittelevansa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, mutta käyttävät sen tavoitteluun täysin epäoikeudenmukaisia ja moraalittomia keinoja. Kuin suoraan Orwellin romaanista: Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa.


Ja vuonna 2019 meillä on opetusministeri, joka on tämän säännöllisesti väkivaltaisuuksiin sortuvan organisaation kannattaja. Onnea Suomi!


Li Andersson ja Antifan logo läppärin kanneessa 

8 kommenttia:

 1. Juttuvinkki: Netflixiin on juuri tullut viisiosainen minisarja The Family: Salaiset vaikuttajat. Sarjassa paneudutaan politiikan varjoissa toimivaan nimettömään salaseuraan. 20min katsottuani osasin (blogisi ansiosta!) jo bongata mm. järjestötalon mustavalkoisen ruutulattian. Tästä sarjasta olisi mukava saada tekemäsi laajamittainen analyysi!

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä juttu. Olen aivan samaa mieltä. Tuntuu että kaikki maalaisjärki on jonnekin kadonnut hyvin monelta ihmiseltä. Nykyään ei pysty kauaa katsomaan ja kuuntelemaan valtamedian uutisia ja ajankohtaisohjelmia kun suu loksahtaa auki ja tulee paha olo kaikesta propagandasta. Hirvittää ajatellakaan missä ollaan kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta tässä on se hyvä puoli, että mitä räikeämmäksi propaganda muuttuu, sitä enemmän ihmisiä alkaa herätä sen olemassaoloon.

   Poista
 3. "D’Souza attributes this narrative shift to what Sigmund Freud called “transference,” based on his idea that people who commit terrible acts often transfer blame onto others, accusing others, including their victims, of being what they, themselves, are."

  https://www.theepochtimes.com/nazism-fascism-and-socialism-are-all-rooted-in-communism_2549205.html

  Se onkin aikamoista mentaaliakrobatiaa, että yhden sortin sosialisteja väitetään äärioikeistoksi.

  VastaaPoista
 4. Eihän se Maokaan tappanut kuin 30 miljoonaa, Stalin noin 10 miljoonaa ja Pol Pot neljäs osan koko Kambodzan väestöstä kuin liukuhihnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nii mut ei se haittaa, ku se on trendikästä olla sosialisti! Mun kaikki kaveritkin on!"

   Poista
  2. "Nii ja toi ei ollukaa sitä 'oikeaa' sosialismia/kommunismia"

   Poista