sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Mika Aaltola - mies joka loi järjestystä kaaokseen


Ylen ohjelmassa Viimeinen sana keskusteltiin Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltolasta ja hänen Ukrainan sotaan liittyvistä mediaesiintymisistä. Ohjelman toisella minuutilla toimittaja Roosa Kettumäki kysyi Ruben Stilleriltä, että mikä tekee Mika Aaltolasta niin erityisen, että hän ansaitsee näin paljon mediatilaa?

Stillerin vastaus, jonka hän lukee paperista: "Pimeyden hetkellä hän loi järjestystä kaaokseen."

Jännä sattuma, että järjestystä kaaoksesta on ilmaus, joka kuuluu vapaamuurarisymboliikkaan. Vapaamuurarien 33. asteen motto on Ordo ab chao, englanniksi Order out of chaos, eli Järjestystä kaaoksesta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Järjestystä kaaokseen.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Order out of chaos


Jännä sattuma sekin, että Mika Aaltola esiintyy TV:ssä usein loosimaisena salaseurana toimivan Maanpuolustuskurssin pinssi takissaan. Tästä hyvä veli -kerhosta enemmän kirjoituksessa Maanpuolustuskurssi.


Mika Aaltola ja Maanpuolustuskurssin pinssi


"Peter Ekholmin tutkimuksen mukaan yli puolet kurssille osallistuneista oli sitä mieltä, että kurssin myötä heille muodostui tärkeä verkosto. Hyödyllisiä kontakteja ja tuttuja myöntää saaneensa käytännössä jokainen. Eniten verkostoja loivat liike-elämän ihmiset.

Kyselytutkimukseen oli uitettu myös provokatiivinen väite siitä, että kurssin käyneet muodostavat ikään kuin sanattoman salaliiton, jossa kukin kurssi on ’oma loosinsa’. Loosi on nimitys, jota vapaamuurarit käyttävät alajaostoistaan.

Vaikka enemmistö vastanneista torjui väitteen, on kiinnostavaa, että joka kolmas kurssilainen oli väitteen kanssa samaa mieltä. Neljäsosa vastaajista ei osannut sanoa, ovatko he osa salaliittoa." (Seura-lehti Maanpuolustuskurssista)


Jännä sattuma sekin, että Mika Aaltolan edustama Ulkopolittinen instituutti on satelliittiorganisaatio brittiläiselle Royal Institute of International Affairs -ajatushautomolle, joka perustettiin julkiseksi kulissiksi Round Table -salaseuralle. Aiheesta enemmän kirjoituksessa RIIA & The Round Table.


FIIA on RIIA:n satelliittiorganisaatio


Kumma miten paljon yhden ihmisen ympärillä voi olla näin paljon salaseurasattumia.

Erikoista Aaltolassa on sekin, että mies on ollut nyt niin paljon TV-ruudussa julistamassa Chatham Housen (RIIA:n toinen nimi) propagandaa, että suomalaiset ovat jo alkaneet kannattaa häntä presidentiksi.

On se niin pätevä asiantuntija!


https://www.is.fi/politiikka/art-2000008713523.html


9 kommenttia:

 1. "Mika Aaltola: Venäjä on siirtynyt ”rusismiin” – venäläiseen versioon fasismista"

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/a96982e2-5e01-46fb-81c0-36cc821c8624

  Kyllä se on sitten niin viisas mies. Presidenttiainesta!

  "Termillä rusismi tarkoitetaan Venäjän muuttumista fasistiseksi tai uusfasistiseksi valtioksi. Kyseessä on sodan aikana syntynyt uudissana.

  Twitterissä Aaltola erittelee Venäjän nykytilaa. Hänen mukaansa Venäjän tuhoamisvimman takana on ukrainalaisten epäinhimillistäminen, ja näin ollen väkivalta nähdään miltei parantavana toimintana. Aaltola tekee epäsuoran rinnastuksen natseihin ironisoimalla: ”samalla se makaaberilla tavalla todistaa Venäjän ’jaloudesta ’ herrakansana”."

  Eli kun Putin haluaa poistaa venäläisiä siviilejä tappavat natsit Ukrainasta, hän on fasisti. Alkaa olla aika erikoisella tasolla näiden Round Table -palvelijoiden logiikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä helppo nähdä tämän teatterin läpi. Venäjä sotii uutta sotaa "natseja" vastaan, molemmilla osapuolilla on "hyvä" syy sotia. Aika "kumma" homma että Putinia ei verrata Staliniin täällä lännessä vaikka kuitenkin saman valtion alueella vaikuttava sotaisa henkilö olikin. Taas kerran nähdään että tavalliset ihmiset uhrataan "eliitin" sota rituaalissa, ja luultavasti molempien osapuolien ihmiset saa palkaksi kommunismin kaltaisen seuranta systeemin jottei vaan pääse uudelleen tapahtumaan. Order out of chaos

   Poista
 2. Jännä otsikko ajatushautomon artikkelissa.

  https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2018/07/18/chaos-from-order/

  VastaaPoista
 3. Mika Aaltola puhuu uudesta maailmanjärjestyksestä.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b9a3a49a-3f00-4f3e-b6bc-eb4b4fdeea66

  "Toinen kylmä sota. Suurvaltablokkien paluu. Uusi maailmanjärjestys.

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa käsiteltiin tänä vuonna poikkeuksellisen painavia teemoja ja käsitteitä.

  Suomessa yksi näiden termien keskeisimmistä selittäjistä on ollut kevään aikana Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, joka oli itseoikeutetusti kutsuvieraana myös keskustelutapahtumassa presidentin kesäasunnolla. Hän kuunteli suurella mielenkiinnolla, kuinka sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg avasi Kultarannassa näkemyksiään maailmanjärjestyksen muutoksesta."

  VastaaPoista
 4. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-aaltola-bensan-putin-hinnat-vain-alkusoittoa-suomalaisten-varauduttava-tyytymattomyyden-talveen/8469914

  "Suomalaiset kyllä ymmärtävät"

  Kyllä, suomalaiset ymmärtävät oikein hyvin olla kyseenalaistamatta näitä valheita.

  VastaaPoista
 5. Aaltola jakaa taas viisauttaan:

  "Mika Aaltola: Venäjän selkä saattaa katketa"

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6566801b-2ee1-47a5-8ce5-bd0786602030

  Nämä Chatham Housesta annettavat fantasianarratiivit alkavat olla jo aika koomisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan aikaan Euroopassa:

   "Espanjan pääministeri kehottaa ihmisiä lopettamaan solmioiden käytön energian säästämiseksi"

   https://www.hs.fi/talous/art-2000008975597.html

   Tämän näytelmän käsikirjoittaja taitaa olla surrealismin suuri ystävä.

   Poista
 6. Mika Aaltolan kolumni: Aika tilkitä korruptioreiät

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009014549.html

  Onhan se melkoisen irvokasta, kun tämä mies esiintyy korruption vastustajana.

  VastaaPoista
 7. Pelottomista Venäjä-lausunnoista tunnettu Mika Aaltola on tuore isä, joka pelkää arjen särkymistä: “Jokaisen ihmisen lohtu on lähimmäiset”

  https://yle.fi/uutiset/74-20000182

  Näin veronmaksajien rahoja käytetään Mika Aaltolan henkilöbrändin rakentamiseen.

  VastaaPoista