keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Astro-teologia - osa 32: Käyräsauva


Pääsiäisenä osui silmään Ylen uutinen, jossa oli tällainen kuva ja kuvateksti:





Kuinkahan moni tämän kuvan nähnyt pysähtyy pohtimaan, että miksi käyräsauvassa, piispan työn ulkoisessa tunnusmerkissä, on aurinko? Ei ristiä, kalasymbolia, karitsaa, kyyhkystä tai mitään muutakaan tunnettua kristillistä symbolia - vaan aurinko.

On melko erikoista, että kirkko voi käyttää mielin määrin aurinkosymboliikkaa ilman että kirkossa kävijät kiinnittävät asiaan mitään huomiota. Tavallisella kansalla ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä siitä, että kristinusko on todellisuudessa aurinkokultti.

(Jos aihe ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan välilehtien Aton-kultti ja Astro-teologia sisältöön ja erityisesti kirjoituksiin Temppeliritarien synty, Neitsyestä syntynyt, Ristin alkuperä ja Kristus)


Kristillistä symboliikkaa: aurinko

Kristillistä symboliikkaa: aurinko

Kristillistä symboliikkaa: aurinko


Piispojen käyttämä käyräsauva on kaikkea muuta kuin kristillinen symboli. Se periytyi kristilliseen symboliikkaan auringonjumala Mithraksen kultista, joka vaikutti Rooman valtakunnassa.

"The shepherd's staff or crosier did not originate with Christianity. The staff held by Catholic bishops was originally common to the priests of the pagan sun god Mithras. The Church also borrowed the term "father" from a term used to address priests of the cult of Mithras." (Michael Tsarion, Irish origins of civilization)

Rooman valtakunnassa myös auguuri-papit käyttivät käyräsauvaa.


Auguuri ja käyrasauva


Ennen näitä Roomassa vaikuttaneita kultteja sauvaa käytettiin muinaisessa Egyptissä. Faaraot olivat Tähdistö-kultin johtajia, jotka paimensivat laumaansa, eli taivaalla näkyviä planeettoja ja tähdistöjä. Hyksos-kuninkaita kutsuttiin paimenkuninkaiksi (Shepherd Kings) juuri tästä syystä.


Faarao ja paimensauva


Sauvasymboliikan alkuperä on mitä ilmeisimmin Muinaisten viisaiden druidistisessa sirppisymboliikassa.


"The majority of images of the pharaohs depict what appears to be a shepherd's crook.
However, in this more revealing image from the Book of the Dead, we clearly see
the sacred sickle identical to that employed ritually by Western Druids. As Osiris
was god of the earth, agriculture and vegetation, it certainly makes sense to see him
holding the sickle for reaping and flail for winnowing."
(Michael Tsarion, Irish origins of civilization)

"The crosier, or pastoral staff of the Pope was also used by the Druids, and answers to the lituus of the Roman augurs and the hieralpha of the Hindoos." (W. Winwood Reade, The Veil of Isis)

Piispojen asusteista löytyy myös muita erikoisia symboleja. Kuinka moni on tullut ihmetelleeksi miksi piispan hatussa ja kaavussa on maltanristi? Entä kuinka moni on edes huomannut, että piispan asussa on atonististen aatelissukujen käyttämä tunnus fleur de lis (Ranskan lilja)?

Jos suomalaiset piispat kantavat asuissaan maltanristejä ja europpalaisten aatelisten tunnuksia, mitä se kertoo evankelis-luterilaisen kirkon johtajien lojaliteettisuhteista? Kirkon keskivertojäsenellä ei ole aavistustakaan siitä, millaiselle organisaatiolle he kirkollisverojaan maksavat.


Fleur de lis ja maltanristi piispan hatussa

Maltanristi, fleur de lis ja aurinkoristi piispan kaavussa

Maltanristi, fleur de lis ja pentagrammi piispan kaavussa

Simpukankuori, Vesimiehen tunnus (aaltoviivat) ja kaikennäkevä silmä (sauvassa) piispan asussa


Symboliikkaan perehtyminen on yksi keino tutkia "Eliitin" valtarakenteita. Aihepiiriin tutustuminen paljastaa, että kulissien takana vaikuttaa yksi monihaarainen Aton-kultti, jonka historia on tuhansia vuosia vanha.

Kuten koomikko George Carlin sanoi: "It's a big club - and you ain't in it!"


Fleur de lis ja maltanristi paavin kaavussa

Nykyinen temppeliritarien vaakuna: maltanristi ja fleur de lis (kruunussa)



maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pielisjoen kanavoinnin muistomerkki


Joensuun Pielisjoen kanavan suulla on tuntemattoman tekijän veistos Pielisjoen kanavoinnin muistomerkki. Joensuu.fi kertoo:

Pielisjoen kanavan avajaisissa 8. heinäkuuta 1879 paljastettiin kanavan suulle rakennustöiden kunniaksi pystytetty muistopatsas, joka esitti Venäjän keisarin ja Suomen suuriruhtinaan tunnusta kaksipäistä kotkaa. Silloisen hallitsijan Aleksanteri II:n nimi hakattiin muistomerkkiin. Vuoden 1917 syksyllä patsaan katsottiin edustavan sortovaltaa, ja se räjäytettiin. Myöhemmin patsaan jäännökset löydettiin Pekkalan kartanon vintiltä. Muistomerkki kunnostettiin Joensuu-Seuran aloitteesta ja pystytettiin uudelleen paikalleen vuonna 1961.

Kanavoinnin kunniaksi pysytetty kaksipäinen kotka on Joensuun vanhin muistomerkki. Pielisjoen kanavoinnilla oli suuri merkitys koko maakunnalle ja etenkin nuorelle Joensuun kaupungille. Yhdessä Saimaan kanavan kanssa se loi perusedellytykset matkustaja- ja rahtiliikenteelle, joka teki Joensuusta Pohjois-Karjalan kaupan risteyskohdan, ja vauhditti merkittävästi kaupungin kasvua 1880-luvulla.






Venäjän keisarin kaksipäinen kotka? Aika erikoista, että keisarilliselta kotkalta puuttuu keisarillisen kotkan tunnukset valtikka ja valtakunnanomena (globus cruciger).


Venäjän keisarillinen kaksipäinen kotka jaloissaan valtikka ja valtakunnanomena


Aina löytyy joku eksoteerinen selite, jolla esoteerinen totuus saadaan peitettyä. Satu Venäjän keisarista vie huomion pois vapaamuurareista.

Asetelma, jossa kaksipäinen kotka seisoo pallon päällä tulee vapaamuurarisymboliikasta.


Vapaamuurarisymboliikkaa: kaksipäinen kotka pallon päällä


Pallo edustaa maapalloa, jota "Eliitti" hallitsee. Samaa symboliikkaa on käytetty myös toisessa tunnetussa kotkaveistoksessa Keisarinnan kivi.

Kotkan symboliikasta ja alkuperästä enemmän kirjoituksissa Kotka.


Keisarinnan kivi Helsingin Kauppatorilla


Muita kotkaveistoksia:


Olen itä olen länsi

Merikotkat

Kotkia



lauantai 26. maaliskuuta 2016

Minna Canthin patsas


Kuopion Minna Canthin puistossa on Eemil Halosen vuonna 1937 valmistunut Minna Canthin patsas. Wikipedia kertoo:

Minna Canthin patsas Kuopion Minna Canthin puistossa on paljastettu vuonna 1937. Patsaan on suunnitellut suomalainen kuvanveistäjä Eemil Halonen. Patsas esittää istuvaa Minna Canthia, pronssivalos on korkeudeltaan 2,3 metriä ja patsaan graniittinen jalusta 2,4 metriä. Valos on valmistunut 1936.
Patsashankkeen taustalla olivat Suomalainen Naisliitto ja kuopiolaiset naisyhdistykset, jotka perustivat patsastoimikunnan ja keräsivät rahaa. Taiteilijat tekivät oma-aloitteisesti luonnoksia muistopatsaaksi. Lapinlahtelaissyntyinen Eemil Halonen teki useita luonnoksia, joissa hän kuvasi Canthia eri ikäisenä. Halonen sai muistomerkkitilauksen. Valitusta ehdotuksesta tehtiin luonnollisen kokoinen pahvimalli ja sen avulla kokeiltiin sopivaa sijoituspaikkaa. Se löytyi kaupungin keskustan koillisosasta.

Minna Canthin puisto on rauhallisella paikalla ruutukaava-alueen laidalla ja puiston valaistusolosuhteetkin vastasivat Halosen toiveita. Puistosuunnitelman teki Bengt Schalin.

Minna Canthin puisto on muodoltaan symmetrinen ja patsas sijoitettiin graniittialustalle nurmialueen keskelle. Patsas patsas paljastettiin 12. toukokuuta 1937, jolloin oli kulunut 40 vuotta Canthin kuolemasta.
Patsas seppelöidään vuosittain Minna Canthin päivänä 19. maaliskuuta.


Minna Canthin patsas Kuopiossa


Miksi Canth kuvataan istuvassa asennossa? Entä miksi hänellä on kädessään käärö?

Patsaan esoteerinen symboliikka avautuu sanaleikin kautta. Nimen Minna ensimmäinen tavu on Min - egyptiläinen kuun jumala.

Min was also a moon god - lunar gods tended also to be gods relating to moisture and thus of fertility. As a lunar deity Min was sometimes given the title "Protector of the Moon". In this capacity, the god was related to the Egyptian calendar - the last day of the lunar month was consecrated to the deity, and the day was known as "The Exit of Min". (touregypt.net)

Kuun jumala Min


Kuusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Kuu-kultti.

Mitä saadaan, kun lasketaan yhteen kuu, istuva nainen ja kädessä oleva käärö?

Tarotissa kuu hallitsee korttia Ylipapitar. Kortissa on istuva nainen, jolla on kädessään käärö.


Ylipapitar


Canthista on toinenkin melko samankaltainen patsas - Jyväskylässä. Veistoksessa nainen on puoli-istuvassa asennossa ja kannattelee kirjaa. Joku voisi ihmetellä, että miksi kirja on avonainen kirja?


Minna Canthin patsas Jyväskylässä


Hassu sattuma, että avonainen kirja on vapaamuurarisymboliikassa hyvin usein toistuva elementti.


Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Illuminati-symboliikkaa: avonainen kirja


Lisää tarot-patsaita ja esoteerista veistossymboliikkaa välilehdellä Esoteeriset patsaat.


perjantai 25. maaliskuuta 2016

K.J. Ståhlbergin patsas


Eduskuntatalon edessä on Wäinö Aaltosen vuonna 1959 valmistunut presidentti K.J. Ståhlbergin patsas. Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:

Kaarlo Juho Ståhlberg (1865-1952) oli Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti 1919-25. Muistomerkki tilattiin Wäinö Aaltoselta sen jälkeen, kun vuonna 1955 järjestetty yleinen kilpailu ja vuoden 1956 kutsukilpailu (mukana taiteilijat Olli Vaittinen, Viljo Savikurki, Armas Tirronen ja Wäinö Aaltonen) eivät tuottaneet tulosta.

Veistos on pronssia ja jalustakivi on punaista graniittia. Ståhlbergin muistomerkki paljastettiin 22.9.1959 jolloin oli kulunut 7 vuotta presidentin kuolemasta. Muistomerkki jatkaa Aaltosen veistoksille ominaista herooista ja klassista muistomerkkien perinnettä, jossa fyysinen näköisyys yhdistyy pelkistettyyn realistiseen muotoon.

K.J. Ståhlberg on kuvattu lakikirja oikeassa kädessään, jolla muistutetaan hänen lakimiesurasta, poliittisesta toiminnasta ja erityisesti roolista Suomen hallitusmuodon isänä.


K.J. Ståhlbergin patsas


Ståhlberg on kuvattu käsi kirjan päällä, koska sillä muistutetaan hänen lakimiesurasta, poliittisesta toiminnasta ja erityisestä roolista Suomen hallitusmuodon isänä?

Niinkö?

Miten tuo käsi kirjan päällä näyttää niin tutulta? Ihan kuin olisin nähnyt tämän poseerauksen joskus aiemminkin?

Ai niin.


Suurmestari Kenneth Nagell ja käsi kirjan päällä

Suurmestari Wayne Anderson ja käsi kirjan päällä

Suurmestari Louis Campbell ja käsi kirjan päällä

Suurmestari Lawrence Dundas ja käsi kirjan päällä

Suurmestari prinssi Fredrik ja käsi kirjan päällä

Kuningas Edward VII vapaamuurariasussaan käsi kirjan päällä


Virallisesti Suomella on ollut vain yksi presidentti, joka on ollut vapaamuurari - Risto Ryti. Uskoo ken tahtoo.


K.J. Ståhlberg ja vapaamuurarien "leijonan tassu"-käsimerkki

Urho Kekkonen ja vapaamuurarien "käsi piilossa" -käsimerkki


Muita Wäinö Aaltosen teoksia:



torstai 24. maaliskuuta 2016

Mason is my name


MTV:n uutinen otsikolla "19-vuotias Mason selvisi Bostonin ja Pariisin iskuista – loukkaantui Brysselissä":




Eli mediassa leviää nyt tarina miehestä, joka oli aivan sattumalta paikalla Bostonissa, Pariisissa ja Brysselissä juuri silloin kun paukkui. Ja tarinan päähenkilön nimi on Mason.

Mitähän tällä uutisella halutaan viestittää?

Lue myös:




keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Brysselin pommi-iskut


Eilisten Brysselin pommi-iskujen jälkeen mm. Washington Post julkaisi USA:n ulkoministeri John Kerryn lausunnon, jossa hän lupaa Belgialle apua iskujen tutkintaan:

John Kerry offers help in investigation of Brussels attacks

Secretary of State John F. Kerry spoke on the phone Tuesday with Belgian Foreign Minister Didier Reynders, offering help in the investigation into the attacks in Brussels.

State Department spokesman John Kirby said the diplomats agreed that the attacks “underscored the need for a continued and concerted push by all nations to counter violent extremism.”

In a statement, Kerry offered condolences to the victims and praised the efforts of first responders and security personnel.

“The U.S. Embassy in Brussels is making every effort to account for the welfare of American citizens in the city, and in the days ahead we stand ready to provide whatever support the Belgian Government may require,” he said.

“The United States stands firmly with our ally Belgium and with all of Europe in the face of this tragedy,” he said. “Attacks like these only deepen our shared resolve to defeat terrorism around the world.”

Mitähän tämä Kerryn tarjoama apu mahtaa olla?

Aivan sattumalta iskut tapahtuivat päivämäärällä 22.3. Aivan sattumalta John Kerry kuuluu vapaamuurariorganisaatio Skull and Bonesiin, jonka logossa oleva luku 322 tarkoittaa juurikin tuota samaa päivämäärää 22.3. (amerikkalaisittain 3.22.) Luvun symboliikka tulee kevätpäiväntasauksesta ja auringon siirtymisestä Oinaan merkkiin. Astrologiassa Oinaan hallitsija on Mars - sodan jumala. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Skull and Bones.


Skull and Bones -logo


Ja aivan sattumalta Skull and Bones tunnetaan myös nimellä Brotherhood of Death - "kuoleman veljeskunta".

Vähän samankaltaista sattumien summaa kuin Pariisin iskujen yhteydessä.





"Eliitin" strategia tiivistyy sanoihin: Järjestys kaaoksesta.






Vapaamuurarisymboliikkaa: kotka ja "Ordo ab chao" - "Order out of chaos"


maanantai 21. maaliskuuta 2016

Astro-teologia - osa 31: Aamen


Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristittyjen (ja muiden monoteistien) rukoukset päätetään sanalla "aamen"? Mitä se tarkoittaa?

Jos kysyt asiaa kritityltä papilta, saat vastaukseksi ekosoteerisen selityksen: Se tarkoittaa "totisesti", "niin olkoon" tai "tämä on tosi". 

Aina löytyy joku sopivan harmiton eksoteerinen selitys, jolla peittää esoteerinen totuus tavalliselta kansalta. Aamen-termin esoteerisesta tasosta kirkko vaikenee, koska se olisi liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko on todellisuudessa Aurinko-kultti. Toisaalta se olisi myös liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko pohjautuu hyvin pitkälti druidismiin - omalla korruptoituneella tavallaan.

Kun atonistit loivat kristinuskon, sen teologinen pohja otettiin druidismista. Milesialaisten aatelisten valtakeskuksessa, Britteinsaarilla, uusi uskonto oli mahdollista myydä tavalliselle kansalle vain jos se muistutti sopivassa määrin heille entuudestaan tuttua druidismia. Parhain esimerkki tästä on Jeesus-myytin kopiointi druidistisesta Esus-jumalasta. Kristinuskoon vakiintunut termi aamen on toinen hyvä esimerkki.

Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.


Auringonjumala Amen


Esoteerisella tasolla termi aamen tarkoittaa "läntinen" tai "lännenpuoleinen". Tällä viitataan läntisessä horisontissa olevaan ilta-aurinkoon, joka päivän päätteeksi "kuolee" tai "laskeutuu manalaan". Tästä syystä aamen lausutaan juuri rukouksen lopussa. Kun päivä päättyy - aamen. Kun rukous päättyy - aamen.

To this very day Christians end prayers with the word Amen. This word is Egyptian for sure, and refers to ancient sun god Amen Ra, worshiped at Thebes. Interestingly, however, the word Amen (from Amentet) meant "Western" or "Western side." - Michael Tsarion (Irish Origins of Civilization, vol 1)

Aamen voi tarkoittaa myös sanoja "piilotettu", "varjojen maa", tai "manala". Kaikki viittaavat laskevan auringon symboliikkaan.

Termillä aamen on myös toinen taso. Kristillisissä rituaaleissa sana lausutaan muodossa "ah-men", mikä poikkeaa egyptiläisen Amen-jumalan nimen lausumisesta (ˈɑːmən). Muodossa "ah-men" lausuttu aamen viittaakin kuuhun ja muinaiseen egyptiläiseen kuun jumalaan Aah. Kristinuskon kuusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Kuu-kultti.


Kuun jumala Aah


Tämä historiallinen tausta paljastaa esimerkiksi Isä Meidän -rukouksesta mielenkiintoisen symbolisen tason. Rukous alkaa sanoilla "Isä meidän", joilla viitataan aurinkoon (sen isäpersoonaan), ja päättyy sanaan "aamen" ("ah-men"), jolla viitataan kuuhun. Aurinko ja kuu - vastakohtien yhdistyminen - esoteerisen symboliikan yksi keskeisistä teemoista. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Vastakohdat.


Vastakohdat aurinko ja kuu vapaamuurarisymboliikassa