sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Hirtetty aurinkosankari


Hervannan kirkon katolla olevaan ristiin oli ilmestynyt hirttosilmukka.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/hervannan-kirkon-ristista-roikkui-hirttokoysi-surulliseksi-vetaa/

Soiko kenelläkään symboliikkakellot päässä?

Tarotin ison arkanan 22 korttia kuvaavat aurinkosankari Narrin matkaa. Ison arkanan 12. kortti on Hirtetty, jossa kuvataan "Narrin uhrautuminen".

Narrin tarina on astroteologinen allegoria.

Kristinuskon historiaan ja esoteeriseen symboliikkaan perehtyneet tietävät, että Jeesus on myös aurinkosankari, joka myös "uhrautui ihmiskunnan puolesta".

Jeesuksen tarina on astroteologinen allegoria.

Sattuipas sopivasti.


Hirtetty


1 kommentti:

 1. "Täyttääkö hirttoköyden ripustaminen ristiin uskonrauhan rikkomisen tunnusmerkit?

  – Ei se kyllä oikein täytä. Jos ristiin laitetaan roikkumaan hirttoköysi, se ei tarkoita, että julkisesti pilkataan Jumalaa. Jotta tunnusmerkistö täyttyisi, pitäisi katolla seistä ristin vieressä ja haukkua Jumalaa. Ehkä pilkka kohdistuu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Se ei taas tarkoita sitä, että rikoksen tunnusmerkit täyttyvät. "

  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisi-hirttokoyden-ripustaminen-kirkon-ristiin-ei-ole-valttamatta-rikos-eika-pilkkaa-jumalaa/

  Miettikääpä: Jumala tarvitsee suojakseen lain, joka kieltää hänen pilkkaamisensa. Siis Jumala, kaiken luonut ja kaikkivaltias, on niin herkkähipiäinen, että häneen ei saa kohdistaa pilkkaa. Voit pilkata pappia, kirkkoa, poliisia, presidenttiä tai ketä tahansa - se on täysin laillista. Mutta jos pilkkaat Jumalaa, syyllistyt rikokseen.

  Millainen jumala tarvitsee tällaista lakia? Vai pitäisikö kysyä, millainen kultti tarvitsee omalle jumalalleen tällaista lakia?

  Ketä tällainen laki palvelee? Jumalaa vai Jumalan keksineitä?

  Elämmekö tosiaan 2000-luvulla?

  VastaaPoista