Jos ihmettelet miksi Niinistöstä julkaistuissa kuvissa toistuu niin usein sama kristillisestä taiteesta tuttu pään takana (tai yläpuolella) oleva auringonkehä, suosittelen lukemaan kirjoituksen Kansan sankarit. Samaa alitajuntaa puhuttelevaa kikkaa käytettiin myös Niinistön vaalimainoksessa.
Vaalipäivän teatterista mainittakoon vielä se hetki jolloin Niinistö piti voittopuhettaan koko kansalle. Jostain kumman syystä TV-kuviin oli pakko saada se kuuluisa pöllö.
"Onko kukaan pannut merkille että Beatlesillä on biisi jonka nimi on Fool on the hill? Lueskelutuani täällä asioita en ole voinut miettimättä ilmeistä yhteyttä korttiin Fool..."
Kappale sanoituksineen:
Havainto on aivan oikea - kyse on tarotin Narrista. Mutta kappale ei kerro kortista Narri, vaan kortista Erakko. Katsokaa tarkkaan lyriikoita.
Erakko
Narri on tarotin päähenkilö. Tarot-pakka koostuu 22:sta ison arkanan kortista ja 56:sta pienen arkanan kortista. Iso arkana on tarina ja kuvaus aurinkosankari Narrin matkasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kullervon kirous.
Ison arkanan yhdeksännen kortin kohdalla Narri on vaiheessa Erakko. Hän on noussut vuoren huipulle, jossa hän on saavuttanut suuren määrän tietoa. Hän on huipulla, josta näkee koko maailman. Tätä maailmaa hän tarkastelee etäältä ja eristyksissä. ("The eyes in his head see the world spinning round.")
Matka huipulle on ollut vaikea ja yksinäinen. Erakko-Narri on joutunut tietoa etsiessään uimaan vastavirtaan ja eristäytymään muista ihmisistä. Hän on toisten silmissä yksinäinen outolintu, jota kartetaan, ihmetellään ja ehkä jopa vähän pelätään. ("Nobody wants to know him." "Nobody seems to like him.")
Erakko ymmärtää olevansa syrjitty ja kartettu. Hän ei edes yritä jakaa viisauttaan muille, koska ei usko toisten ymmärtävän. Helmiä sioille. ("He never gives an answer." "He knows that they're the fools.")
Kappaleessa viitataan myös ison arkanan seuraavaan vaiheeseen, eli kortteihin Kohtalonpyörä ja Oikeudenmukaisuus.
"Round, round, round, round..."
Kohtalonpyörä
Oikeudenmukaisuus on Vaa'an merkin kortti. Kun aurinko siirtyy Vaa'an merkkiin, on syyspäiväntasaus. Tämä on se hetki jolloin aurinko "laskeutuu manalaan". Vaa'an merkin symbolissa on aurinko, joka laskeutuu horisonttiin. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Johannes Kastaja.
"Sees the sun going down"
Oikeudenmukaisuus
Vaaka - aurinko laskeutuu horisonttiin, eli "astuu manalaan"
Suomalaistaiteilijoista ainakin Akseli Gallen-Kallela oli erittäin kiinnostunut tarotin Erakosta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Nina Kokkinen ja totuudenetsijä.
Gallen-Kallela Erakkona
Mutta miksi tällainen kiinnostus korttiin Erakko? Vastaus saattaa löytyä nimimerkin Aino Aksi tekemästä mielenkiintoisesta havainnosta. Kuuluisa esoteerinen salaseura Ordo Templi Orientis jakaa vihkimysasteensa kolmeen luokkaan. Näistä korkein on nimeltään Erakko (The Hermit triad).
OTO-asteita
OTO on Illuminati-organisaatio, joka toimii muun muassa Skull and Bones -salaseuran taustalla. OTO jopa aivan avoimesti käyttää termiä Illuminati vihkimysasteidensa nimissä ja muissa termeissä. Tämän voi todeta vaikka lukemalla Wikipediaa. Eikös sen Illuminatin pitänyt olla vain huuhaa-foliohattu-salaliittoteoria?
"Enemmän tässä uutisessa ja koko henkilössä ihmetyttää ihmiset, jotka näitä videoita seuraavat. EES kirjoitti
hienon tekstin Helvetistä ja ihmisen tutustumisesta omaan
varjopuoleensa. Täälläkin samasta aiheesta olen usein kirjoitellut ja
tämä uutinen muistutti taas, että voisi kirjoitella lisää.
Jotenkin tuo itsensä tutkiminen ja hyväksyminen on vain pakko saada
vältettyä. Jos ei viina, huumeet tai jatkuva työskentely ole sinun
hommasi; voit myös kokeilla uppoutua pelimaailmaan, sarjoihin tai Poppyn
videoihin. Tulevaisuuden taivas on virtuaalitodellisuus. Lääkket on
myös hyvä tapa välttää itsensä kohtaamista. Pick your poison.
“Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.” - Leo Tolstoy
On entistä helpompaa irtautua omasta todellisuudesta, jos pakokeino on
jossain määrin erilainen kuin oma ympäristö. Erilaiset piirretyt
varsinkin Japanista ovat nostaneet suosiotaan monta vuotta ja Anime on
länsimaissakin jo melko tunnettua. Poppy sopii hyvin tähän kategoriaan,
olemalla tarpeeksi vahvasti poissa tästä todellisuudesta."
Tällä Polkeutumattoman mainitsemalla itsensä tutkimisen välttelyllä on pitkät perinteet. Muinainen Dionysos-kultti oli tunnettu hedonistisista rituaaleistaan, joissa alkoholin (viinin jumala), huumeiden (mm. sienet), seksin (orgiat), musiikin ja tanssin kautta haettiin transsimaisia tiloja. Kuten sanottu, se on pakoa todellisuudesta - pakoa itsestä ja maailmasta.
Jos yhtään on seurannut maailman menoa, voi todeta, että Dionysos-kultti elää ja voi hyvin myös tänä päivänä. On paljon mukavampaa vältellä itseään ja todellisuutta kuin käydä läpi kivulias aikuistumisprosessi.
Poppyn tapauksessa nimivalinta ei ole sattumaa. Poppy on suomeksi unikko- yksi Dionysos-kultin symboleista. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Dionysos-kultti.
James Corbettin videolla kerrotaan mielenkiintoisesta sattumasta. Vain vuorokausi ennen "väärän napin painamista" NBC oli tekemässä juttua samasta hälytysjärjestelmästä. Kameraryhmä kävi jopa samassa valvontahuoneessa, jossa "väärän napin painaminen" tapahtui. Siis edellisenä päivänä.
Helvetti!
Tuttu kirosana monelle. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?
Kun kristinusko aikanaan levittäytyi uusille alueille, esimerkiksi Suomeen, se kohtasi hankalan ongelman. Vanhojen pakanauskontojen asema oli uusilla alueilla niin vahva, että sitä oli hyvin vaikea haastaa. Kirkko levitti kristinuskon ilosanomaa miekalla, mutta sen tehokkuus osoittautui melko rajalliseksi. Ihmiset voivat kuoleman pelossa julkisesti väittää olevansa kristittyjä, mutta yksityisesti harjoittaa jotain muuta uskontoa. Kun kristinusko levisi Suomeen, se ei tullut kilpailemaan paikallisten uskontojen kanssa. Se tuli valloittamaan ja (väkivaltaisesti) korvaamaan vanhat pakanauskonnot - aivan kuten se teki muuallakin maailmassa. Uuden uskonnon leviäminen oli riippuvainen siitä miten hyvin vanhoista uskonnoista päästäisiin eroon.
Yhtenä keinona kristinusko käytti vanhojen palvontapaikkojen "päivittämistä". Uhrilehdot ja vastaavat pyhät paikat tuhottiin ja päälle rakennettiin kirkko. Samalla uusi uskonto pyrittiin myymään kansalle edes jossain määrin samankaltaisena kuin vanha, jotta kristinuskoon kääntymisen kynnystä saataisiin madallettua. Tästä on lukuisia esimerkkejä kirjoitussarjassa Astro-teologia.
Vanhan korvaaminen uudella ei koskenut pelkästään palvontapaikkoja - se koski myös sanoja. Yksi esimerkki tästä on sana helvetti.
Suomen kielen sana helvetti tulee ruotsinkielisestä sanasta helvete. Tämän sanan alkuperä tulee muinaisskandinaavisesta sanasta hel, joka on myös alkuperä englanninkieliselle sanalle hell. Hel tarkoitti paikkaa, joka tunnetaan suomen kielessä nimellä manala tai tuonela.
Kristillinen helvetti on kuolemanjälkeinen rangaistuspaikka niille, jotka eivät suostu uskomaan kirkon opettamalla tavalla. Voit olla vaikka murhamies ja välttää helvetin, kunhan vain kadut syntejäsi ja uskot Jeesukseen - ja maksat tietenkin verosi kirkolle. Mutta auta armias jos uskot "väärällä tavalla" tai jätät verosi maksamatta. Se on helvettituomio saman tien - ihan sama miten olet elämäsi elänyt. Jostain kumman syystä Jumala on tuomioita jaellessaan kiinnostunut enemmän jäsenrekistereistä ja maksetuista veroista kuin moraalista. Jännä kaveri tuo Jumala.
Kahden kerroksen väkeä: oikeinajattelijat ja väärinajattelijat
Pakanallinen hel oli alkuperäisessä muodossaan jotain aivan muuta kuin rangaistuspaikka, joka odotti väärinajattelijoita kuoleman jälkeen. Se oli kyllä paikka, mutta vain vertauskuvallisesti. Se kuvasti enemmän mentaalista tai psykologista prosessia kuin konkreettista paikkaa. Hel oli "paikka" jonne mentiin kohtaamaan itsensä.
Helin vertauskuva tulee Auringon vuotuisen syklin vaiheesta, jolloin aurinko "laskeutuu manalaan" syyspäiväntasauksessa. Vuoden pimeällä puoliskolla päivä on yötä lyhyempi - se vaikuttaa niin luontoon kuin myös ihmismieleen. Jokaisella on varmasti kokemusta siitä miten erilainen oma mielenmaisema voi olla talvella verrattuna kesään.
Kun ihmisen mieli vetäytyy "talvehtimaan" (toki periaatteessa vuodenajasta riippumatta, mutta usein juuri talvella), mieli "laskeutuu manalaan" pohtimaan vaikeita ja kivuliaita asioita. Se on itsetutkiskelua, jossa kohdataan oma varjopuoli - se osa itsestä, jota emme mielellämme näytä toisille tai edes itsellemme. Kun mieli on tässä tilassa, se on paikassa jota muinaisskandinaavit kutsuivat nimellä hel.
Lääketieteessä tätä täysin luonnollista ihmisen aikuistumisprosessin kannalta välttämätöntä tilaa kutsutaan kaamosmasennukseksi*. Koska se on epämiellyttävää, tuntuu pahalta ja vie voimia, se on "sairaus", josta täytyy päästä eroon. Pilleriä purkista! Mielialalääkkeet eivät ole pelkästään "Eliitin" iso bisnes, se on myös keino saada ihmiset välttelemään oman varjon kohtaamista. Aikuiseksi kasvaminen kun ikävästi vähentää auktoriteettiuskovaisuutta.
(* Termissä on sana "masennus", ihan kuin se olisi sama asia kuin esimerkiksi lapsuuden traumaattisista kokemuksista johtuva masennus.)
There's no business like medical business!
Maailmalta löytyy lukuisia esimerkkejä mytologioista, joissa auringonjumala "laskeutuu manalaan" (kuten esimerkiksi luolaan), kohtaa hirviön ja taistelee sen kanssa (oma varjo) ja lopulta palaa takaisin uudestisyntyneenä oman voimansa löytäneenä sankarina. Meille tutuimpia esimerkkejä ovat mm. kreikkalaismytologian Herakles ja Perseus, jotka taistelivat luolassa hirviöiden kanssa.
Perseus on kukistanut Medusan
Kalevalan versio aurinkosankari Väinämöisen manalaan laskeutumisesta on aika erikoinen. Väinämöinen joutuu tekemään kaksi peräkkäistä reissua manalaan, koska hän ei "taistele hirviötä vastaan" (varjon kohtaaminen) ensimmäisellä kerralla, vaan pakenee käärmeeksi muuttuneena paikalta. Toisella yrityksellä manalaa edustaa Antero Vipusen vatsa, johon Väinämöinen jää vangiksi. Tällä kertaa Väinämöinen ei luiki pakoon, vaan "taistelee" Antero Vipusta vastaan takomalla vasaralla tämän vatsassa niin kovaa että Vipunen lopulta luovuttaa Väinämöiselle salatut sanat ja vapauttaa aurinkosankarin "luolastaan". Nämä kaksi eri manalavisiittiä kertovat siitä miten pelkkä manalaan laskeutuminen ei vielä riitä - siellä täytyy myös "taistella".
George Lucas käytti Tähtien Sodassa aivan samaa varjon kohtaamisen teemaa kun Luke Skywalker oli kouluttautumassa Jedi-ritariksi. Pimeästä luolasta Luke löytää Darth Vaderin näköisen hahmon, taistelee tämän kanssa, voittaa tämän, mutta löytääkin tämän maskin takaa omat kasvonsa.
Luken varjo
Entä muistatteko millainen takakansi on Lucky Luke -sarjakuvakirjoissa?
Lucky Luke ja varjo
Ruotsinkielinen sana helvete koostuu kahdesta sanasta hel ja vete, eli vehnä. Tämä johtuu siitä, että manalan hallitsijattarena oli usein jumalatar, joka oli myös kasvun ja hedelmällisyyden jumalatar. Esimerkiksi kreikkalainen manalan jumalatar Demeter oli myös hedelmällisyyden jumalatar ja kuvattiin usein viljalyhteen kanssa. Vertauskuvallisuus on helppo nähdä: Kasvua ei tapahdu, ellei mennä "pinnan alle". Siemenen täytyy aloittaa kasvunsa maaperästä ja kasvattaa vahvat juuret. Sama pätee myös ihmiseen. Kasvu alkaa pinnan alle menemisestä - omaan varjoon tutustumisesta.
Jungilaisessa käsitteistössä persoona on se puoli itsestä, jonka näytämme maailmalle ja jonka ympäristömme kokee hyväksyttävänä. Vastaavasti varjo on se se puoli itsestä, jota joudumme piilottelemaan itseltämme ja ympäristöltämme. Se ei varsinaisesti ole paha, vaan enemmänkin "kielletty". Se puoli itsestä jota on kaikkein vaikeinta hyväksyä, tai jolle on kaikkein vaikeinta saada hyväksyntää muilta.
Varjo on se unissamme esiintyvä roisto tai epämiellyttävä hahmo, jonka koemme vastenmielisenä tai pelottavana. Olen esimerkiksi itse nähnyt kerran unta, jossa pelottava hahmo osoitti minua aseella. Nappasin revolverista kiinni ja käänsin piipun kohti taivasta. Alkoi painimainen vääntö ja olin juuri avaamassa revolverin rullaa tiputtaakseni luodit maahan kun heräsin. Ei ihan Lucky Luken tasoa, mutta melkein. Jos näet tämänkaltaisia unia, se on ihan positiivinen merkki oman varjon työstämisestä.
Ihminen, joka kieltää oman varjonsa olemassaolon eikä omaa minkäänlaista kosketuspintaa omaan pimeään puoleensa, on puolikas ihminen. Hän samaistuu vain persoonaansa, julkiseen versioon itsestään. Jokaisella meistä - joka ikisellä - on varjo. Jos ei tunne omaa varjoaan, ei tunne itseään. Jos ei tunne itseään, ei tunne omaa voimaansa. Jos ei ole löytänyt omaa voimaansa, jää puolustuskyvyttömäksi. Jos jäät puolustuskyvyttömäksi, jäät kynnysmaton kaltaiseen asemaan, jossa muut polkevat ylitsesi. Kuten professori Jordan Peterson Leijonakuningas-elokuvan analyysissään sanoo: "You gotta grow some teeth!"
Kulmahampaat kasvattanut osaa puolustaa itseään ja laittaa toisille rajat. Loistava esimerkki tästä on kohtaus Taru Sormusten Herrasta -elokuvasta, jossa Gandalf huutaa Balrogille "You shall not pass!" Muistatteko miten tuo huuto nostatti kylmät väreet? Siihen on syynsä - tuo kohtaus puhuttelee todella voimakkaasti alitajuntaa. Gandalf päättää pakenemisen sijaan kohdata varjonsa (luolassa) ja syöksyy tämän kanssa taistellen syvyyksiin - syntyäkseen uudelleen varjonsa integroineena. Gandalf Harmaasta tulee Gandalf Valkoinen. Hän on itsensä ja voimansa löytänyt sankari, jonka yli ei enää kävellä, kuten tarinan alkupuolella Saruman teki pyyhkiessään Gandalfilla konkreettisesti lattiaa.
"You shall not pass!"
Samassa tarinassa on useampikin varjon integrointi -kohtaus. Aragorn menee Kuolleiden polulle (luolaan) ja kohtaa Kuolleiden Kuninkaan saaden kuolleiden armeijan puolelleen. Tämä on osa hänen henkilökohtaista kehitystään kohti kuninkuutta. Elokuvan lopussa Frodo kohtaa varjonsa taistelussa Klonkun kanssa (luolassa), minkä seurauksena sormus ja Sauron tuhoutuvat ja koko Keski-Maa pelastuu.
Aragorn Kuolleiden polulla
Frodo ja Klonkku Tuomiovuoren uumenissa
Erittäin kattava kuvaus varjon integroinnista on uudehko elokuva Black Swan. Koko elokuva rakentuu tämän teeman ympärille. Black Swan on hyvin symbolinen, sisäistä ja ulkoista todellisuuta sekoittava, ja kuvaa hienosti ihmisen mentaalista matkaa tutustuessaan omaan varjopuoleensa. Valitettavan yleinen tulkinta elokuvasta on, että päähenkilö "sekoaa". Ei, hän kasvaa aikuiseksi - ja se kasvuprosessi on raju ja kivulias.
Elokuvan alussa ylisuojelevan äidin hallitsema päähenkilö Nina on lapsen asteelle jäänyt nainen, joka on herkkä, hauras, naivi ja ylikäveltävä. Hän on äitinsä toteutumattomien unelmien projektio ja kynnysmatto. Nina asuu äitinsä kanssa, joka pitää tytärtään otteessaan hallitsevalla holhoamisellaan. Elokuvassa jungilaista animus-arkkityyppiä edustava balettiohjaaja tarjoaa Ninalle mahdollisuuden tutustua omaan varjopuoleensa. Alkaa kivulias aikuistumisprosessi, jossa nallet lentää roskiin ja äidille opetellaan sanomaan "Ei!" Tyttärensä mentaalisesti orjuuttanut äiti tekee kaikkensa estääkseen Ninan varjotyöskentelystä seuraavan aikuistumisen - tietenkin, orjuuttajat eivät halua menettää orjiaan.
Elokuvan lopussa on kohtaus, jossa Nina käy lopullisen taistelunsa varjonsa kanssa. Seuraus on transformaatio pikkutytöstä naiseksi, äidin hallitsevasta otteesta irtautuminen ja oman voiman löytäminen. Jos tuntuu hankalalta hahmottaa mitä varjon integrointi on, suosittelen katsomaan tämän elokuvan ja sen jälkeen lukemaan tämän analyysin.
Varjon välttely ja kynnysmatoksi jääminen synnyttää mentaalista orjuutta. Auktoriteettiuskovaisuus on hyvä esimerkki siitä miten helposti alistumme orjan asemaan. Jos varjoamme ei ole integroitu, vanhemmat, opettajat, lääkärit, poliitikot, media - kaikki superegoa edustavat auktoriteetit - antavat meille käskyjä, ja me tottelemme kiltisti kuin alistuneet orjat. Saatamme ehkä vähän valittaa ja jupista orjan asemastamme toisille orjille, mutta emme ole oikeasti valmiita tekemään asialle mitään. Tai vielä pahempaa; puolustelemme orjuuttajaamme Tukholman syndrooman mukaisesti.
Maailma on valitettavasti sellainen, että jos et etsi ja löydä omaa voimaasi ja puolusta omia rajojasi, joku tulee ja tavalla tai toisella orjuuttaa sinut. Se voi olla puoliso, isä, äiti (Black Swan), ystävä, pomo, työkaveri, guru, tai joku auktoriteetti, joka käyttää mentaalista puolustuskyvyttömyyttäsi hyväksi. Etkä usein edes tajua sitä - tai halua tajuta sitä. Aikuistuminen ja itsenäistyminen voi tuntua pelottavalta.
Yksi karmea esimerkki varjon välttelystä on New Age -piireihin pesiytynyt tapa keskittyä vain ja ainoastaan positiivisiin asioihin ja pyrkiä kieltämään kaikki negatiivisuus. Toki voit meditoida lotusasennossa kristallikivet käsissäsi tai harrastaa joogaa ja positiivista ajattelua - niistä on varmasti hyötyä. Mutta jos teet kaiken tämän vain vältelläksesi omaa varjoasi, henkinen kasvusi ei etene mihinkään. On helppoa jäädä kiertämään kivaa kehää tehden kivoja asioita. Tällainen ihminen jää aikuistumista vältteleväksi "massaihmiseksi" - osaksi kollektiivia.
"To remain a man without a shadow is to live as a mass man projecting onto others the wrongs of the world, supported by a shallow righteousness, easily subject to the collective forces of life. Without his shadow, modern man has no ground, no individual sense on meaning. "Modern man," Jung argued, "must rediscover a deeper source of his own spiritual life. To do this, he is obliged to struggle with evil, to confront his shadow, to integrate the devil. There is no other choice."" - John P. Conger (Jung and Reich - The Body as Shadow)
Mikään määrä meditointia, positiivista ajattelua tai "rakkautta ja valoa" -hokemista ei korvaa sitä kivuliasta ja raskasta itseensä tutustumisen prosessia, jota kutsutaan varjotyöskentelyksi tai varjon integroinniksi. Ja se ei ole kivaa. Se on hel-veten rankkaa. Kysy vaikka Gandalfilta, Aragornilta, Frodolta tai Ninalta.
Minulta kysytään välillä kysymys "Mitä tässä pitäisi tehdä?" kun havahdutaan siihen tosiasiaan, että elämiemme niin monia eri osa-alueita hallitsee valtaapitävä "Eliitti". Ongelman ratkaisu alkaa ongelman ymmärtämisestä. Entä jos se vaatii vähän peiliin katsomista?
Jos et tiedä mitä tehdä, et ole vielä löytänyt omaa voimaasi. Jos et ole löytänyt omaa voimaasi, et ole käynyt hel-vetessä. Luuletko, että joku voi käydä siellä puolestasi?
"Next to this, the form of a learned or literary society is best suited to our purpose, and had Free Masonry not existed, this cover would have been employed; and it may be much more than a cover, it may be a powerful engine in our hands. By establishing reading societies, and subscription libraries, and taking these under our direction, and supplying them through our labors, we may turn the public mind which way we will.
In like manner we must try to obtain an influence in the military academies (this may be of mighty consequence) the printing-houses, booksellers’ shops, chapters, and in short in all offices which have any effect, either in forming, or in managing, or even in directing the mind of man: painting and engraving are highly worth our care." - Adam Weishaupt (Illuminatin perustaja)
Sauli Niinistön vaalikampanjan verkkosivut on päivitetty. Aiemmin etusivulla oli SN-logo sydämellä, mutta nyt se on vaihdettu "sopivampaan" pöllölogoon.
S ja N ovat aakkosten 19. ja 14. kirjain. Yhteen laskettuna ne ovat 33. Pöllö on sijoitettu yläindeksiin "asteen merkiksi" (huomatkaa pöllö pään muoto) - eli "33 astetta".
Pöllö ja 33 astetta.
Vapaamuurarisymboliikkaa: pöllö
Vapaamuurarisymboliikkaa: pöllö
Vapaamuurarisymboliikkaa: pöllö
Vapaamuurarisymboliikkaa: 33
Vapaamuurarisymboliikkaa: 33
Suomessa käytetty vapaamuurarijärjestelemä käsittää 33 astetta.
Ehkäpä myös EES:n "vaalimainos" olisi syytä päivittää tähän pöllöversioon.
Tällaista symboliikkaa ehdokkaalta, joka on julkisesti kieltänyt kuuluvansa vapaamuurareihin.
Niinistön verkkosivuille on ilmestynyt myös videomateriaalia. Vaalimainoksessa "Mitä on rauhantyö" on hyvin yleinen poliitikkojen PR:ssä käytetty tehokeino "aurinkosankari", jossa henkilö kuvataan kristusmaisesti aurinko pään takana. Tämän on tarkoitus luoda katsojan alitajuntaan mielikuva, jossa henkilö rinnastetaan jeesusmaiseen vapahtajaan, joka edustaa hyveellistä auringonjumalaa.
Videossa kohdassa 0:16.
Sauli ja aurinko pään takana
Jeesus kuvataan todella usein aurinko pään takana
Vanha kikka. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kansan sankarit.
Toinen aurinkoviittaus tulee myöhemmin, kun kuva asemoidaan niin, että Niinistön pää on keskellä taustalla näkyvää horisonttia. Esoteerisessa symboliikassa pää on auringon symboli. Aurinko horisontissa on hyvin yleinen "Eliitin" käyttämä symboli, jonka alkuperä on Egyptissä (Akhet-symboli). Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.
"Aurinko horisontissa"
Heti perään tulee toinen kuva, jossa on konkreettisesti aurinko horisontissa.
Aurinko horisontissa
Vapaamuurarisymboliikkaa: Aurinko horisontissa
Videossa huomiota herättää myös kohta, jossa lähikuva pysyy pitkään Niinistön käsissä.
Tällaisissa videoissa kaikki yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja. Mitä Niinistön kädet tekevät? Jos laitat itse kädet samaaan asentoon, voit nähdä "nuolenkärjen".
Nuolenkärkiä voi nähdä myös Kokoomuksen logossa, jossa ruiskukka muodostuu viidestä nuolenkärjestä.
Kokoomuksen ruiskukka ja viisi nuolenkärkeä
Kokoomuksen logon nuolisymboliikka tulee Rothschild-pankkiirisuvulta.
Viisi nuolta on Rothschild-suvun tunnus
Nuolisymboliikalla on myös yhteys pöllösymboliikkaan. Pöllö oli jumalatar Athenen symboli. Athenen prototyyppinä oli egyptiläinen jumalatar Neith, jonka symbolina olivat punainen kilpi ("roth schild") ja nuolet. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kehruu ja Metsästys.
"Egyptin
suistoalueella", Kritias kertoi, "missä Niili jakaantuu suuhaaroihin on
piirikunta nimeltä Saitikos. Alueen suurin kaupunki on Sais, josta
kuningas Amasis oli kotoisin. Kaupungin suojelusjumalana oli eräs
jumalatar, jota egyptiläiset kutsuivat nimellä Neith, helleenit taas Athene. Asukkaat sanoivat olevansa ateenalaisten lämpimiä ystäviä ja jollakin tavoin heidän kaltaisiaan." - Platon (Timaios)
Athene ja pöllö
Neith ja nuolet
Toisaalta nuolisymboliikka voi myös viitata Marsiin, joka on Oinaan merkin hallitseva planeetta. "Eliitti" käyttää runsaasti Oinas-symboliikkaa, koska Aton-kultti syntyi Oinaan aikakaudella. Myös aiemmin mainittu aurinko horisontissa viittaa Oinaan merkkiin. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Nissan, Mazda ja Opel.
Mars (ympyrä ja nuoli) on Oinaan merkin hallitseva planeetta
Video loppuu kuvaan, jossa SN-logon yläindeksiin on laitettu kyyhkynen oliivinoksan kanssa. Kyyhkynen on tunnetusti rauhan symboli, mutta tämä on vain symbolin eksoteerinen taso.
Kun "Eliitti" käyttää kyyhkyssymboliikkaa, kyse on jostain aivan muusta. Kyyhkynen, dove, on niin sanottu daavid-symboli. Daavid on Aton-kultin titteli, joka tarkoittaa komentajaa tai vastaavaa korkea-arvoista "Eliitin" johtajaa. Kyyhkynen löytyy esimerkiksi Iso-Britannian kuningattaren sauvasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Daavid.
Lue myös aiemmat Niinistön kampanjaa käsitelleet kirjoitukset: