torstai 1. maaliskuuta 2018

AoI: Carl Jung, the Shadow, and the Dangers of Psychological Projection


"Rasisti!"

"Suvakki!"

Lue myös: Helvetti

3 kommenttia:

 1. Eikö tätä Jungia ja hänen teoksiaan ja ajatuksia ihan opiskella yliopistossa, eli kyseinen asia pitäisi olla monien ihmisten tiedossa, käytännössä merkkejä siitä ei näy missään. Varsinkin suvakki vs rasisti skenessä projisointi on lähes koomista.
  Kun ihmiskunnan tulevaisuus on jokaisen yksilön henkisen heräämisen varassa, niin heikolta näyttää. Eliitti, joka on täysin hereillä ja ymmärtää maailman mekanismit, koittaa kaikin tavoin ja hyvällä menestyksellä tyhmentää rahvaan, jos tähän päädytään voidaanko enään puhua ihmisistä niin herrojen kuin narrienkaan osalta.
  Kiitos kumminkin kirjoituksistasi, auttavat jaksamaan ja jäsentämään pään sisällä riehuvaa myrskyä.

  VastaaPoista
 2. Mitä jos meitä ympäröivää väärän tiedon tuputtamista ja yhteiskunnan prosessiohjausta ei näekään vain pahana asiana, vaan testinä. Synnymme kaikki sinne muinaiseen kuiluvankilaan (taitaa olla kuivunut kaivo) mihin Batmankin joutuu Banen toimesta.

  Tiedän kyllä miltä se tuntuu, kun todella perehtyy asioihin (ei oleta mitään) ja jatkuvasti selviää toinen toistaan perustavanlaatuisempien "totuuksien" olevankin pelkkää bullshittia. En ole mitään neuvoja jakamassa kenellekään mutta tiedän tunteen.

  Jokaisella meistä on kutenkin mahdollisuus selvittää mikä tämä paikka on ja miten maailma oikeasti toimii. Aivan kiistaton mahdollisuus, jota kukaan ei pysty ottamaan sinulta pois. Ei mitenkään. Kyllä maailma paljastaa itsensä toiminnallaan joka päivä. Sitä pitää vain havainnoida ilman oletuksia ja omia aivoja käyttäen. Jokaisen on itse kiivettävä ylös kuilusta.

  Ehkä vähän apua voi saada "vanhan viisaan miehen" arkkityypiltä kuten batman ennen omaa kiipeilyään ja pahimman pelkonsa voittamista. Ja jos yksi pääsee kiipeämään ylös asti, voi hän ehkä Brucen tavoin heittää köyden alas muiden urakkaa helpottamaan. Mutta vain jos pääsee ensin perille. Ja muiden on silti kiivettävä itse vaikka saavatkin vähän lisää apua.

  VastaaPoista