sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Hannu Yli-Karjanmaa: Valtiot ja terrorismi


Lukusuositus: Valtiot ja terrorismi: Katsaus propagandan luomien kulissien taakse

Kyseinen kirja on edesmenneen Hannu Yli-Karjanmaan alunperin vuonna 2008 julkaistu kirja, jota on päivitetty vuonna 2013. Yli-Karjanmaa oli suomalaisen totuusliikkeen pioneereja, joka oli yksi ensimmäisistä ja äänekkäimmistä suomalaisista virallisen 9/11-iskuja koskevan narratiivin kriitikoista. Hän kuuluu siihen joukkoon ihmisiä, joiden työ on herätellyt laajalti ihmisiä "Eliitin" valheisiin. Myös minä kuulun näihin heräteltyihin, ja muistan miten luin reilu kymmenisen vuotta sitten aktiivisesti hänen http://11syyskuu.net-sivustoaan.

Valtiot ja terrorismi on ainakin ensimmäisen sadan sivun perusteella ehdottomasti suosittelemisen arvoinen kirja. Se käsittelee laajalti eri intressitahojen harjoittamaa propagandaa ottamatta mitään muuta puolta kuin totuus. Se on hyvin kirjoitettu ja melko helppolukuinen. Lukijalle ei jää epäselväksi, että kirjoittaja on todella syvällisesti aiheeseen perehtynyt tutkija, jolla on aiheesta järisyttävä määrä dokumentoitua pohjatietoa. Pelkästään kirjan viiteluettelossa on yli tuhat riviä. Kirjan voi ladata ilmaiseksi PDF-muodossa yllä olevasta linkistä.

Suosittelen myös lukemaan Vastavalkean tekemän muistokirjoituksen Yli-Karjanmaasta.

Vuonna 2008 Yli-Karjanmaa kertoi Kansan Uutisten haastattelussa, että "hän ei usko tutkimisellaan ja kirjoittamisellaan olevan suuria vaikutuksia." Hän totesi myös: "Koen kuitenkin sellaisen vastuun, että jos minä näen tällaisen asian ja jään vaiti, niin silloin olen hyväksynyt sen enkä ole kantanut vastuuta." 

Tuohon jälkimmäiseen kommenttiin voin samaistua. Mutta tuosta ensimmäisestä kommentista olen Yli-Karjanmaan kanssa kunnioittavasti eri mieltä. Hänen työllään on ollut erittäin suuri vaikutus. Pioneereilla on aina erittäin suuri vaikutus - valitettavasti se ei vain näyttäydy heille kovinkaan usein. Polut tarvitsevat raivaajia.

Valtiot ja terrorismi käsittelee "tietyille tahoille" erittäin kiusallisia aiheita, joista kirjoittaminen on ollut historian valossa monelle kohtalokasta. Hannu Yli-Karjanmaa kuoli kesällä 2017 - vähintäänkin epäselvissä olosuhteissa.


Hannu Yli-Karjanmaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti