keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kehruu ja Metsästys


Päivitetty 27.6.2016.

Helsingin Aleksanterinkatu 13:n julksivulla on Robert Stigellin vuonna 1900 valmistunut veistos Kehruu ja Metsästys. Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
Julkisivun veistokset laati Robert Stigell. Kehruu ja Metsästys -aiheiset, pronssiinvaletut veistokset kuvaavat kahta puolialastonta naista, joista toisella on käsissään metsästyksessä tarvittavat keihäs ja köysi, toisella villanyytistä figuurin sormien lävitse kehräytyvää lankaa. Veistokset liittyvät talon funktioon liiketalona, käsityöläisyyteen ja elannonhankkimiseen. Toisaalta patsaat ovat aiheeltaan muunnelmia Antiikin taruston jumalattarista Artemiista, joka oli loistava metsästäjä ja kaikkien metsästäjien suojelija sekä Athenesta, käsitöiden ja käytännön taitojen, tieteiden sekä viisauden jumalattaresta.

Stigell oli renessanssin ja siihen liittyvän realismin edustaja Suomalaisessa kuvanveistossa. Pietarissa kivenhakkaajaksi opiskellut ja opintojaan Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa sekä Rooman San Lucan akatemiassa ja Pariisin Ecole des Beaux-Arts:ssa jatkanut taiteilija loi useita julkisivuveistoksia, joista mainittakoon Vanhan ylioppilastalon Ilmarinen ja Väinämöinen sekä Vakuutusyhtiö Kalevan talon Atlantit. 


Kehruu ja Metsästys


Museon esittelykirjoitus on siitä harvinainen, että siinä ei yritetä peitellä patsashahmojen mytologista alkuperää. Esittelyssä jopa myönnetään, että toinen patsaista on Aton-kultin ja erityisesti Illuminatin suosima jumalatar Athene, joka on Atonin mukaan nimetyn kaupungin, Ateenan, suojelijajumalatar. (Athenesta enemmän kirjoituksissa Ateena ja Athene ja Runebergin patsas)

Veistokesen symboliikassa on kuitenkin taso, jota museon esittelykirjoitus ei kerro. Patsaiden välissä oleva koristeellinen reliefi kätkee Atheneen ja Artemikseen liittyvän hienovaraisen vihjeen: Reliefissä on kilpi, jossa on katunumero 13 suuren N-kirjaimen sisällä. (Luku 13 on atonisteille ja vapaamuurareille merkityksellinen luku. Lue: Founding Fathers)


13 ja N - reliefissä on myös todella monta "kolmen ryhmää"


Kreikkalaisten jumalattarien, Athenen ja Artemiin, keskellä oleva suuri N-kirjain on viittaus egyptiläiseen jumalattareen Neith, johon sekä Athene että Artemis osittain perustuvat. Athene oli mm. kudonnan jumalatar. Artemis oli mm. metsästyksen jumalatar. Näitä kahta jumalatarta vanhempi egyptiläinen Neith oli sekä kudonnan että metsästyksen jumalatar.
"Egyptin suistoalueella", Kritias kertoi, "missä Niili jakaantuu suuhaaroihin on piirikunta nimeltä Saitikos. Alueen suurin kaupunki on Sais, josta kuningas Amasis oli kotoisin. Kaupungin suojelusjumalana oli eräs jumalatar, jota egyptiläiset kutsuivat nimellä Neith, helleenit taas Athene. Asukkaat sanoivat olevansa ateenalaisten lämpimiä ystäviä ja jollakin tavoin heidän kaltaisiaan." - Platon (Timaios)


Neith


Neith on atonistiselle "Eliitille" merkityksellinen jumalatar, koska Neith oli atonistien kantaisien, Hyksos-kuninkaiden, hallitsemassa Ala-Egyptissä palvottu jumalatar. Neith oli myös sodan jumalatar, joten ei ihme että hän oli korkeassa arvossa sotaisten Hyksojen keskuudessa.

Neith oli "Red Lady", jonka tunnuksena on punainen väri, kilpi ja kaksi nuolta. "Eliitin" pankkibisnestä pyörittävän Rothschildin suvun nimi on suomeksi "punainen kilpi". Kas kummaa, suvun vaakunassa on punainen kilpi ja nuolia. (Vaakunasta enemmän kirjoituksessa Kokoomus.)


Rothschild-vaakuna: punainen kilpi ja nuolet

Matrix ja "Red Lady" - punaisen jumalattaren teemaa on käytetty monessa elokuvassa

"Minerva (=Athene) is a "rebel" goddess who assisted Prometheus to steal the heavenly fire. Her origin lies with the most ancient Egyptian goddess Neith, the "Red Queen." The red shield and arrows that appear on the Rothschild family crest allude to Neith, who was transmogrified into Pallas-Athena or Minerva." - Michael Tsarion

Illuminatin jäseniä kutsutaan nimellä "Minervals", jolla viitataan Neithiin pohjautuvaan Athene-jumalattareen. Athenen tunnus on pöllö - symboli jota "Eliitti" käyttää hyvin paljon eri yhteyksissä. 


"... the members of the Illuminati referred to themselves as "Minervals," after the goddess Minerva. One of Minerva's mascots was the owl, the bird that hunts at night and sees what is invisible to those who dwell in the light of day."Michael Tsarion

Neithin nimi kirjoitettiin myös muodossa Net, "verkko". Verkkokuvio on osa "Eliitin" symboliikkaa, vaikka se ei symbolina olekaan sieltä tunnetuimmasta päästä.


Verkkokuvio dollarin setelissä


Toisella tasolla verkko kuvaa symbolina myös "vallan verkkoa", eli lukuisista "Eliitin" hallitsemista organisaatioista koostuvaa valtakoneistoa.

Lontoon kuuluisan Freemason's Hall -temppelin sisäänkäynnin pylväiden yläpuolella on paljonpuhuvat kuvat maapallosta, joka on kiedottu verkkoon.


Lontoon Fremason's Hall ja maapallo kiedottuna verkkoon


6 kommenttia:

 1. Sannin pornoo musiikkivideo, red lady symboliikkaa yms.
  https://www.youtube.com/watch?v=nlbEeEMQDts

  VastaaPoista
 2. Pitäisi varmaan vilkaista 1995 vuonna julkaistua leffaa "The Net" vähän uusin silmin. Ainakin trailerissa vilahtaa numerosarja 911 ja lentokoneen törmäys "torneihin" melkein perätysten... Ja vallan verkostahan siinäkin leffassa oli muistaakseni kyse.

  VastaaPoista
 3. Erikoinen musavideo ja myös kyseisen artistin (Chris De Burgh) levyjen kannet on kiinnostavia. https://youtu.be/2h6xe4H4qBA

  VastaaPoista