maanantai 17. elokuuta 2015

Kirkko ja valtio


Kummajuttu-blogista poimittua.

Uutinen kirkon valtionavusta:
Kirkko saa valtiolta 100 miljoonaa euroa uutta rahaa - tässä syy
Huolimatta opetus- ja kulttuuriministeriön hallinonalaan kohdistuvista säästöistä, ministeriön budjetti ei juuri pienene.
Syy tähän löytyy uudesta budjettikohdasta "Avustukset kirkolliseen ja uskonnolliseen toimintaan", jolle on budjetoitu ensi vuodelle 114 miljoonaa euroa.
Kyse on evankelis-luterilaisen kirkon rahoituksen uudistuksesta. Seurakuntien oikeus yhteisöveron tuottoon poistuu ensi vuonna. Yritykset eivät siis enää joudu kustantamaan kirkon menoja, mutta sen sijaan jatkossa myös kirkkoon kuulumattomien veronmaksajien kannettavaksi tulee osa kirkon menoista.
Valtionavustusta kirkolle perustellaan sillä, että kirkko huolehtii lakisääteisistä tehtävistä, jotka liittyvät hautaustoimeen, väestökirjanpitoon ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpitoon.
Valtionavustus evankelis-luterilaiselle kirkolle on pysyvä meno ja kasvaa vuosittain kuluttajahintaindeksin mukaisesti.

Eli ensin huomataan, että se on aika järjetöntä, että yritysten rahoja ohjataan kirkolle. Sitten "korjataan" tämä järjettömyys sillä, että sama raha kerätäänkin veronmaksajilta. Näin myös kirkkoon kuulumattomat saavat olla "mukana talkoissa". 
Mihin kirkon rahat oikeasti menevät? Lasten ja nuorten "kasvattamiseen".


Temppeliritarien ja vapaamurarien symboliikassa on "risti ja kruunu" - In hoc signo vinces


In hoc signo vinces - "risti ja kruunu"


Tämän symbolin viesti kertoo miten "Eliitti" hallitsee: Maallinen valtakoneisto (kruunu) tekee yhteistyötä hengellisen valtakoneiston (risti) kanssa. Sama "Eliitti" pyörittää molempia haaroja.3 kommenttia:

 1. http://yle.fi/uutiset/salaisia_vatikaanin_asiakirjoja_vuodettiin_julkisuuteen__paljastivat_rahanpesurikoksia_pappien_okyelamaa_miljoonien_lahjuksia_kirkolle/8429939

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä luulette, tuleeko kirkon rankaisutoimet kohdistumaan niihin jotka ovat syyllistyneet korruptioon, vai niihin jotka paljastavat sen?

   "Kun tieto asiakirjojen vuotamisesta tuli julkisuuteen, vahvisti Vatikaani pidättäneensä molemmat tietovuotoihin syyllistyneet työntekijänsä. Tiukkasanaisessa tiedotteessaan Vatikaani uhkasi asiakirjat käsiinsä saaneita kustantamoja oikeustoimilla ja kertoi niiden pettäneen paavin luottamuksen.

   Kirkko ei kuitenkaan suoralta kädeltä kiistänyt salaisten asiakirjojen sisältämiä paljastuksia, mikä olisikin hankalaa, ovathan ne kirkon omia, virallisia dokumentteja. Kirkko kuitenkin väitti, että ”salaisuuksien julkaiseminen ei millään tavalla auta totuuden määrittämisessä ja selkeyden löytämisessä, vaan se johtaa epäselvyyksiin sekä yksipuolisiin ja värittyneisiin tulkintoihin.”"

   Poista
  2. Tässä uutisessa näkyy hyvin myös se PR-kampanja jolla jesuiittapaavi yritetään saada näyttämään Vatikaanin "puhdistajalta". Vähän sama ilmiö kuin Obaman kanssa hänen vaalikautensa alussa. Luodaan taidokkasti kuva, että nyt tämä uusi johtaja pistää asiat kuntoon ja on paljon parempi kuin se edellinen johtaja.

   Todellisuudessa mikään ei tietenkään muutu, koska paavilla ei ole oikeaa valtaa yhtään sen enempää kuin on USA:n presidentilläkään.

   Poista