keskiviikko 26. elokuuta 2015

Senaatintori - osa 7: Helsingin Tuomiokirkon reliefit


Aiemmat osat:

 1. Aleksanterin patsas
 2. Ulrika Eleonoran kirkko
 3. Vuosi 1863
 4. Helsingin Tuomiokirkko
 5. Auringonsäteet
 6. Joukkorituaalit


Senaatintorin pohjoispuolella olevan Helsingin Tuomiokirkon ulkoseinillä on monia reliefi-kuvia, joissa on paljon mielenkiintoista symboliikkaa.


Helsingin Tuomiokirkko


Tunnetuin ja selkein symboli on illuminatista tuttu "kaikennäkevä silmä". Illuminatista enemmän kirjoituksissa Illuminatin synty, Founding fathers ja Illuminati saapuu Suomeen.


Helsingin Tuomiokirkon "all seeing eye"


Tämän parina on toinen kolmiosymboli, jonka sisällä on hepreaksi teksti Jahve (=Adon, Aton). Molemmat kolmiot ovat auringonsäteiden keskellä.


Jahve

Vapaamuurarisymboliikkaa: aurinkosankari Hiram Abiffin lakikivi
HTWSSTKS = Hiram The Widdow's Son Sent To King Solomon

Vapaamuurarilogo


Oletettavasti Jeesuksen ylösnousemusta kuvaava reliefi muistuttaa melko paljon tarotin korttia Lanttien VI.


Jeesus ja kaksi kaveria


Lanttien VI


Oliivinoksien ja auringonsäteiden keskellä olevan maljan yläpuolella on pentagrammi - quintessence-symboli. Reliefi kuvaa tarotin korttia Maljojen Ässä. Quintessence-tietoisuuden henkilöitymä on viisauden jumalatar Sofia, jonka symbolina tunnetaan myös kyyhkynen.


Maljan yläpuolella pentagrammi

Maljojen Ässä - maljan yläpuolella kyyhkynen


Jeesuksen haudasta nousemista kuvaava reliefi esittää tarotin korttia Aurinko. Kristinuskon ylösnousemusmyytti on ikivanha astro-teologinen vertauskuva Auringosta. Tarotin Aurinko-kortti edustaa valaistumista ja uudestisyntymistä. Reliefissä Jeesuksella on samanlainen viiri kuin Aurinko-kortin lapsella.


Jeesus nousee haudasta


Aurinko


Jeesuksen syntymää kuvaava reliefi paljastaa kristinuskon symboliikan egyptiläiset juuret. Kuvassa on Jeesus, paimenet, Joosef, Maria ja... Hetkonen, kukas tämä toinen nainen on?


Jeesus ja Two ladies


Niinpä niin. Egyptiläisessä mytologiassa aurinkojumalalla oli kaksi äitiä - Two ladies. Alkuperäinen jumalatarkaksikko oli Wadjet & Nekhbet, myöhemmin Isis & Neftys. Koska Jeesus on auringonjumala, kristinusko kopioi nämä auringon äidit omaan myyttikirjastoonsa muodossa Maria ja Maria Magdala. (Magdala = "torni" --> Neftysin tunnus) Aiheesta enemmän kirjoituksissa Ilmatar ja sotka ja Käärme ja sauva.


Aurinko ja Two ladies - Isis & Neftys


Reliefissä, jossa kuvataan Golgataa ja ristiinnaulitsemista, on jotain kovin tuttua.


Jännät auringonsäteet. Jännä konttausasento.

Faarao Akhenaton sfinksinä uhraamassa Atonille


Oliivinoksien ja auringonsäteiden keskellä oleva risti kuvaa tarotin korttia Maailma.

Ristin ympäri kulkee seppele. Ristin yläpuolella on viisauden jumalattaren, Sofian, symboli kyyhkynen. Ristin alapuolella on Uusi Testamentti, jonka kanssa kirjaimet M, M, L ja I. Kirjaimet tulevat neljästä evankeliumista Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Neljä evankeliumia on kristillinen symboli neljälle elementille: tuli, vesi, ilma ja maa.

Maailma-kortissa on viisauden jumalatar Sofia, jonka ympärillä on seppele. Kulmissa on neljää elementtiä edustavat hahmot. Hahmot edustavat myös neljää astrologista merkkiä, jotka muodostavat ristin eläinratakiekolle. (Astrologiaa: härkä = maa, poika [vesimies] = ilma, kotka [skorpioni] = vesi, leijona = tuli) Kortin teema on quintessence-tietoisuus, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi.


Maailma


2 kommenttia:

 1. Päivitetty 2.12.2015. Lisätty esimerkkikuvat Jahve-kolmioista.

  VastaaPoista
 2. "Ristin ympäri kulkee seppele. Ristin yläpuolella on viisauden jumalattaren, Sofian, symboli kyyhkynen. Ristin alapuolella on Uusi Testamentti, jonka kanssa kirjaimet M, M, L ja I. Kirjaimet tulevat neljästä evankeliumista Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Neljä evankeliumia on kristillinen symboli neljälle elementille: tuli, vesi, ilma ja maa."


  Olin pitkään siinä luulossa että kaikki evankeliumin kirjoittajat ovat miehiä ja kuten aina on annettu ymmärtää. Sukututkimuksesta kiinnostuneena menin sukujutut sivuston dna osioon ja jossa on Kreikkalaisen raamatun kirjoittajan, lääkärin ja historoitsija Luukaksen kahdesta hampaasta otettu dna näyte. Läntisen euroopan naisten yleisin dna tunnus on H, tuttavallisemmin "Helena". Evankeliumin kirjoittajista Luukas onkin poikkeuksellinen ja Suomessakin eniten luettu, mutta moniko tietää hänen olleen nainen, minkä dna tulos paljastaa.

  http://www.sukujutut.fi/dna/Luukas_mtDNA_H.pdf

  VastaaPoista