tiistai 15. joulukuuta 2015

Astro-teologia - osa 26: Kuoleman suudelma


Raamatussa on tarina Juudaksesta, joka kavaltaa Jeesuksen suudelmalla.
Jeesuksen vielä puhuessa sinne saapui Juudas, yksi kahdestatoista opetuslapsesta, ja hänen kanssaan miekoin ja seipäin aseistautunut miesjoukko, jonka ylipapit, lainopettajat ja vanhimmat olivat lähettäneet. Jeesuksen kavaltaja oli sopinut miesten kanssa merkistä: "Se on se mies, jota minä suutelen. Ottakaa hänet kiinni ja viekää vartioituna pois." Tultuaan hän meni suoraa päätä Jeesuksen luo, sanoi: "Rabbi!", ja suuteli häntä. Miehet kävivät heti käsiksi Jeesukseen ja vangitsivat hänet. (Mark. 14:43-46)

Oletteko koskaan ihmetelleet tämän tarinan logiikkaa? Miksi ihmeessä Juudaksen tarvitsee sopia vangitsijoiden kanssa kummallinen koodi, jossa hän osoittaa Jeesuksen suutelemalla? Eikö se olisi ollut helpompaa vain näyttää sormella ja sanoa: "Tuo tuossa on Jeesus"? Toisaalta jos Jeesus oli tapahtumahetkellä suurta kohua herättänyt kuuluisuus, miksi vangitsijat olisivat tarvinneet Juudaksen apua Jeesuksen tunnistamiseen?

Tarinassa ei tunnu olevan logiikkaa, jos tarinan tulkitsee kirjaimellisena historiallisten tapahtumien kuvauksena. Logiikka löytyy vain, jos tarinaa katsoo astrologian näkökulmasta.

Täytyy muistaa, että Juudas oli yksi kahdestatoista opetuslapsesta, mikä on tietenkin astrologinen vertauskuva. Juudaksen suudelma, kuoleman suudelma (Kiss of Death), on myös astrologinen vertauskuva. Kyse on auringon (Jeesus) matkasta kohti "kuolemaansa" (talvipäivänseisaus), joka saa alkunsa "kuoleman suudelmasta", jolla tarkoitetaan auringon siirtymistä Skorpionin merkkiin.

Muinaisessa maailmassa skorpionin pistosta kutsuttiin kuoleman suudelmaksi. Tappavan pistoksen saanut ihminen kuoli hitaasti ja tuskallisesti. Astrologiassa Skorpionin merkkiin siirtyvä aurinko saa "pistoksen", eli "kuoleman suudelman", josta alkaa auringon hidas kuolemisprosessi. Aurinko ei "kuole" vielä Skorpionin merkissä, vaan "kituu" yhden eläinradan merkin verran. Aurinko "kuolee" vasta kun aurinko on siirtynyt Skorpionin merkin jälkeen tulevan Jousimiehen merkin läpi talvipäivänseisaukseen.

Tarotissa näkyy sama symboliikka. Kuolema on Skorpionin kortti.


Kuolema - Skorpionin merkin kortti


Kuvaavaa on myös Skorpionin merkin syyrialainen ja arabialainen nimi Al Akrab, joka tarkoittaa "haavoittaa häntä joka on tuleva" ("wounding him that cometh").

Kuoleman suudelma on tuttu symboli mafiaelokuvista.


Kummisetä: Michael antaa kuoleman suudelman Fredolle
"Fredo you broke my heart!"


Vastaava kuoleman suudelma -kohtaus nähtiin uusimmalla Game of Thrones -kaudella.


Game of Thrones: Ellaria suutelee Myrcellaa


Muita esimerkkejä viihdeteollisuudesta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti