tiistai 3. huhtikuuta 2018

Atlantit


Helsingin Kampissa on Robert Stigellin (Haaksirikkoiset, Kehruu ja metsästys) vuonna 1889 valmistunut veistosteos Atlantit.

Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
Theodor Höijerin suunnittelema Vakuutusyhtiö Kalevan talo valmistui vuonna 1889. Rakennuksen lähtökohtana oli pohjoisitalialainen varhaisrenessanssi, mutta Höijerin arkkitehtuuri sisältää vain viitteellisiä yhtymäkohtia renessanssin ylempien kerrosten arkkitehtuurin ollessa lähinnä barokkimaisen runsasta.
Toisen kerroksen kulmaulokkeen Atlantit valmisti Robert Stigell. Atlantti sanan kreikankielinen vastine atlas merkitsee taivasta kannattelevaa taruhenkilöä ja hellenistisen arkkitehtuurin miestä kuvaavaa kannattajapatsasta. Atlantit korvasivat pylväät ja pilarit yleisesti myös barokin arkkitehtuurissa. Stigellin Atlantit ovat eläimentaljaan sonnustautuneita, antiikin ihanteiden mukaisia miesfiguureita Robert Stigell edusti renessanssin luonnonmukaisuuteen liittyvää realismia Suomen kuvanveistotaiteessa. Hän oli opiskellut ensin kivenhakkaajaksi Pietarissa ja jatkanut sitten opintojaan Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Suomessa, San Lucan akatemiassa Roomassa sekä Ecole des Beaux-Arts:ssa Pariisissa. 


Atlantit


Taivasta kannattelava kreikkalainen Atlas perustuu hahmona hyvin pitkälti vanhempaan egyptiläiseen jumalaan Shu. Egyptiläisessä mytologiassa luojajumala Atum synnytti kaksoset nimeltä Shu ja Tefnut. Nämä puolestaan synnyttivät kaksoset Geb ja Nut. Tämä jälkimmäinen maata ja taivasta edustava pari kuvataan usein Shu heidän välissään. Myytin mukaan maailman luomisprosessissa Shu erotti taivaan ja maan (Nut ja Geb) toisistaan.

"... the earth and the sky were not yet separated, and Nut still lay upon her brother Keb [Geb]. Therefore her father Shu thurst himself between them, and raised her into the heights, and with her he raised into the heights all the gods that had hithert been created, and Nut took possession of them, counted them and made them into stars. Even the sun itself was not excepted, and now they all sail in their ships over the body of Nut. This was the actual beginning of our present world; when heaven and earth were thus separated from each other, all things fell into their present order." - Adolf Erman (A Handbook of Egyptian Religion)


Taivaan jumalatar Nut, maan jumala Geb ja heidän isänsä Shu (keskellä) nostamassa Nutia korkeuksiin


Nut ja Geb ovat tuttu kaksikko tätä blogia aiemmin lukeneille. Vapaamuurarien logossa oleva harppi edustaa Nut-jumalatarta ja suorakulma Geb-jumalaa. Näin ollen logon keskellä olevan G-kirjaimen vastine on taivaan ja maan välissä oleva Shu.

Shu, aivan kuten Atlas, edustaa taivasta kannattelevaa maailmanpylvästä. Symboliikka juontaa juurensa druidistiseen maailmanpuuhun ja vertauskuvalliseen pylvääseen, jonka päässä olevan napatähden ympäri taivaankansi näyttää kiertyvän. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Naula.)


Yggdrasil - maailmanpuu


Vapaamuurarien logon keskellä - eli maailmapylvään paikalla - on G-kirjain. Yleinen virhekäsitys on, että G viittaa Jumalaan (God) tai termiin Great Architect. Esoteerisella tasolla G tulee tulee nimestä Gaonim. Termi viittaa "Eliittiin", valtaapitävään esoteeriseen veljeskuntaan, joka syntyi tuhansia vuosia sitten Aton-kultin alkuaikoina.

"The so-called but misnamed "Jewish" co-conspirators who directed the operations of the Roman caesars and emperors, were Atonists. Specifically, they were leaders of the Order of Melchizedek (or Akhenaton). They were Pharisees and Sadducees of high rank, and keepers of the so-called "Oral Tradition" allegedly delivered to their ancestors at Mount Sinai. This quorum of sorcerers were also known as the Gaonim. In order to conceal their identity they began using the term Freemason meaning "Sons of the Sun." The capitalized letter "G" found on Masonic iconography refers to this super-secret Luciferian cabal." - Michael Tsarion  (Irish origins of civilization)
"The Gaonim have nothing in common with modern religious "Jews." Terms and appellations of this kind do not refer to the kind of sects or beliefs we might at first imagine. They refer to a caste of sorcerers descended from the corrupt solar cults (or Luciferians) of antiquity. Members of the British royal family are Judites, even though they belong to the Protestant religion. The Pope and his bishops and cardinals are likewise Judites, even though they belong to the Catholic religion." (ibid)
(***)

Symboliikka kertoo jotain "Eliitin" ylimielisyydestä. Logossa Gaonim, eli "Eliitti", on se maailmanpylväs jonka ympäri maailma pyörii.

Toisaalta, niinhän se on. Ainakin toistaiseksi.

(***) Edellisen lainauksen jälkimmäinen kappale on tärkeä. On yllättävän paljon ihmisiä, jotka  projisoivat kaiken pahan maailmassa juutalaisiin ymmärtämättä mistä puhuvat. Usein nämä kansallissosialistiseen aatemaailmaan kallellaan olevat henkilöt ovat tunkeneet päänsä niin syvälle omaan ideologiseen ahteriinsa, että he ovat kykenemättömiä näkemään todellisuuden muodostamaa isoa kuvaa. Juutalaisten salaliitosta meuhkaavat eivät tunne juutalaisuuden historiaa, Aton-kultin historiaa tai "Eliitin" historiaa. 

Jos projisoit vihasi juutalaisiin, haukut väärää puuta. Tavallisilla juutalaista uskontoa tunnustavilla ihmisillä ei ole mitään tekemistä "Eliitin" kanssa. Julkisesti nämä maailman valtaapitävät - Gaonim - voivat olla katolilaisia, protestantteja, juutalaisia, muslimeja, ateisteja tai mitä tahansa - sillä ei ole mitään merkitystä. Mutta kulissien takana he kuuluvat siihen samaan esoteeriseen kulttiin, jonka historia on pitkä ja monivaiheinen


3 kommenttia:

 1. Jos normipulliainen, oli sitten kallellaan tai ei natsiaatteeseen, kiinnostuu ja ottaa selvää nykymaailman menosta ja jos vielä jaksaa kahlata hieman historiaa, ei voi välttyä huomaamasta juutalaisten vankkaa panosta lähes kaikkeen paskaan mitä kansojen päälle on satanut/sataa. Olet täysin oikeassa että kaikkien juutalaisten syyttäminen maailman kurjuudesta on harhaa, mutta niin inhimillistä. Jos eliitti on rakentanut juutalaisista itselleen kilven johon viha projisoituu, ei voi kun ihailla loistava suunnitelmaa.
  Huolimatta siitä että teet blogisi kautta arvokasta työtä, suurimmalta osalta ihmisiä nämä jutut menevät rankasti yli hilseen.
  En myöskään usko että kukaan meistä tavallisista ihmisistä tulee koskaan näkemään, saati ymmärtämään todellisuuden muodostamaa ISOA kuvaa, se vaatisi jo tietoisuuden tason huomattavaa kohoamista. Täältä niitä todellisuuden riekaleita kumminkin paljastuu, ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos miettii miten suuri yliedustus juutalaisilla on finanssimaailmassa, jonka korruptioon horkkaunessa uinuva herää usein ensimmäisenä, juutalaisten syyttäminen on tosiaan jossain määrin ihan inhimillistä.

   Poista
 2. Voisiko tossa uudessa K-Marketin logossa olla Nut, maat ja kaksi pylvästä jos kääntää kallelleen?

  https://www.kesko.fi/globalassets/01-yritys/k_logo_2016_200x200.jpg

  VastaaPoista