The Beatles -yhtyeen vuonna 1969 julkaistulla Abbey Road -albumilla on kappale nimeltä Maxwell's Silver Hammer. Tämä vähintäänkin erikoinen kappale kertoo opiskelijapojasta, joka tappaa ihmisiä lyömällä näitä vasaralla päähän.
Kertosäe:
Bang, bang, Maxwell's silver hammer
Came down upon her head
Bang, bang, Maxwell's silver hammer
Made sure that she was dead
Mistä ihmeestä Paul McCartney sai idean näin makaaberille kappaleelle?
Vastaus löytyy jälleen kerran symboliikasta.
Vapaamuurarisymboliikkaa tunteville vasaralla päähän lyöminen on hyvinkin tuttu teema. Kyse on vapaamuuraritradition Hiram Abiff -myytistä, jossa hänet tapettiin lyömällä häntä vasaralla päähän.
"Now, before the completion of the Temple fifteen of the Fellow Crafts conspired together to find out the secrets of the Master Masons and resolved to waylay Hiram Abiff at the door of the Temple. At the last moment twelve of the fifteen drew back, but the remaining three carried out the fell design, and after threatening Hiram in vain in order to obtain the secrets, killed him with three blows on the head, delivered by each in turn." - Nesta H. Webster (Secret Societies And Subversive Movements)
Vapaamuurarien kolmannen asteen vihkimysrituaalissa kandidaatti näyttelee Hiram Abiffin roolin ja vastaanottaa rituaaliset vasaraniskut päähän. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Väinämöisen veneenveisto.
Vasaran symboliikasta enemmän kirjoituksessa Kolmen sepän patsas.
Vapaamuurarisymboliikkaa: vasara |
Kolmen vasaraninskun teema löytyy myös Maxwell's Silver Hammer -kappaleen promokuvassa, jossa George Harrison on lyömässä John Lennonia päähän. Jos katsotaan miesten käsissään pitämiä nauloja, yhteys vapaamuurarisymboliikkaan käy ilmiselväksi. Harrison pitelee kädessään kolmea naulaa - Lennon puolestaan kahtatoista. Hiram Abiffin legendassa viidentoista miehen joukko päättää surmata Hiramin, mutta kaksitoista muuttaa viime hetkellä mieltään. Lopulta murhan tekee kolme miestä, joista jokainen lyö Hiramia päähän kerran. 12 + 3, eli kuvassa näkyvät naulat.
12 + 3 naulaa |
Toisaalta Harrisonin käsissään pitämät kolme naulaa viittaa myös Jesuiitta-veljeskuntaan, jonka logossa on kolme naulaa. Jesuiitoista enemmän kirjoituksessa Jesuiitat.
Jesuiitta-logo ja kolme naulaa |
Kyseinen vasarointikuva ei suinkaan ole ainoa vapaamuurariaiheinen kuva The Beatles -yhtyeen jäsenistä.
Vapaamuurarien "käsi piilossa" |
"Käsi piilossa" |
Silmä |
Vähäsen arveluttavampi kommentti, mutta mikäli kiinnostaa lukea lisää varsinkin Paul McCartneyn taustoista, niin olkaapa hyvä:
VastaaPoistahttps://hommaforum.org/index.php/topic,125539.0.html
Valitettavasti viestiketju sijaitsee alueella, joka näkyy vain rekisteröidyille käyttäjille. Mutta tuolla siis joku tyyppi on tutkinut asioita oikein urakalla, ja suosittelen viestiketjuun tutustumista mikäli tekee mieli kurkistaa kulissien taakse, tuleepa siellä myös samankaltaisia juttuja vastaan kuin tässäkin blogissa.
Pieni näyte:
"Jo aiemmin tässä ketjussa oli puhetta hänen viime vuonna julkaisemastaan levystä nimeltään Egypt Station. Tuolloin huomasimme levyn kansissa vihjeitä liittyen vapaamuurareihin ja Illuminatiin.
Nyt otamme käsittelyyn erään kappaleen tuolta levyltä. Biisin nimi on Who Cares ja mieltäkiinnittävää siinä on ainakin sen video. Kappale itsessään on reilut kolme minuuttia pitkä, mutta sen musiikkivideo on 6:21 pitkä, koska musiikin lisäksi siinä on alkukohtaus, jossa Billy esittää hypnotisoijaa.
Jo ensikatsomalla videossa nousi esille muutama seikka, jotka viittasivat Vapaamuurari-Illuminatiin. Ja Billyhän on korkean luokan vapaamuurari. Lisäksi videolla on myös viite Paulin kuolemaan, olin siitä aika yllättynyt.
Mutta lähdetäänpä liikkeelle:
Kohdassa 0:54 hypnologia esittävä Billy sanoo 'order out of disorder', sitten hän puhuu kaaoksesta. Mitä tämä tarkoittaa? 'Order out of disorder' tai 'order out of chaos' on latinaksi 'Ordo Ab Chao' ja se taas puolestaan on 33. asteen Vapaamuurari-Illuminaattien motto. Haluaako Billy tässä kertoa, että hän on korkean asteen Vapaamuurari?
Kohdassa 2:12 Billy laulaa 'uh one, uh two' eli hän aloittelee biisiä ja ikään kuin laskee 'yy, kaa.. ' Mutta hän laulaa epäselvästi ja minusta hän sanoo 'I'm one, uh two' eli 'olen yksi, ( olen ) kaksi'. Onko tämä vihje siitä, että Billy on samaan aikaan yksi ja kaksi, että hän on yksi henkilö, mutta toisaalta hän on samaan aikaan Billy että myös Paul?
Kohdassa 3:16 Billy ajaa valkoista avoautoa, joka on samannäköistä mallia, jossa Paulin sanotaan kuolleen. Paulin väitetään ottaneen autoonsa kyytiin liftaritytön. Ja mitä Billy tekee videolla? No, hän ottaa tietysti tytön kyytiin ja he ajavat pois. Tämän voi nähdä viittauksena Paul McCartneyn viimeisiin hetkiin ennen kohtalokasta kolaria.
Kohdassa 3:39 on hissin kaksoisovet. Kummassakin ovessa on musta pylväs. Näistä kahdesta pylväästä tulevat mieleen Vapaamuurareiden symboliikassaan käyttämät Salomonin temppelin kaksoispylväät nimeltään Jachin ja Boaz, mistä myös Raamatussa kerrotaan. Kaiken lisäksi kummassakin pylväässä on yksi, 'kaiken näkevä' silmä eli lisää Illuminatisymboliikkaa.
Kohdassa 3:50 Billy laulaa 'is it driving you mad and you're screaming out loud, are you wondering who's going to recognize you, you're a ghost in the dark' eli 'oletko tulla hulluksi ja huudat ääneen, kuka saattaa sinut tunnistaa, olet kuin kummitus pimeässä'. Tämä kuulostaa siltä, että huijaus ja jatkuva esiintyminen toisena ihmisenä on Billylle stressaavaa. Vaikka hän on pakotettu antamaan vihjeitä todellisesta minuudestaan, hän kuitenkin pelkää, että hän jää kiinni ja että joku tunnistaa hänet huijaukseksi. Oman itsensä laittaminen syrjään ja vuosikymmeniä jatkuva tekeytyminen toiseksi henkilöksi tuntuvat Billystä kuin eläisi jatkuvassa pimeydessä aaveena, ei todellisena."
Edelliseen kommenttiini liittyen, täällä on näköjään merkkirajoitus viesteissä eli ylipitkiä kommentteja ei voi lähettää, tuota lainaustanikin on lyhennetty.
VastaaPoistaJos muuten Antero tai joku muu haluaa, niin voin kopioida tuolta lisääkin juttuja tarvittaessa. Laitetaan nyt vielä selvitys kuka tuo mainittu "Billy" on:
"Kun huhut Paulin kuolemasta tulivat vuonna 1969 julkisuuteen, Miamin yliopiston tohtori Henry M. Truby teki tutkimuksen ääniprinteistä koskien Paulia ennen vuotta 1966 ja sen jälkeen. Ääniprintti on jokaisella ihmisellä yksilöllinen kuin sormenjälki. Me voimme imitoida muita ihmisiä, kuulostaa heidän puheeltaan tai laulultaan, mutta tiede pystyy identifioimaan jokaisen uniikin ääniprintin eikä sitä voi kopioida.
Tohtori Trubyn tarkoitus oli katkaista huhuilta siivet: hän halusi osoittaa, ettei Paul ole kuollut. Hän vertasi Paulin ääntä kappaleessa 'Yesterday' hänen ääneensä myöhemmässä kappaleessa 'Penny Lane'. Tohtori halusi osoittaa, että kyseessä oli sama mies. Paitsi että hän huomasi, ettei ole: laulaja ei ole ääniprintin mukaan sama. Tulos julkaistiin tunnetussa Life-lehdessä marraskuun 7. päivänä vuonna 1969.
Ja vuonna 2009 Italian Wired Magazine julkaisi kiintoisan jutun kahden tutkijan tuloksista. Gabriella Carlesi and Francesco Gavazzeni halusivat tieteen keinoin todistaa, että Paul McCartney ei kuollut auto-onnettomuudessa vuonna 1966.
Carlesi on oikeuslääketieteellinen patologi, joka on erikoistunut ihmisten tunnistamiseen ja Gavazzeni puolestaan on spesialisti, joka on erikoistunut tietokoneella tehtäviin analyyseihin. He yhdistivät kykynsä ja yllätyksekseen huomasivat, että Paul ennen vuotta 1966 ei ole sama ihminen kuin sen jälkeen.
Mutta miten Paul McCartney voi olla tänään elossa, vaikka hän kuoli yli 50 vuotta sitten?
Vastaus on siinä, että manageri Brian Epstein löysi haluamansa. Hän löysi miehen, joka vuoden 1966 syksystä eteenpäin alkoi esittää Paul McCartneytä.
Muusikko, jonka näette Sir James Paul McCartneyn keikoilla ei ole Paul, vaan entinen studiomuusikko, William Shepherd. Hänen lempinimensä on tietysti Billy, Bill, Will tai Willy. Hänet jopa esitellään ensimmäisellä Paulin kuoleman jälkeisellä levyllä, legendaarisella Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band-albumilla.
Kappaleessa Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band lauletaan:
'So let me introduce to you
The one and only Billy Shears
And Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', eli saanko esitellä teille ainoan ja oikean Billy Shears'in.. '
Kuka on tämä Billy Shears? Hän on William 'Billy' Shepherd. Hänen sukunimensä 'Shepherd' tarkoittaa 'lammaspaimenta'. Ja 'Shears' on suomeksi 'keritä'. Kyseessä on sanaleikki. He eivät tietenkään voineet avoimesti kertoa, että laulaja on William 'Billy' Shepherd, joten he keksivät hahmon nimeltään 'Billy Shears'. Ja mitä 'shepherd' eli lammaspaimen tekee? Hän keritsee ( shear ) lampaita!
Entä Sgt ( kersantti ) Pepper? Kuka hän on? Paulin tilalle tullut William Shepherd oli muusikko, jolla oli yhtye nimeltään 'Billy Pepper and the Pepper Pots'. He olivat levyttäneet joitain kappaleita, joukossa muutama Beatlesin kappale."
YLE:ltä tulee parhaillaan sarja "Merkkien salat", jossa käsitellään eri symbolien merkityksiä. Kovin pinnalliselta vaikuttaa ja mihinkään ei oikein syvennytä kunnolla.
VastaaPoistaKiitos.
PoistaKatsoin jakson "Kolmio": https://areena.yle.fi/1-4029814
Suosittelen ehdottomasti kaikille tämän blogin lukijoille tuon jakson katsomisen. (Mielenkiintoisin osuus on jakson lopussa.) Ei sen takia, että se olisi jotenkin laadukas symboliikkaa käsittelevä ohjelma, vaan sen takia että se näyttää erittäin hyvin sen miten uskomattoman tökeröllä tavalla "Eliitti" haluaa käsitellä näitä aiheita. Kun katsotte tuota jaksoa, miettikää mitä tämän ohjelman tekijät haluavat sinun ajattelevan symboliikasta? Ja miksi?
Mieleen nousee väkisinkin kysymys: Minkähän takia Yle koki juuri nyt tarpeelliseksi tehdä tämänkaltaisen ohjelman?
Teitä ei ole ihan vähän.
Sellaista damage controllia Yleltä:)
PoistaMinkä takia muuten kohdassa 24:28 Olli Herman näyttäisi tekevän sormillaan pirunsarvimerkin? Näkyy vähän selvemmin kun katsoo varjoa. Samaan aikaan kertoo ettei myöntäisi jos harrastaisi veljeskunnassa esiliinoissa semiuskonnollisia tansseja tai rituaaleja.
Luen tässä tätä Albert Speerin elämänkertaa, niin tuli tällä sivulla aika mielenkiintoinen kohta vastaan: "He delivered the ceremonial hammer blows with a fine silver hammer Troost had specifically designed for this day".
VastaaPoistaTuli mieleen tämä kirjoitus ja tuo biisi. Onko sillä että kyseessä on juuri hopeavasara jotakin symboliikkaa, tai hopeavasaralla yleensä.
https://booksvooks.com/nonscrolablepdf/inside-the-third-reich-pdf-albert-speer.html?page=73
Hyvä kysymys. Voisi kuvitella, että kyllä sillä joku merkitys on. Mutta en ainakaan vielä osaa tuohon vastata.
PoistaToki Mjölnir-korut (Thorin vasara) on usein tehty hopeasta, mutta en tiedä liittyykö se tuohon.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81ycfEFkATL._SY800_.jpg
Näin luontevasti se käy.
VastaaPoistahttps://twitter.com/MKartesalo/status/1635373781895249921