tiistai 17. maaliskuuta 2020

James Corbett: Coronavirus and Climate Change
4 kommenttia:

 1. :)
  https://www.youtube.com/watch?v=WRA3rWYefPY
  Kanavalla myös muitakin koronavirusta käsitteleviä videoita, jos on vaikka tekemisen puutetta.

  Tai jos lukeminen kiinnostaa enemmän, niin Dean Koontz kirjoittaa jänniä kirjoja:
  https://www.youtube.com/watch?v=gJdHjOKWWS4

  Myös ODD TV ottaa kantaa ajankohtaiseen aiheeseen:
  https://www.youtube.com/watch?v=XwTe3vH0R68

  Joku vielä kehtaa epäillä, etteikö viruksia olisi edes olemassa, ehkäpä ei vain osaa käyttää kuvahakua:
  https://youtu.be/y7NqV76XZ70?t=499

  Auringollakin on muuten korona! Katso kuvat!
  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/unohda-hetkeksi-koronavirus-talta-nayttaa-auringon-korona-kuvat-ovat-mykistavan-upeita/d0b54fcf-4941-405f-8b14-0192e01c0c2b
  Corona tarkoittaa latinaksi kruunua. En väitä mitään, enkä edes kyseenalaista noiden kuvien aitoutta, mutta jos palvoisit aurinkoa ja sen säteitä, niin voisiko parin Corona-oluen jälkeen vaikuttaa hyvältä idealta organisoida maailmanlaajuinen paniikki ja nimetä sen aiheuttaja vaikkapa Kruunuvirukseksi?

  Koronapaniikissa eniten ihmettelen maailmanlaajuista tarvetta hamstrata vessapaperia. Miksi niin tehdään? Onko sitä tarkoitus käyttää vararavintona, mikäli ruuanjakelussa ilmenee häiriöitä? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronavirushan on vanha juttu, joka flunssakaudella sitä on jossain määrin liikkeellä siinä missä influenssaa ja muita vastaavan tyyppisiä virustauteja. Tämä Covid-19 on vain vissiin joku uusi koronavirustyyppi mutta flunssatauti yhtä kaikki..
   Yritin THL:n sivuilta klikata auki linkkiä influenssatilastoihin männä vuosina. Että saisi vähän suhteutettua asioita kun tämä panikointi ei käy järkeeni. Mutta sivu ei ollutkaan käytössä, kas kummaa. Kuluvan tautikauden lukemat löytyi helposti mutta edellisvuosien virustartuntatilastot oli jemmattu vaikeasti löydettäviksi. Ainakin se siltä vaikutti.

   Poista
  2. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/influenssa/influenssan-esiintyvyys-suomessa

   Poista
  3. Ai kauhistus, olinpa huolimaton! Tätä se sitten on kun puolinukuksissa oleva perheenäiti yrittää yön korvalla epätoivoisesti viettää "omaa aikaa"..
   Tarkoitukseni oli lähinnä ihmetellä ihmisten kauhua ja hysteriaa tämän viruksen suhteen kun kerran kyseessä on tavallaan vanha tuttu koronavirus. Suhtautuminen kun vaan on sitä luokkaa kuin liikkeellä olisi joku hengityksestä leviävä keuhko-aids joka tietää varmaa kuolemaa kaikille.

   Mutta tuossa linkki uutiseen jossa on taas hienosti saatu korona ja ilmastonmuutos ympättyä yhteen. Tässä on ollut aikaa kehitellä tarinoita.

   https://yle.fi/uutiset/3-11274818

   Poista