keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

James Corbett: What's Up With The Italian Mortality Rate?


Katsokaa Italiaa! Katsokaa miten paljon siellä kuolee ihmisiä! Paniikki!

Tämä on ollut se keskeisin argumentti, jolla koronapaniikkia on myyty. Ja ihmiset ostavat, koska luottavat sokeasti kerrottuihin lukuihin. Mutta miten käy, jos "katsotaan konepellin alle"?

Italian koronaluvuissa on käytetty näppärää paniikkia edistävää tilastotemppua. Siellä toimitaan niin, että koronakuolemiksi lasketaan kaikki sellaiset ihmiset, joilla kuollessaan on koronavirus - myös ne joiden todellinen kuolinsyy on jokin muu kuin koronavirus.

Kuvitelkaa tällainen tilanne: Saattohoidossa olevalla terminaalivaiheen syöpäpotilaalla on koronavirus. Hän kuolee odotetusti syöpään, mutta kuolinhetkellään kantaa koronavirusta. Taas yksi koronaan kuollut! Paniikki!

Asiaa tutkineet huomasivat Italian koronaluvuista, että peräti 88 % niistä jotka ilmoitettiin kuolleen koronaan kuolivatkin todellisuudessa johonkin muuhun. Vain 12 % ilmoitetuista kuolivat todellisuudessa koronaan.

"The way in which we code deaths in our country is very generous in the sense that all the people who die in hospitals with the coronavirus are deemed to be dying of the coronavirus […] On re-evaluation by the National Institute of Health, only 12 per cent of death certificates have shown a direct causality from coronavirus, while 88 per cent of patients who have died have at least one pre-morbidity – many had two or three" - Professori Walter Ricciardi (Italian terveysministeriö)

"I want you to remember these people died WITH the coronavirus and not FROM the coronavirus" (Italian Civil Protection Service)

Hups.

Tämä on tyyppiesimerkki siitä, miten tärkeää on kyetä kriittiseen ajatteluun. Valitettavasti elämme maailmassa, jossa ajattelu ei ole muodissa.

Tästä ja muista paniikkia lietsovista tempuista enemmän James Corbettin videolla:
Corbettin tarjoamia linkkejä aiheeseen:

Why have so many coronavirus patients died in Italy?

Italy: Only 12% of “Covid19 deaths” list Covid19 as cause

Characteristics of COVID-19 patients dying in Italy

Smog levels way above safe limits in northern Italy

Water supply alert after 150 pneumonia cases in Brescia, Italy

A Swiss Doctor on Covid-19

The Things You CANNOT Say About Coronavirus

Confirmed Coronavirus Cases Is an ‘Almost Meaningless’ Metric

Epidemiologist Behind Highly-Cited Coronavirus Model Drastically Downgrades Projection

COVID-19: Updated data implies that UK modelling hugely overestimates the expected death rates from infection

12 Experts Questioning the Coronavirus Panic

10 MORE Experts Criticising the Coronavirus Panic

4 kommenttia:

 1. Hyvä video tämäkin:

  https://www.davidicke.com/article/566782/billy-six-deckt-corona-schauspiel-auf

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on, että kun Suomessakin monisairas, päivittäin nelisenkymmentä länsimaisen lääketieteen kehittämää pilleriä päivittäin nielevä, syövästä ja sydämen vajaatoiminnasta kärsivä diabeetikko-Hilma saa sairaalassa flunssan jälkitautina keuhkokuumeen, viimeksi mainittu kirjataan Hilman kuolinsyyksi. Että on se keuhkokuume tappava sairaus.

  VastaaPoista
 3. Eilen Maikkarin uutisissa Dome Karukosken haastattelun aikana alapalkissa vieri kaikessa hiljaisuudessa otsikko: "Arviolta 500 suomalaista kuollut kausi-influensaan viime kuukausina". Asiasta ei ollut kuitenkaan mitään mainintaa Maikkarin teksti-tv:llä. Sen sijaan kerrottiin, että koronaan on Suomessa kuollut 17. Tosin eipä kausi-influenssalukuja ole kauheasti näkynyt muissakaan uutisissa. Mielenkiintoista on kuitenkin se, että jotain kerrotaan, vaikkakin hieman salaillen ja viedään huomio pois elokuvaohjaajan haastattelulla. Otin varmuuden vuoksi telkkarin ruudulta kuvan, ja uutislähetyksen talteen, etten jälkeenpäin luule nähneeni unta.

  VastaaPoista
 4. Myös Yhdysvalloissa tilastointi tehdään Italian tyylillä:

  Feds classifying all coronavirus patient deaths as ‘COVID-19’ deaths, regardless of cause

  https://nypost.com/2020/04/07/feds-classify-all-coronavirus-patient-deaths-as-covid-19-deaths/

  VastaaPoista