torstai 28. toukokuuta 2020

Opi näkemään - osat 1 ja 2


Suomeksi tekstitettyjä:


Tällä kanavalla on muitakin mielenkiintoisia suomeksi tekstitettyjä videoita. Suomentaja Maria pitää myös blogia: https://vapaudumatrixista.blogspot.com/

7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Mukava saada lisää yleisöä, se motivoi tekemään tätä työtä kun tietää että joku myös lukee ja katsoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni osaa englantia, mutta näistä ranskankielisistä videoista tehdyt käännökset ovat varmasti sellaisia, joille on kysyntää.

   Poista
  2. Juu, erityisesti niistä ranskankielisistä videoista isot kiitokset, aiemmin kielimuuri on ollut liian valtava. Ja tietenkin myös kiitän muistakin tekstittämistäsi videoista, aina miellyttävämpää perehtyä asioihin omalla äidinkielellä.

   Sellainen kehitysidea, että kannattaisiko harkita tekstitysten "polttamista" videoon, niin että tekstit näkyvät koko ajan, vaikka videon lataisi omalle koneelle? Valitettavasti Youtube on varsinkin viime aikoina poistellut turhan innokkaasti tämänkaltaisia asioita käsittelevää materiaalia, niin olisiko niitä helpompi ladata takaisin jos tekstit ovat jo videoissa valmiina? En ole tekstittämiseen perehtynyt, mutta ajattelin mainita asiasta, ettei menisi osa työstä hukkaan. Tokihan saat tehdä kuten parhaaksi katsot:)

   Lisää yleisöä on näköjään tullut, olin tuolloin toukokuun lopussa kanavan tasan sadas tilaaja, tällä hetkellä siellä näyttää olevan 229 tilaajaa:D

   Poista
  3. Näyttää vahvasti siltä, että ns. totuusliike (paremman termin puutteessa) on alkanut saada momentumia. Kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen, näistä asioista kiinnostuneita oli niin vähän, että lukijamäärät olivat lähes olemattomia. Nyt tilanne on täysin eri. Ihmiset alkavat vihdoin heräillä siihen todellisuuteen, jossa he elävät. Toki suuri yleisö on edelleen horkkaunessa, mutta ei välttämättä enää kovin pitkään. Ajat muuttuu.

   Olen ihan varma, että tämän blogin lukijoihin kuuluu paljon sellaisia ihmisiä, joilla olisi tietämystä ja osaamista tärkeän tiedon julkaisemiseen. Keinoja on monia: joku on hyvä kirjoittamaan blogia, toinen hyvä tekemään videoita ja niin edelleen. Nyt olisi hyvä aika kääriä hihat ylös.

   Sanon tämä kaikille: Tämän blogin kommenteissa saa mainostaa omaa julkaisuaan, jos se liittyy jollain tavalla tämän blogin aihepiiriin. Jos julkaisunne on niin hyvä, että se on minun mielestä kiinnostava, suosittelen sitä mielelläni kaikille tämän blogin lukijoille, kuten tässä Marian tapauksessa.

   Kannattaa ottaa huomioon pari juttua. Panostakaa laatuun. Jos esimerkiksi kirjoitatte, panostakaa siihen kirjoittamisen laatuun. Lukekaa eri julkaisuja, ja selvittäkää itsellenne millainen teksti on hyvää. Ei tarvitse olla ammattikirjoittaja, mutta täytyy osata hyvän kirjoittamisen perusteet. Jos teksti on esimerkiksi huonosti muotoiltua tai ilman kunnollista fokusta, lukijat eivät saa siitä mitään irti. Tyypillisiä ongelmia kirjallisissa julkaisuissa on liian pitkät tekstit ja liian sekavat tekstit. Älkää yrittäkö tunkea kaikkea mahdollista yhteen artikkeliin.

   Vastaavasti jos teette videoita, tehkää ne kunnolla. Jos katsoja näkee, että video on tehty puolivillaisella asenteella, se ei herätä mielenkiintoa. Jos video taas on pitkä, vaikka yli tunnin mittainen, sen täytyy olla katsojan kannalta sen käytetyn tunnin arvoinen. Kukaan ei jaksa kuunnella pitkiä jaaritteluja. Panostakaa fokukseen.

   Laadukkaaseen julkaisuun kuuluu myös se, että tutkii asioita kunnolla. Jos yleisö näkee, että julkasija ei ole tehnyt kotitehtäviään ("Tutkin asiaa yhden tunnin ja nyt olen asiantuntija!"), tai että julkaisijalla ei ole kykyä kriittiseen ajatteluun ("Maa on oikeasti litteä!"), kukaan ei ota teitä tosissaan.

   Kynnys aloittaaa oma julkaisu voi olla aluksi korkea - tiedän sen omasta kokemuksesta. Jos se pelottaa, kysykää itseltänne: "Annanko minä pelkoni estää minua?"

   Kun päätätte vastata tuohon kysymykseen kielteisesti, hyväksykää se tosiasia, että alku on kaikkein vaikein vaihe. Todennäköisesti ensimmäiset julkaisut eivät ole kummoisia. Siinä menee oma aikansa löytää se oma tyyli ja tapa julkaista. Antakaa itsellenne armoa, ja hyväksykää se alun opetteluvaihe. Ei voi olla heti hyvä sellaisessa asiassa, jota ei ole koskaan ennen tehnyt.

   Muistakaa myös, että oman julkaisun tekeminen vaatii sitoutumista. Voisi oikeastaan sanoa, että se vaatii omistautumista. Se vaatii paljon aikaa ja energiaa, joten laittakaa se korkealle prioriteetille omassa elämässänne. Ottakaa se tosissaan, niin teidän yleisö ottaa teidät tosissaan.

   Miettikää myös tätä kysymystä: "Miksi minä julkaisen?" Jos motiivinne oman julkaisun suhteen on saada huomiota, hyväksyntää, "tykkäyksiä ja jakoja" ja niin edelleen, tulette takuuvarmasti luovuttamaan. Jos puhutte epämiellyttävistä totuuksista, suurin osa ihmisistä suhtautuu teihin kielteisesti. Tämän takia motiivi oman julkaisun tekemiseen täytyy olla jotain muuta kuin toisten ihmisten hyväksyntä.

   Ainoa tapa onnistua on ottaa motiiviksi totuus. Jos totuus on teidän motiivi julkaista, kaikki se paska jonka tulette saamaan niskaanne on mahdollista kestää. Ja voin luvata, että sitä paskaa on tarjolla ihan runsaasti. Tulette kohtaamaan haukkumista, nimittelyä, väheksymistä, mitätöintiä ja kaikkea vastaavaa. Sitä ei voi kestää, jos motiivina on ollut toisten hyväksynnän hakeminen.

   Miettikää tätä: Välittääkö leijona lampaiden mielipiteistä? Olkaa leijonia - lampaita meillä on jo ihan riittävästi.

   Poista
 2. OSA 5 Tuntemamme maailman loppu BitChutessa!

  https://www.youtube.com/watch?v=Pjswb4xeSq0

  VastaaPoista
 3. Osa 6: https://www.youtube.com/watch?v=406NNG5gzXA

  VastaaPoista
 4. Osa 7: https://www.youtube.com/watch?v=SfbdMTYxtLI

  https://www.bitchute.com/video/nOcSMokOLsnu/

  VastaaPoista