sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Rehelliset ja taitavat Suomen kansalaiset


Reilu viikko sitten Ilta-Sanomissa oli juttu pääministerin historiasta:


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006510616.html


Vuonna 2014, kun Sanna Marin oli vielä suurelle yleisölle täysin tuntematon nimi, Marin pyysi Mikael Jungneria arvostelemaan itseään julkisesti, jotta tämä arvostelu nostaisi Marinin kannatusta puolueen sisällä.

– Jungnerin kertoma pitää paikkansa. Sanoin hänelle tuolloin, että mitä enemmän kritisoit, sitä enemmän ihmiset asettuvat tuekseni, Marin toteaa avustajan kautta tekstiviestitse.
Mietitäänpä tätä hetki. Nämä kaksi demaria keksivät, että Marinin henkilökohtainen kannatus saataisiin kasvuun, jos he tekisivät yleisöä harhauttavan toimenpiteen. He loivat yhteisestä sopimuksesta näytelmän, joka ei ollut totta, jonka seurauksena he saavuttivat tavoittelemansa asian. Ja nyt he täysin avoimesti kertovat tästä jälkikäteen.

Onko tämä rehellisten ihmisten toimintaa? Onko se moraalista toimintaa?

Eikö ketään häiritse se tosiasia, että he manipuloivat ihmisten mieliä poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi? Eikö ketään häiritse se, että toinen näistä henkilöistä, jolla selkeästikään ei ole mitään moraalista ongelmaa harhauttaa ihmisiä epärehellisillä keinoilla, on Suomen pääministeri?

Lakkaako epärehellinen ihminen olemasta epärehellinen, kun hänestä tulee pääministeri?

Suomen lakiin on kirjattu seuraava teksti: "Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

Taitavia he epäilemättä ovat (ainakin poliittisten näytelmien luomisessa), mutta tuosta rehellisyydestä voi olla montaa mieltä.

Ai niin mutta eihän tuo laki koske demareita, joiden juuret juontavat fabianismiin.


Fabian Societyn vaakuna: susi lampaan vaatteissa


Voisi myös esittää kysymyksen: Olisiko Sanna Marin pääministeri, jos hän olisi toiminut politiikassa aina rehellisesti?

9 kommenttia:

 1. Ei yllätä ketkujen perseilyt, ennemminkin hämmästyttää viimeaikojen meininki globaalisti ja nyt myös Suomessa, ettei näitä kepposteluja viitsitä liiemmin peitellä. Tulee semmoinen fiilis että homma on jo paketissa eikä kansalla ole enään mitään sanomista.

  VastaaPoista
 2. Olen alkanut miettiä että onkohan kaikki vaalituloksetkin enemmän tai vähemmän tehtailtuja "demokraattisissa valtioissa"? Pääsisikö kukaan oikeasti oppositiossa (ei kontrolloidussa oppositiossa) kansanedustajan tai edes ministerin saappaisiin edes teoriassa? Aina ennen vaaleja ja niidenkin välissä uutisoidaan kaikenmaailman "mielipidemittauksilla" tehtyjä puoluekannatustiedusteluja. Koskaan ei kuitenkaan kerrota missä milloin ja miten ne on tehty. Kuka estäisi ylempää porrasta laittamasta haluamansa suosioprosentit niihin miten haluaa ja siten ohjailla massan mielipiteitä tietoisesti ja alitajuntaisesti.

  VastaaPoista
 3. Samarin toimii juuri siten, kuin hänet on opetettu ja kaikki nämä likat on ihan pihalla. Sisäministeri käväisi kertomassa Joonas Nordmanin showssa, kuinka hän rentoutuu pelaamalla Nintendo-pelejä. Haastattelussa ei ollut mitään muuta asiaa. Ai niin, olipas. Kun ei se pelaaminen, vaan lähinnä pelien ja pelikoneiden keräily. Ei ainakaan meikäläisessä herätä minkäänlaista arvostusta nämä Super Marin Bros... eikun Sisters, vaan päivä päivältä joudun pettymään aina vain enemmän. Mutta näin tätä maailmanjärjestystä nyt rakennetaan. Kyllä tytötkin sen saavat vielä huomata, mihin ovat lähteneet mukaan.

  VastaaPoista
 4. https://yle.fi/uutiset/3-11367757?fbclid=IwAR10nQgpP4_J90YoTSfdNuYZItN410FhxnLTijCJK4Z-qsFcEOhLTKivoPg
  Punahilkka

  VastaaPoista
 5. Siis olen niin iloinen että löysin tämän blogin tänään! Olen miettinyt että kai näistä asioista jossain päin nettiä on suomeksikin tietoa mutta toistaiseksi olin löytänyt vain englannin- ja ranskankielisiä lähteitä enkä sitten myöskään ollut oikein perillä siitä mitä Suomessa tapahtuu kulissien takana.

  Suurensuuri hatunnosto ja kiitos sinulle työstäsi, tämä blogihan on oikea tiedon aarreaitta! Oma panokseni on huomattavasti vaatimattomampi, tekstitän suomeksi englannin- ja ranskankielisiä videoita, joissa näistä(kin) jutuista puhutaan (YouTube-kanava Vapaudu Matrixista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien panos on tärkeä, oli se sitten suuri tai pieni. Joku kirjoittaa blogia, joku tekee videoita, joku suomentaa materiaalia ja joku jakaa tietoa sosiaalisessa mediassa.

   Michael Tsarion kutsuu tätä termillä "holy work". Olen samaa mieltä, se on pyhää työtä.

   Poista
 6. Alkaa jo oikesti tuntumaan että eletään jossaki "simulaatiossa". Miten voi olla että me nähdään aivan selvästi tämä touhu, ja muilta menee aivan ohi? Siis tämäkin aivan suora todiste suhmuroinnista, ja pässeillä menee aivan ohi (luin kyseisen artikkelin kommentti osiota). Onko tämä joku "sieluntesti" meille jotka nähdään, ja meille jätetään uutisiin yms vihjeitä tästä "todellisuudesta"?

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Onko tietoa Sanna Marin'istä että onko hän rotary ryhmässä? Löysin Niinistön mutta en ole nähhyt Sannaa missään. Kiitos!
  7grainsofsalt

  VastaaPoista