maanantai 14. joulukuuta 2020

"Missä se tappajavirus luuraa?"

Päivitetty 16.12.2020.

Tässä kaksi lyhyttä videota, jotka paljastavat karun totuuden koronakusetuksesta. THL:n toiminta alkaa olla jo melkoisen härskiä.

Samainen THL julkaisi viikko sitten sivuillaan blogikirjoituksen otsikolla Salaliittoteorioiden keskellä tarvitaan suhteellisuudentajua

Pari lainausta:
Totuudenjälkeinen aika, salaliittoteoriat, valeuutiset, tiedevastaisuus, rokotevastaisuus, infodemia. Koronaviruspandemian aikana julkinen keskustelu näistä teemoista ja niihin liittyvistä uhkakuvista on vilkastunut. Taustalla on pelko siitä, että luottamus tutkittuun tietoon olisi romahtanut äkillisesti ja voimakkaasti.

Erityisen paljon ovat puhuttaneet erilaiset salaliittoteoriat. Vaikka ne ovat ääriesimerkki väärästä tiedosta, joka perustuu epäluuloon ja luottamuksen puutteeseen, salaliittoteoriat auttavat ymmärtämään myös lievempiä informaatioympäristöön liittyviä ilmiöitä.

Salaliittoteoriat ovat koukuttavia – ennen kaikkea hyviä tarinoita. Ei silti ole olemassa yhtä yksinkertaista selitystä siihen, miksi ne vetoavat ihmisiin. Salaliittoteoriat rakentuvat useista elementeistä, ja ne vetoavat ihmisiin monella tavalla eri tilanteissa.

Salaliittoteoriat saattavat antaa kätevän selityksen hankaliin kysymyksiin. Ne voivat tehdä monimutkaisesta maailmasta yksinkertaisemman ja näennäisesti järjestäytyneemmän.

Olen nähnyt tämän saman selityksen eri asiayhteyksissä jo todella monta kertaa. Tämä on se taktiikka, jota "Eliitti" on käyttänyt jo pitkään. Ihmisille lässytetään kuin pienille lapsille, että "maailma on monimutkainen paikka, ja ethän sinä nyt siitä voi mitään ymmärtää, kun sinulla on noin hupsuja näkemyksiä". Tämä selitys pohjautuu ajatukselle, että meidän yhteiskunnassa ei voi olla mitään salaliittoja, koska meidän yhteiskunnassa kaikki valtaa käyttävät ihmiset ovat aina rehellisiä. Salaliitot kuuluvat jonnekin muualle. "Luottakaa meihin!"

Toki tämän selityksen haluavat ostaa ne ihmiset, joiden mieli ei kestä sellaista vaihtoehtoa, että psyykkisesti vanhempien asemaan nostetut auktoriteetit (kuten poliitikot, valtion organisaatiot, valtamedia ja erilaiset valtamedian käyttämät "asiantuntijat") voisivat tarkoituksellisesti valehdella. 

Eihän minun vanhemmat nyt niin tekisi!

Salaliittoteoriat liittyvät usein johonkin isoon tapahtumaan tai asiaan, joka saa paljon tilaa mediassa. Terveys on kaikille tärkeä asia. Koronaviruspandemia on siksi mitä otollisin kasvualusta erilaisille salaliittoteorioille.

Salaliittoteoriat rakentuvat usein hyvin jyrkälle ajattelutavalle tai vastakkainasettelulle, jossa nähdään vain väärin ymmärrettyjä sankareita tai läpeensä pahoja roistoja.

Tieteeseen perustuvan tiedon ja sen viestinnän näkökulmasta tällainen ajattelumalli on hankala, sillä yksinkertaistava ja polarisoiva selitys voi olla helpommin sisäistettävä, vetävämpi ja siten tehokkaampi kuin usein monimutkainen tieteellinen selitys.

Salaliittoteoriat voivat pitää myös paikkansa. Maailmassa on myös tapahtunut vääryyksiä ja vehkeilty kulisseissa. Tämä ei silti tarkoita, että epäily salaliitosta olisi aina aiheellinen.

Toinen yleinen taktiikka on luoda mielikuva, että salaliittoteoriat ovat tieteen vastaisia, ja että se oma valheellinen propaganda perustuu tieteeseen. Näin päädytään tilanteeseen, jossa päivänselvät valheet ovat mukamas tieteellisiä näkemyksiä. Katsokaa nuo yläpuolella olevat videot, ja arvioikaa itse, mitä tiede oikeasti sanoo.

19 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä tämä on? Ihan tietoista ihmisten harhaanjohtamista THL:n taholta. Tämäkin ihan vaan sattumaa? No ei varmasti ole.

  VastaaPoista
 2. Onks Suomessa mitään tämmöistä toiminta? haluaisin lähteä mukaan.https://www.bitchute.com/video/rsIGM4E0bxsA/

  VastaaPoista
 3. Mitä tähän voi enää sanoa?

  https://yle.fi/uutiset/3-11691423

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Powers that shouldn't be onnistunut tekemään massoista täysin vammaisia päästään.

   Poista
 4. Aloitin pari viikkoa sitten hymyilemään kaikille maskittomille ihmisille naapurin megamarketeissa asioidessani, nyt parin kolmen päivän sisällä olen huomannut muidenkin tekevän samaa, ei kaikkien mutta suurimman osan. Pakko sanoa, että tuntemattomankin ihmisen hymy läikähtää sydämessä, ehkä kaikkea toivoa ei ole vielä menetetty.

  VastaaPoista
 5. Tässä unettomana yönä päätin vilkaista ihan THL:n virallisia nettisivuja. 10 suurimman rahoittajan listalla löytyy lääkeyhtiö GlaxoSmithKline, 400t€ summalla. Tästä inspiroituneena latasin tilinpäätöstiedot vuodelta 2018, joista löytyikin myös Pfizer, 300t€ summalla.

  Eikö ole hieman arveluttavaa, että valtiorahoitteisen yleishyödylliseksi tarkoitetun viraston rahoittajissa on lääkeyrityksiä? En oikein jaksaisi uskoa, että pörssiyhtiöt antavat tuollaisia summia ihan vaan koska siellä THL:ssa on kivoja tyyppejä.

  THL:n kautta rahoitetaan/päivitetään käsittääkseni myös Käypä Hoito- suosituksia sekä Duodecim- ohjelmistoa joten väkisinkin herää kysymys, että missä määrin nämä yritykset vaikuttavat THL:n toimintaan?

  Eräs seikka mikä pisti myös silmään tilinpäätöksissä, oli tuottoihin kirjattu "muu kaupallinen toiminta". Tämän toiminnan tuotto 2018 oli reilut 3m€ kun se 2019 oli jo yli 9m€. Aikamoinen nousu. Olisi hauska tietää mitä kaikkea tämä muu kaupallinen toiminta pitää sisällään, asia ei tarkalleen tilinpäätöksistä tai toimintakertomuksista selvinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se piiri pieni pyörii, oli kyse sitten mistä tahansa kollektiiveista.

   Ihmettelen todella niitä kelle tälläiset asiat tulevat edelleen yllätyksenä, oli kyse sitten "rehellisestä" liiketoiminnasta, tai "yleishyödyllisistä" toimijoista. Onhan se tietty johonkin asti helpompaa kun uskottelee itselleen näiden valevanhempien roolia toimittavien instituutioiden ajattelevan riippumattomasti ihmisten parasta, saa antaa itselleen vapautuksen ajattelutoiminnasta ja sanan "ei" sanomisesta, näin ollen jää enemmän aikaa ja voimia vaikkapa penkkiurheiluun ja salkkareiden seuraamiseen.

   Poista
 6. Britannian hallituksen epätoivoinen suunnitelma: 500 puntaa käteen jokaiselle, jolla todetaan korona

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b62077cf-f72d-49c5-a359-5ae3e4f9faad

  Jostakin pitäisi löytää lisää tartuntoja. Mitä seuraavaksi keksitään? Ihan uskomatonta touhua.

  VastaaPoista
 7. Tanska avasi pelin pohjoismaissa

  "Tanska ottaa käyttöön rokotuksista kertovan koronapassin"

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007780325.html

  VastaaPoista
 8. Ja Ruotsi seuraa perässä

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/501ed2c2-c624-4f8e-88a9-05fac7724200

  Ei hyvää päivää mitä touhua. Pohjoismaat keihään kärkenä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tämä maailma oli tässä ilman erittäin suurta vastareaktiota.

   Poista
  2. Suomi tulee seuraamaan perässä. Itseasiassa tämähän on EU:n laajuinen hanke.

   https://www.sss.fi/2021/01/kuuma-rokotekeskustelu-jatkuu-eussa-pohdinnassa-myos-rokotteen-kytkeminen-vapaaseen-matkustamiseen/

   Tosin ei tämä jää tähän, rajoitukset ulotetaan myös sisämaahan. Tanskahan sanoi, että festareille ja bubiin pääsee sitten passeilla sekä yhteiskuntaa voidaan avata. Silmukka kiristyy.

   Poista
  3. Ei voi kuin hattua nostaa niille jotka tajusi lähteä lännestä pois ajoissa. Toki on nämä hommat muuallakin, mutta lännessä etenkin porukka tuntuu olevan niin tussua että hyväksyy joka asian.

   Poista
 9. https://olliposti.fi/thl-huumoria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Onneksi råkåtettiin!

   Tiedemiesoletetut menivät kvanttitietokoneella vaihtoehtoiseen universumiin, jossa ei injektoitu laisinkaan ja raportoivat, että piikittömässä rinnakkaistodellisuudessa tapahtui tarkalleen ottaen 7300 kuolemaa enemmän. Eläköön tiede"

   https://twitter.com/olliposti/status/1613924254126379008

   Poista
 10. Mikä on THL:n ratkaisu, kun kansalaiset antavat ikävästi palautetta Twitterissä?

  Lopettivat Twitterin aktiivisen käytön.

  https://twitter.com/jarvi_ulla/status/1613873608836939782

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek harkitsee viestipalvelu Twitterin hylkäämistä. Eilen kerrottiin, että THL on päättänyt lopettaa julkaisut organisaatiotilillään Twitterissä asiattomien viestien ja virheellisen tiedon levittämisen vuoksi.

   Nohynek kertoo STT:lle, että tällä hetkellä hän julkaisee Twitterissä rokottamiseen ja infektiotauteihin liittyviä THL:n tiedotteita sekä linkkejä omasta mielestään tärkeisiin tuoreisiin tutkimustuloksiin tai raportteihin, mutta ei enää osallistu julkaisujen alla käytävään keskusteluun. Syynä on keskustelun kielteisyys ja helposti henkilökohtaisuuksiin menevä kommentointi."

   https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ylilaakari-hanna-nohynek-harkitsee-viestipalvelu-twitterin-hylkaamista-thl-paatti-jo-lopettaa-twitter-julkaisut/

   Hei me uhriudutaan!

   Poista