lauantai 12. marraskuuta 2022

COP27


Polkeutumaton-blogissa oli hieno poiminta, joka meni minulta itseltäni ohi. Parhaillaan Egyptissä pidettävässä YK:n ilmastokokouksen logossa ei kovin paljoa peitellä "Eliitin" atonistisia juuria. Logossa on Aton-auringonjumala, joka on kuvattu juuri samalla tavalla kuin faarao Akhenatonin ajan Egyptissä - alas laskeutuvien auringonsäteiden päissä on kädet. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Auringonsäteet.



Akhenaton uhraamassa Atonille


Akhenaton ja Nefertiti Atonin siunaavien auringonsäteiden alla


Huomionarvoista logossa on vielä sekin, miten siihen on muotoiltu toinen atonistinen symboli akhet, eli aurinko horisontissa. Kun atonistien "kantaisä" Akhenaton aikanaan rakennutti itselleen uuden pääkaupungin, sen nimeksi tuli Akhetaton, eli Aton horisontissa. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.


Aurinko horisontissa vapaamuuraritemppelin julkisivussa


Ja kuten Polkeutumaton toteaa, kontekstin vuoksi on hyvä todeta, että YK:n "ilmastonmuutoslogossa" (UNFCCC) on myös mielenkiintoista symboliikkaa. Siinä on kaksi kertaa aakkosten kolmas kirjain C, eli 33. Vapaamuurarien luvun 33 symboliikasta enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit.



Vapaamuurarisymboliikkaa: 33


1 kommentti:

  1. Yllättäen tämäkin virnuileva psykopaatti Jacinda Ardern sai pestin prinssi Williamilta ilmastonmuutos tehtäviin. https://www.youtube.com/watch?v=v29xX9mXHpQ&ab_channel=ClownPlanet

    VastaaPoista