maanantai 10. marraskuuta 2014

Alkupuhe - osa 4: Esoteeriset opit symboliikan taustalla


Jos haluaa ymmärtää "Eliitin" symboliikkaa, täytyy ymmärtää "Eliitin" suhde esoteerisiin ja okkultistisiin oppeihin. Näistä neljä tärkeintä ovat:

Astrologia

Numerologia

Kabbala

Tarot

Jos tavalliselta mattimeikäläiseltä kysyy, että mitä hän ajattelee esimerkiksi astrologiasta, hän todennäköisesti ajattelee naistenlehtien horoskooppeja ja vastaa: "Humpuukia." 

Hän on oikeassa. Naistenlehtien horoskoopit ovat humpuukia. Mutta jos "Eliitille" astrologia ei kuitenkaan ole humpuukia, ovatko he sitten jotenkin tyhmiä? 

Ei. Kaikkea muuta. 

Tämä näennäinen ristiriita syntyy siitä, että kun mattimeikäläiseltä kysyy esimerkiksi astrolgiasta, hän tuntee vain sen eksoteerisen (=kulissi) astrologian, jota meille tuputetaan kaikissa hömpämpömppälehdissä. Tämä eksoteerinen astrologia on jotain aivan muuta kuin se esoteerinen astrologia, josta "Eliitti" on kiinnostunut. 

Ja kuka ne hömpämpömppälehdet, jotka näitä hömppähoroskooppeja meille tarjoilee, omistaa? Niin. Kuka tosiaan. 

"Eliitti" on pakkomielteisen kiinnostunut näistä esoteerisistä opeista. Sitä voi olla vaikea uskoa, mutta "Eliitti" suhtautuu näihin oppeihin kirjaimellisesti kuolemanvakavasti. Heille nämä opit edustavat kaikkea muuta kuin hömppää tai humpuukia. Se näkyy kaikessa heidän toiminnassaan, jos osaa katsoa eksoteeristen kulissien läpi.

Tähän kulissien läpi katsomisen taitoon pyrin tutustuttamaan lukijani parhaan kykyni mukaan.


1 kommentti:

  1. Onko antaa vinkkiä, kuinka lähteä tutustumaan astrologiaan ja numerologiaan?

    VastaaPoista