tiistai 18. marraskuuta 2014

Suomen leijona

Edellisessä kirjoituksessani käsittelin kansallisen symbolimme Suomi-neidon vähemmän tunnettua historiallista taustaa. Luontevana jatkona tälle teemalle on toisen kansallisen symbolimme - Suomen leijonan - syvempi tarkastelu.Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi kansallisessa symboliikassamme on niin isossa osassa eläin, jota ei löydy luonnostamme? Ei edes mistään naapurimaasta tai lähialueelta.

Entä oletko koskaan ihmetellyt, miksi tämä sama leijona esiintyy lukemattomien muiden maiden kansallisissa tunnuksissa?

Bulgarian vaakuna

Ruotsin vaakuna

Marokon vaakuna

Skotlannin vaakuna

Iso-Britannian vaakuna

Norjan vaakuna

Viron vaakuna

Tsekin vaakuna

Tanskan vaakuna

Iranin vaakuna

Miten tästä symbolista on tullut meille juuri suomalaisuuden symboli? Jos sama leijona löytyy lukemattomien muiden maiden vaakunoista, mitä suomalaista tässä Suomen leijonassa oikeastaan on?

Olen pahoillani, jos vastaukseni aiheuttaa jollekin kognitiivisen dissonanssin epämiellyttävän tunteen. Totuus kuitenkin on, että Suomen leijonan historiallisella ja esoteerisella taustalla ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa. Meidät on kaikki vain saatu sokeasti uskomaan, että leijona symboloi Suomea. Symbolin syvempi tarkastelu paljastaa, että meille on tietyssä mielessä valehdeltu, tai ainakin jätetty todella paljon kertomatta.

Tämä voi olla monelle suomalaisuudestaan ylpeälle arka paikka, joten sanon heti perään, että se ei ole paha asia olla suomalaisuudestaan tai kansallisista juuristaan ylpeä. Ainakaan niin kauan kuin sitä ylpeyttä ei käytetä negatiiviseen nationalismiin. Sekään ei ole paha asia, että yhdistää Suomen leijonan johonkin positiiviseen asiaan suomalaisessa kulttuurissa tai perinteissä. Tarkoitukseni on ennemminkin avata symboliikan taustaa ja sen vaiettua historiaa.

Leijonasymbolin historia on hyvin pitkä ja monivaiheinen. Symboli on periytynyt kansallisiin vaakunoihin vanhojen vaikutusvaltaisten aatelissukujen kautta. Suomen leijona on peritty tiettyjen ruotsalaisten vaikutusvaltaisten "eliittisukujen" tunnuksista.

Folkunga-suvun vaakuna 

Leijonat, kotkat ja kruunut ovat eläneet vaakunoissa omaa elämäänsä. Näitä aatelissukujen symbolien vaiheita voi jokainen tutkia itse enemmän. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kuitenkin mennä tätä keskiaikaista aatelisten piiri pieni pyörii -leikkiä (jossa kaikki aateliset lopulta ovat sukua toisilleen muodostaen oman "Eliitti"-luokkansa) syvemmälle. Miten leijona päätyi näiden lukemattomien aatelissukujen tunnuksiin? Mitä yhteistä näillä aatelissuvuilla on?

Yhtenä solmukohtana voidaan pitää keskiajan Venetsian kaupunkivaltiota (697–1797). Kaikkien nykyajan aatelissukujen juuret johtavat Venetsiaan. Nämä venetsialaiset aateliset kutsuivat itseään "Mustaksi Venetsialaiseksi Aatelistoksi" - Black Venetian Nobility - termi joka on monelle "Eliitin" historiaa tutkineelle tuttu. Nämä Venetsialaiset suvut onnistuivat levittäytymään vuosisatojen aikana ympäri Eurooppaa keskeisiin valta-asemiin. Näiden sukujen perilliset päätyivät mm. kuninkaiksi ja pankkiireiksi saavuttaen merkittävää poliittista ja taloudellista valtaa. Tästä kehityksestä syntyi se tämän päivän "Eliitti", joka käytännössä hallitsee jos ei nyt ihan koko maailmaa, niin ainakin merkittävää osaa siitä. Vapaamuurarit, ruusuristiläiset, ritarikunnat, jesuiitat, NWO, Bilderberg jne. ovat kaikki tämän sukulinjan tuotoksia. Kaikki vähänkään merkittävässä asemassa olevat kuuluvat tähän samaan sukulinjaan. (Mielenkiintoinen tutkimuskohde on esimerkiksi USA:n presidenttien sukulaisuussuhteet Englannin kunigassukuun.)

Mutta pidetään fokus nyt kuitenkin tässä leijonasymbolissa. Venetsian vaakunassa oli leijona, joka on tietynlainen kantaisä kaikille tämän päivän kansallisille leijonatunnuksille.

Venetsian vaakuna

Tämäkään ei kuitenkaan ole leijonasymbolin varsinainen alkuperä. Juuret menevät syvemmälle.

Keitä Venetsialaiset olivat alunperin? Olemme astumassa sellaiselle alueelle, jota "Eliitin" hallitsema ja sanelema "virallinen historiankirjoitus" haluaa mielellään peitellä.

600-luvulla perustetun Venetsian juuret ovat Foinikialaisessa kansassa, joka asui aikaisemmin nykyisen Libanonin ja Syyrian alueella.


Foinikialaiset olivat kauppiaita ja merenkävijöitä, joilla oli siirtokuntia ympäri välimerta. Esimerkiksi Karthago oli foinikialaisten perustama. Lukuisat sodat pakottivat foinikialaisten jälkeläiset vaeltamaan ympäri Euroopan ja Pohjois-Afrikan. Tarina on pitkä ja monivaiheinen, mutta lopulta osa heistä löysi Italian niemimaan pohjoisosista pysyvämmän asuinsijan, jonne syntyi Venetsian kaupunkivaltio. Venetsian vaakunassa oleva siivekäs leijona on peritty foinikialaisesta taiteesta.

Foinikialainen sfinksi
Foinikialaiset palvoivat muuten Baalia, sarvipäistä jumalhahmoa. Jännä sattuma.

Tämä Venetsian leijona, joka eksoteerisessä selitteessä on Pyhän Markuksen symboli, oli alunperin foinikialaisten sfinksi. Mistäköhän sfinksi päätyi foinikialaiseen taiteeseen? Mihinköhän suuntaan pitäisi katsoa, että löytäisi sen alkuperän?

Mihinköhän tosiaan?


Kuten olen aiemmin monta kertaa todennut, "Eliitin" juuret ovat Egyptissä. Tämä leijonasymboli on siitä vain yksi esimerkki.

Niin. Miksi tosiaan Suomen vaakunaan ei valittu sellaista eläintä, joka löytyisi meidän luonnosta? Koska vaakuna edustaa "Eliittiä" - ei sen ole tarkoituskaan edustaa suomalaisia tai suomalaisuutta. Meille on vain riittävän paljon ja riittävän pitkään vakuuteltu sen olevan Suomen symboli, joten emme ole oikein osanneet kyseenalaistaa sitä. "Kaikkihan sen tietävät! Sehän on lätkämaajoukkueenkin tunnus - mikä voisi olla suomalaisempaa?"Sille on ihan oma terminsäkin: Ryhmäajattelu.

Lue myös:
  8 kommenttia:

  1. Vosit käsitellä tätä Suomen leijona aihetta lisää vielä tulevissa blogikirjoituksissasi, koska tämä jättää vielä useita kysymyksiä auki ja käsittelee enemmän leijonan syntyä, kuin heraldiikkaa. Esimerkiksi, miksi Suomen vaakunassa on 9 hopearuusua? (ruusut ovat 5 sakaraisia) Wikipedia: "Vaakunan yhdeksän hopeista heraldista ruusua eivät kuvaa mitään, vaan ovat vain täytteenä." Suomen suurenruhtinaskunnan ajan vaakunasta näitä ruusuja taas löytyy 11. Ja miksi Suomen suurenruhtinaskunnan aikana on koettu tärkeäksi vaihtaa takajalkojen polkema sapeli leijonan vasempaan käteen? Kuvaako haarniskoitu käsi todella Karjalaa, kuten ainakin itse olen ymmärtänyt jne.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/ruusut-suomen-vaakunassa.html

    Poista
  2. Kyseessä on Juudan leijona. Raamatussa puhutaan jalopeuroista.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-9-pohjoiset.html

    http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/aton-kultti-osa-6-israel.html

    http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/11/aton-kultti-osa-3-leijona.html

    Poista
  3. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-leijonakin-on-maahanmuuttaja-se-voisi-olla-myos-pakolaisten-symboli/6758738#gs.sfeoHqg

   VastaaPoista
  4. Lion - Kansallisteatteri

   "Verta ja suolenpätkiä sisältävää esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille."

   Circo Aereo esittää: Lion (12)

   25.12.2019
   - Näyttelijä-miimikko Marc Gassotin tähdittämä poskettoman hauska ja valloittavan vinksahtanut Lion The Weird and Magical Abracadabra Circus Show on yhdistelmä perinteistä sirkusta, virtuoosimaista mimiikkaa ja kauhuelokuvista tuttua splätteriä."

   https://areena.yle.fi/1-50246360

   ja
   https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006354596.html?ref=rss

   .

   VastaaPoista
  5. "Splatter-kauhuleffojen elementtejä ja hysteeristä pieruhuumoria yhdistävässä esityksessä Gassot muun muassa säikyttelee yleisöä kaoottisen taikurin hahmossaan, työntää päänsä näkymättömän leijonan kitaan ja lopulta sukeltaa leijonan sisuksiin ja uiskentelee menemään – kunnes poistuu toista kautta kuin tuli sisään.

   Pitkälle viety leijonan kita -numero tiivistää olennaisen Gassot’n taiteesta. Se on pelkojen kohtaamista, itsensä naurunalaiseksi tekemistä ja kohtuuttomuutta."

   kts Areena Lion YLE

   VastaaPoista
  6. en tiiä ootko käsitelly mut suomen itsenäisyyspäivä on aika jännä, jos numerologiaa tietää. 6.12 6+12=18 18=666

   VastaaPoista