perjantai 6. elokuuta 2021

Reiner Fuellmichin puhe Lontoossa 24.7.2021


Hieno puhe. Erityisen hieno kohta aivan lopussa:6 kommenttia:

 1. Loppu oli kyllä mieltäkohottava. Ja tuli tarpeeseen. Välissä tuntuu, että voimat (järki) tässä loppuu. Varsinkin nyt kun palasi lomilta töihin ja taas huomasi kuinka syvällä toisessa maailmassa nämä fiksut, koulutetut, kriittiset ja loogiset ihmiset voikaan olla. Joka päivä luetaan otsikoita, kuinka nuoria kaatuu nyt kuin heinää, teho-osastot täynnä, jne. Paras kommentti oli (toivottomalle yritykselleni nostaa uutisoinnin epäkohtia esiin), että "aivan naurettava ajatus, että useammassa maassa media jakais vääriä uutisia, se ei ole mitenkään mahdollista, ei mediaa voi hallita". Öööö.... mitäpä tuohon enää voi sanoa. Ja ikävintä on, että tuossa useamman sadan henkilön organisaatiossa näytän pahasti olevan ainut "vinksahtanut litteän maan foliohattu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika moni voi samaistua tuohon. Itse olen tullut siihen tulokseen, että juuri nyt on paras vain pysyä mahdollisimman kaukana kaikista ihmisistä. Hullujen seurassa tulee hulluksi.

   Poista
  2. Kilpilahdessa oli alkamassa suur remontti jalostamolla. Menin töihin, niin työmailla maski pakko (tarkastajat pyörivät työmailla) ja joka viikko koronatestiin uusimaan testikortin, tietysti kieltäydyin siitä kaikesta ja palkaksi sain lomautuksen, eivät voineet irtisanoa, koska pelkäävät oikeudenkäyntiä.
   Remonttiin osallistuu n. 5000 työntekijää ja olin ainut joka kieltäytyi, mua yritti pomo ja jopa henkilöstöpäällikkö puhuttaa ympäri, en taipunut. Mutta toi perspektiivi että kuinka helposti nämä ihmiset kaikki alistuu, ei ne tietenkään järjestä uudelleen yhtään mitään kun kaikki vain alistuu tuolle ja nielee sen. Jotkut just sanoikin "en minäkään tykkää tuosta maskista, mutta minkäs teet jos ei voi muutakaan, ei tälle mahda mitään"... Et tällainen on ihmisten mentaliteetti kun heidän oikeudet viedään.. "Annetaan pois vain, ei voi muutakaan, kaikki muutkin tekee niin."

   Poista
  3. Onkohan tuo maskittomuuden takia lomauttaminenkaan ihan laillista?

   Poista
  4. Se voi olla että tilaaja tai pääurakoitsija voi sen työturvallisuuteen vedoten vaatia työmaallaan, kuten muitakin suojavarusteita, kortteja yms (joka on tarpeeksi typerää pakottamista jo sekin) ja halutessaan olla päästämättä työmaalle siihen vedoten, jolloin työnantaja voi sanoa, että kun ei ole nyt työtä kun et sinne työmaalle pääse niin täytyy lomauttaa.

   Mutta juu noin pienestä kaikki annetaan pala palalta pois. Vähän auktoriteetti- ja ryhmäpainetta, niin "ei tälle mitään mahda" vaikka todellakin mahtaisi, jos porukka opettelisi sanomaan ei, ja kontrollifriikit vähän löysäämään.

   Poista
 2. Parin viikon takaista hullutusta Australiasta:

  https://www.youtube.com/watch?v=kqrJTmfloO8

  VastaaPoista