lauantai 7. elokuuta 2021

Perussuomalaisten puheenjohtajatentti 5.8.2021
Lue ensin: Tiihosen linja

Tämä persujen puheenjohtajavaalin asetelma on kyllä hyvin mielenkiintoinen. En muista milloin viimeksi olisin ollut yhtään kiinnostunut suomalaisesta vaalista. Nyt olen - kiitos Ossi Tiihosen.

Tässä vaalipaneelissa oli neljä ehdokasta, joista kolme uskoo valtamedian valheellisiin narratiiveihin, ja yksi uskaltaa sanoa, että keisarilla ei ole vaatteita. Riikka Purran ilme oli kohtalaisen vaivaantunut, kun Tiihonen pudotteli vieressä totuuspommeja niin koronasta kuin EU:stakin. Tiihosen rinnalla Purra näyttäytyi lähinnä pelokkaalta pikkutytöltä. Eikä ihme, onhan Tiihonen melkoisen pelottava vastustaja - iso alfa-äijä, joka osaa argumentoida jämäkästi faktoilla. Ei kukaan halua tuollaista miestä väittelyvastustajaksi.

Vaikuttaa siltä, että tästä vaalista tulee Perussuomalaisten sisäinen reality check -katsaus. Vaalien avulla tulemme saamaan kohtalaisen hyvän kuvan siitä, millä tasolla koronapsykoosi on tällä hetkellä persujen riveissä. Ne, jotka näkevät valtamedian propagandan valheellisuuden, äänestävät Tiihosta. Ne, jotka eivät vieläkään ole heränneet koronapsykoosistaan, äänestävät Purraa tai jotain muuta koronauskovaista.

Ilmeisesti kisa tullaan käymään lähinnä Purran ja Tiihosen välillä. Sakari Puisto vaikuttaa niin Purran hameen helmassa roikkuvalta beta-mieheltä, että en oikein näe häntä kunnollisena haastajana. (Toki voihan sitä beta-miehetkin saada ääniä, kai.) Vaikea nähdä myöskään Kristiina Ilmarista minkäänlaisena todellisena haastajana. Noin epävarma ja sekava esiintyminen tuskin vakuuttaa ketään. 

Huvittavaksi tilanteen tekee se, että Tiihosella ja Purralla on erityisen suuri kannatus nimenomaan puolueen ulkopuolella. Tiihonen on selkeästi tällä hetkellä koko horkkaunesta heränneen Suomen suosikki, siinä missä Purra on valtamedian ja vihervasemmiston tukema ehdokas. Mutta kummalla on puolueen jäsenten keskuudessa suurempi suosio? Hyvin vaikea lähteä veikkailemaan.

Jotenkin näppituntumalta voisi kuvitella, että puoluekokoukseen asti vaivautuvat persut eivät välttämättä ole ihan sellaista porukkaa, jotka haluavat puolueen johtoon feministin. Mutta jos Purran takana on koko puolue-eliitti ja valtamedia, se on niin merkittävä etu, että se voi hyvinkin riittää vaalivoittoon. Lisäksi kun valtamedia kohtelee Tiihosta niin kuin kohtelee, se epäilemättä auttaa Purraa.

Oli vaalien lopputulos mikä tahansa, yksi asia on varmaa. Tiihosta äänestävien määrä kertoo sen missä tilassa Perussuomalaiset ovat. Jos Tiihosen äänisaalis on pieni, siitä voi päätellä, että persujen jäsenistö on edelleen hyvin vahvan aivopesun vaikutuksen alla. Jos Tiihonen puolestaan voittaa vaalit, se on selkeä merkki siitä, että persujen jäsenistö ei enää usko valtamedian järjettömiin valheisiin. Näissä vaaleissa kilpailevat siis kaksi eri maailmankuvaa: valtamedian ylläpitämä satutodellisuus ja kusetuksen läpi näkevä reaalitodellisuus. Nyt persut saavat näyttää koko kansalle kumpaan maailmankuvaan he uskovat.

Perussuomalaiset ovat nyt vedenjakajalla. Jäsenten on tehtävä valinta, joka määrittelee puolueen tulevaisuuden. Jos he valitsevat Purran, persut jatkaa nykymallin korona- ja EU-peesailua, ja astuu vieläkin lähemmäs muita puolueita. Se johtaa todennäköisesti suureen äänestäjäkatoon, koska puolueesta tulisi niin samanlainen Kokoomuksen ja Keskustan kanssa. Jos he valitsevat Tiihosen, puolue ottaa selkeän pesäeron muihin suuriin puolueisiin, ja erottautuu todellisena vaihtoehtona. Tämäkin tulee todennäköisesti johtamaan äänestäjien menettämiseen - ainakin hetkellisesti - koska niin moni suomalainen uskoo vieläkin valtamedian koronasatuihin. Toki on mahdollista, että tässä tilanteessa näiden menetettyjen äänestäjien tilalle tulisi uusia äänestäjiä, jotka eivät ole aiemmin persuja äänestäneet. Jos poliittiselta kentältä löytyy edes yksi puolue, joka alkaa vihdoin puhua puheenjohtajansa suulla koronasta totuudenmukaisesti, se varmasti aiheuttaa jonkinlaista pakan sekoittumista.

Itse olen nähnyt Perussuomalaiset aina ns. valeoppositiona. Soinin johdolla persut esiintyivät pitkään muista puolueista poikkeavana vaihtoehtona, esimerkiksi EU:n suhteen. Kun tämä vaihtoehtoisuus kasvatti suosiota, ja nosti puolueen hallitusvastuuseen, moni joutui pettymään. Esimerkiksi EU-vastaisuus katosi kummasti, kun päästiin hallitukseen. Kun kannattajat tajusivat totuuden Soinista ja hänen hovistaan (myöhemmin Siniset), he laittoivat toivonsa Halla-ahoon. Jälleen kerran moni joutui pettymään, koska persujen linja ei olennaisesti muuttunut mihinkään. Eihän Halla-ahon koronanarratiivia peesaavat Perussuomalaiset ole missään vaiheessa ollut mikään oikea vaihtoehto muille puolueille. Samaa paskaa eri kääreessä.

Minä näen asian niin, että persuilla on näissä puheenjohtajavaaleissa vihdoin mahdollisuus tehdä puolueesta aito oppositiopuolue. Siis sellainen puolue, joka uskaltaa rohkeasti haastaa valheellisia valtavirtanarratiiveja niin koronan, EU:n kuin ilmastohysteriankin suhteen. Jos Tiihonen valitaan puheenjohtajaksi, puolue tulee kokemaan todella suuren muutoksen. Tällainen persujen sisäinen vallankaappaus aiheuttaisi "Eliitille" melkoisen määrän harmaita hiuksia. Tiihosesta tulisi yhdellä iskulla ainoa pääministeriehdokas, joka uskaltaa julkisesti vastustaa meneillään olevaa koronakusetusta. Olisipahan mielenkiintoiset eduskuntavaalit.

12 kommenttia:

 1. Itse uskon että nämä vaalit ovat yhtä demokraattiset ja luotettavat kuin muutkin vaalit. Eli täysin korruptoituneet ja tulos on jo ennalta päätetty aikoja sitten Purran hyväksi. Purra oli ylimielisen itsevarma ja Ossin vastauksiin antoi aina vähättelevää ja huvittunutta ilmettä. Tästä voidaan jo päätellä että tasan tietää voittavansa. Purra on täysin eliitin ja EUn hyppysissä ja mikäli hänet valitaan, persut jatkaa sirkuspelleinä ja valeoppositiona luomaan illuusiota että muka täällä maassa olisi jotenkin vaikutusta kenelläkään. Politiikan teatteria on pidettävä yllä koska muuten kansa sekoaisi ja alkaisi kysellä liikaa. Tarvitaan aina yksi valeoppositiota näyttelevä puolua jotta kansa voi keskittyä tähän taisteluun, jossa kaksi tai useampaa näyttelijäkaartia leikkivät olevansa asioista eri mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämän tason vaaleissa voidaan vielä luottaa siihen että tulos on äänestyksen mukainen, mene ja tiedä. Sen sijaan valtakunnallisissa vaaleissa en olisi asiasta niinkään varma, helppoa on tulosten peukalointi nykyisellä tietotekniikalla.

   Muutoinkin demokratian tila Suomessa on suoraan sanoen surkeassa jamassa. 4 vuoden välein sinulla ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa lähinnä siihen, mitkä keskenään kilpailevat eliittiryhmät pääsevät hallitukseen ja mitkä jäävät räkyttämään oppositioon. Kansanäänestyksiä ei järjestetä, koska kansa voi äänestää väärin. Pahimpien höyryjen purkautumiskanavaksi tehty kansalaisadressi käsitellään, mutta moniko toteutetaan?

   Timo Harakan sympatisoimalla mediatuella varmistetaan se että uutisointi on taatusti hallinnon edun mukaista eikä soraääniä kuulu. Oikeaan demokratiaan kuuluva kriittinen, moniääninen julkinen keskustelukulttuuri puuttuu Suomesta täysin. Verorahoin väkisin ylläpidettävä Yle on ottanut poliittisen agendan edistäjän roolin vastuullisen journalismin sijaan.

   Tilanne on tavallisen ihmisen kannalta kauhea. Mihinkään et voi vaikuttaa, ja korruptoituneet poliitikot tekevät oman urakehityksensä kannalta otollisia päätöksiä. Suomi on jo nyt Pohjoismaiden köyhälä, ja vauhti sen kuin kiihtyy. Kansallisvarallisuus on myyty ulkomaisille sijoittajille sähköverkkoa myöden, ja loppulaskun maksavat kuluttajat. Euro pitää huolen siitä, että valuutta ei jousta, ja velkaantumisaste pysyy korkeana.

   Valtamedia yrittää edelleen epätoivoisesti pitää yllä jonkinlaista itsenäisyyden narratiivia lähettämällä sen Tuntemattoman Sotilaan itsenäisyyspäivänä. Ihan jo jännittää, onko vuorossa Laineen vai Mollbergin versio.

   Poista
 2. https://www.facebook.com/ossi.tiihonen/posts/4093495657386184

  VastaaPoista
 3. Itsekin epäilen, että nämä eivät ole demokraattiset vaalit, niin varmalta Purra ja Putkonen vaikuttivat. Aika skeptiseksi tässä tulee. Ossi on kyllä vakuuttava, en ehkä odottanut ihan tällaista kun Ossi ilmoitti ehdokkuudestaan. Ossi on noussut ihan raketin lailla kamppailemaan oikeasti puheenjohtajuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on ollut ylivoimainen kaikissa muissa paitsi valtamedian kyselyissä. Vaikea uskoa Riikan saavan enemmän suosiota edes puolueen sisälläkään.

   Poista
 4. Jos ei jaksa katsoa koko videota, tässä kooste Ossin puheenvuoroista:

  https://www.youtube.com/watch?v=orVrQhc2NcM

  VastaaPoista
 5. Sähköisen äänestysjärjestelmän julistama tulos: Riikka Purra ylivoimainen voittaja.

  Jostain kumman syystä Talouselämä julkaisi Purran voitosta uutisen 15 minuuttia ennen tuloksen julkistamista. Jännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman teki myös Iltalehti. "Ennen kokousta oli pelkoa, että täällä ryhdyttäisiin äänestämään siitä, että sähköistä äänestystä ei käytettäisikään, vaan mentäisiin vanhaan lappu ja ämpäri -äänestykseen. Jos olisi menty, olisi aikataulu venähtänyt pahoin."

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/854997d4-57f5-4816-bdae-af581bbbc182

   Kuinka kauan kestää 1302 äänen käsin laskeminen? Puoli tuntia, tunnin? Ehkäpä pelkona olikin että tulos ei olisi ollut ennalta odotettu. No, jos pitäisi ennustaa, niin tämä oli viimeinen naula persujen nousun arkkuun. Puolue vajoaa samaan harmaaseen mössöön kuin kaikki muutkin, toki maahanmuuttokritiikki- mausteella.

   Poista
  2. Oliko paikalla parisentuhatta osallistujaa joista seitsemisen sataa ei vaivautunut äänestämään?🤔

   Poista
 6. Mielenkiintoista on myös se, että Iltalehti julkaisi välittömästi valinnan jälkeen tämän Purran haastattelun, jossa hän ei piilottele sympatioitaan Vihreiden suuntaan. Kas kummaa, kun ei ennen vaaleja.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3f5997e0-efd4-4202-afbe-1e9a08dce507

  Epäilenpä, että monella persuaktiivilla menee kokouskahvit väärään kurkkuun kun selviää mitä tuli äänestettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se hieman herättää epäilyksiä sähköisen äänestyksen rehellisyydestä, kun vihreä feministi voittaa persujen puheenjohtajavaalit täysin ylivoimaisesti.

   Hauska nähdä miten tämä tulee vaikuttamaan puolueen kannatukseen.

   Poista
 7. Levelin analyysi persukannattajien kusetuksesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=KxJ8D0N4foc

  VastaaPoista