sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Propagandajulisteet ja symboliikka


Lapissa järjestettiin propagandajulistekilpailu:

”Mitä tunteita, ajatuksia tai kokemuksia koronaa vastaan rokottautuminen herättää? Mitä merkitystä on sillä, että lappilaiset ovat rokotettuja? Mitä sinun mielestäsi pitäisi nostaa esiin koronarokotekeskustelussa?”

Lapin sairaanhoitopiiri ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ovat kannustaneet lappilaisia tarkastelemaan koronarokottamista ja rokotuksen ottamisen vaikutuksia kuvataiteen keinoin järjestämällä julistekilpailun kesäkuussa 2021. Kampanjan tavoitteena on saavuttaa 80 prosentin rokotuskattavuus lappilaisessa aikuisväestössä. 


Kilpailussa oli useita sarjoja. Lasten ja nuorten sarjan viisi finalistia:







Arvatkaa mikä näistä julisteista voitti kilpailun? Mikähän näistä viidestä julisteesta mahtoi miellyttää raadin jäseniä eniten? Ette ikinä arvaa!

Vastaus: https://koronaturvallinenlappi.fi/julistekilpailu/

Silmän symboliikasta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä. Sateenkaaren symboliikasta enemmän kirjoituksessa Sateenkaari ja 42.

Propagandajulistekilpailun sponsorit:



4 kommenttia:

  1. Joku noista raadin rappareista piirtänyt kuvan ite. Eskarilainen varmaan osaa piirtää piirrokseen ison silmän katsomaan ylhäältä päin. Vittu nää pellet on sekaisin. Lasten piirtokilpailuihinkin tungetaan järjestön logo joka nyt vaan haluaa tappaa koko maailman väestön ja hallita maailmaa. Miten nää nukkuu öisin.

    VastaaPoista
  2. Joo ei ollut vaikeaa arvata 😂 Toisaalta kun taiteilija on teoksensa päästänyt käsistään, tulkinta siirtyy kokijalle, itselleni kyseinen pläjäys aukenee ilmeisesti lähes päinvastaisella tavalla kuin raadille ja taiteilijalle (ellei molemmat naura tällä hetkellä kippurassa😂)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti muuten valittu tuo piikitetyn ihon väri.

      Poista
  3. Ja suurimmaksi osaksi oppilaat ajattelevat alitajuisesti opettajan ja vanhempien sekä ympärillä olevien miellyttämistä.
    Et aihe voi olla ihan mikä vain, ei se oppilas ainakaan itse ajattele. Aina siinä on taustana toisten miellyttäminen mikä vie asiasta faktan.

    VastaaPoista