sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Rakas Emma Kari


Rakas Emma Kari,

Olen jo pitkään ollut huolissani ilmastonmuutoksen aiheuttamasta tuhosta. Monta kertaa olen vaipunut masennukseen ja epätoivoon väistämättömältä näyttävän maailmanlopun edessä. Aina olen kuitenkin noussut tuosta alakulon suosta - pitkälti sinun ja puoluetovereidesi viisauden ansiosta. Olen niin kiitollinen siitä, että meillä on hallituksessa selväjärkisiä ihmisiä, jotka ottavat ilmastonmuutoksen aiheuttaman uhan tosissaan. 

Tuntuu aivan käsittämättömältä, miten välinpitämättömiä ihmiset voivat olla ilmastonmuutoksen vaaroja kohtaan. Meille on jo vuosikymmeniä kerrottu, että napajäät sulavat ja merenpinnat nousevat ihan kohta metreillä, mutta ihmiset eivät vieläkään ota ilmastonmuutoksen uhkaa todesta. Jääkarhujen määrä on kasvanut viimeisen 60 vuoden aikana räjähdysmäisesti, eikä kukaan ole huolissaan! Miten he kehtaavat?! Edes lumettomat talvet ja piereskelevät lehmät eivät saa ihmisiä ymmärtämään tilanteen vakavuutta. 

Jotkut epäilijät jopa kehtaavat väittää, että hiilidioksidi ei ole elämää tuhoava myrkky, vaan mukamas jotenkin elämälle tarpeellinen kaasu. Voitko kuvitella, miten hulluja jotkut ovat?! Samat hullut väittävät, että ihmisen tuottaman hiilidioksidin vähentäminen ilmakehästä ei vaikuttaisi ilmastonmuutokseen mitenkään. Jos kerran ihmisen tuottaman hiilidioksidin osuus koko ilmakehän kaikista kasvihuonekaasuista on peräti 0,04%, tuntuu aivan käsittämättömältä väittää, ettei tuon valtavan kokoisen osuuden pienentäminen pysäyttäisi ilmastonmuutosta. Vähän sama kuin väittäisi, että koronavirusrokotteet eivät pysäytä koronan leviämistä!

On todella raskasta elää kaikkien näiden tiedettä halveksuvien idioottien keskellä. Onneksi meillä on sinun kaltaisia järkevään ja rationaaliseen ajatteluun kykeneviä viisaita ihmisiä, jotka väsymättä taistelevat paremman huomisen puolesta. Lukemattomia kertoja olen turvautunut sinun järkkymättömään asiantuntemukseesi, joka on tuonut lohtua vaikeina aikoina.  

Tämän asiantuntemuksesi takia joudun nyt pyytämään sinulta näin henkilökohtaisen viestin kautta apua. Kävi niin, että jaoin sosiaalisessa mediassa Ylen uutisen, jonka otsikko oli: Emma Kari: "Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoittaa, että Suomen ilmastopolitiikan suunta on ollut oikea" – tässä ovat hallituksen uudet ilmastotoimet. Eräs paha ihminen kommentoi tähän: 

"Miten Ukrainan sota liittyy Suomen ilmastopolitiikkaan?"

Toisin kuin sinä, minä en ole tietokirjailija, enkä sen takia tiedä, mitä minun pitäisi tuohon kysymykseen vastata. Tuo Ylen uutinen ei avaa tätä sinun esittämää argumenttia tarkemmin, mutta olen täysin varma siitä, että sinulla on tähän näkemykseen vankkumattoman vahvat perusteet. Voisitko kertoa ne minulle, jotta voisin pistää tuolle ilkeämieliselle natsille jauhot suuhun?

Valitettavasti tämä tiedevastainen trolli esitti vielä toisenkin ikävän kommentin:

"Jos Suomen ilmastopolitiikan suunnalla on ollut vaikutus Ukrainan sodan syttymiseen, olisiko sodan syttyminen ollut estettävissä toisenlaisella ilmastopolitiikalla?"


Olen neuvoton. En tiedä mitä tuohon pitäisi vastata. Pitäisikö minun nimitellä häntä ilmastodenialistiksi vai ryssäksi? Vai olisiko rasistiksi haukkuminen kuitenkin paras vaihtoehto? Onhan ajattomissa klassikoissa aina tiettyä tyylikkyyttä. 

Sinä varmasti tiedät paremmin, miten tällaiseen törkeään provokaatioon kannattaa vastata. On tärkeää, että emme anna sosiaalisessa mediassa tuumaakaan periksi näille ymmärtämättömyyden yössä vaeltaville fasisteille, jotka uhkaavat poliittista agendaamme.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Faniterveisin,
Antero V


https://yle.fi/uutiset/3-12365202


1 kommentti:

  1. Oi voi.

    "Vihreiden Emma Kari jättää eduskunnan"

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c12e9204-91c0-486e-a5a3-376d8c720162

    VastaaPoista