tiistai 5. toukokuuta 2015

Ghostbusters - Aloituskohtaus


Jatkoa kirjoitukselle Ghostbusters - intro.

Intron jälkeinen kohtaus alkaa kuvalla, jossa näkyy pentagrammi - käänteisenä. Dr. Venkman on pitämässä kahden opiskelijan kanssa koetta, jossa testataan koehenkilöiden selvänäköisiä kykyjä. Venkman nostaa kortin ja koehenkilöiden tulee "nähdä" mikä symboli kortissa on.


Pentagrammi ylösalaisin

Koetilanne


Kohtauksen symboliikka edustaa vastakohtien yhdistymisen vastakohtaa - vastakohtien eriytymistä. Kun ihmismielen feminiini- ja maskuliiniaspektit eriytyvät toisistaan, tapahtuu mielen taantuminen. Tietoisuus laskee ja ihmisestä tulee "tyhmä" ja helposti hallittavissa oleva robottimainen "orja".

Ilmiö näkyy nykypäivänä televisio-ohjelmien laadussa. Ei tarvitse kuin katsoa television ohjelmatarjontaa, niin voi nähdä miten meille pyritään myymään ajatus, että tyhmyys (ja sen johdannaiset, kuten narsismi, egoismi, henkinen köyhyys, materialismi, pinnallisuus ja itsekkyys) on jotenkin ihannoitavaa tai jopa tavoiteltavaa.

Omana kokonaisuutenaan tämä kohtaus edustaa tarotin korttia Paholainen. Kortissa paholaisen otsalla oleva pentagrammi on käänteinen - samalla tavalla kuin kohtauksen aloittaneessa kuvassa. Koetilanteessa on mies ja nainen. Heidät on "kytketty laitteisiin", ikään kuin he olisivat kahleissa. He ovat auktoritteettihahmon armoilla - väärästä vastauksesta tulee sähköisku.

Dr. Venkman huijaa koetilanteessa antaen sähköiskuja vain miehelle, vaikka hän saisikin "nähtyä" jonkun kortin oikein. Kun nainen vastaa väärin, Venkman uskottelee koehenkilöille, että vastaus oli oikea. Tämä kuvaa kortin yksityiskohtaa, jossa paholainen korventaa miestä liekillä.


Paholainen


Lopulta koetilanteen mies hermostuu saamiinsa sähköiskuihin ja lähtee paikalta ovet paukkuen. Lopputulos: Vastakohdat on erotettu toisistaan. "Hajota ja hallitse."

Samaan kohtaukseen on piilotettu myös alkeamiasta tuttu squaring the circle -teema ja Hierofantti-kortista tuttu käsimerkki. Käsimerkissä kolme sormea osoittaa ylös, millä viitataan druidien pyhään lukuun kolme. (Lue: Druidismi ja luku kolme.)

Toisaalta tämän kohtauksessa näkyvän käsimerkin voi nähdä myös quintessence-symbolina. Kolme sormea osoittaa ylös ja kaksi alas. Tämä käsimerkki vastaa pentagrammia oikein päin. Symboliikan voi tulkita niin, että koehenkilönä olevalla miehellä on pyrkimys korkeaan tietoisuuteen, mutta se ei onnistu "kahleissa" paholaisen mielivallan alla.


Squaring the circle

Käsimerkki

Koehenkilön mies on saanut tarpeekseen. "Keep your money!" (money -> mon -> kuu -> feminini)

Hierofantti ja käsimerkki


Hierofantin tulkitaan usein kuvaavan paavia, mutta täytyy muistaa, että tarot oli olemassa jo kauan ennen kristinuskoa. Kortin alkuperä on ns. "ylidruideissa", korkeimman asteen (Oli / Ollave) druideissa. Tavallaan paavi on kristinuskon (korruptoitunut) versio korkeimman asteen druideista.

Paavi on Vicar of Christ. Sanan vicar voi kääntää muotoon vice ari, "druidien sijainen".


Paavit kuvataan usein Hierofantin käsimerkin kanssa


Tästä käsimerkistä on "Eliitin" keskuudessa syntynyt erilaisia versioita, joista tunnetuin lienee Winston Churchillin lanseeraama V-merkki. V on roomalaisten numeroiden lukua viisi vastaava kirjain - jälleen kerran quintessence-viittaus.


Winston Churchill


Toisaalta tätä käsimerkkiä käytetään myös 33. vapaamuurariasteen tunnuksena. Sormi koostuu kolmesta osasta. Kaksi sormea - 33.


George Bush Sr.


Sama käsimerkki on periytynyt yhteiskuntaan osaksi valojen vannomisen rituaalia.


Valalla 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti