perjantai 8. toukokuuta 2015

Ghostbusters - Esoteeriset opit


Jatkoa kirjoitukselle Ghostbusters - Tullyn pako.

"Eliitin" neljä tärkeintä esoteerista oppia: Numerologia, astrologia, tarot ja kabbala. Esimerkkejä:


12 - viittaus astrologiseen eläinrataan

12 munaa pöydällä

Loppukohtaus häämöttää - saavutaan 22. kerrokseen. Tarotin isossa arkanassa on 22 korttia. 

Mörkö Danan jääkaapissa huutaa "Zuul!" Tällä viitataan tarotin Narriin, jonka englanninkielinen nimi Fool on tavallaan käännösvirhe sanasta Sool tai Sol - aurinko. Tarotin iso arkana on auringon matka eläinradan merkkien läpi. 

Aurinko yläkulmassa ja numero 0 - Sol


Erikoinen numerologinen viittaus on kohtauksessa, jossa Stantz ja Zeddemore keskustelevat tuomiopäivästä. Dialogi menee näin:
Winston Zeddemore: Hey Ray. Do you remember something in the bible about the last days when the dead would rise from the grave?
Dr Ray Stantz: I remember Revelations 7:12...?And I looked, and he opened the sixth seal, and behold, there was a great earthquake. And the sun became as black as sack cloth, and the moon became as blood."
Winston Zeddemore: "And the seas boiled and the skies fell."
Dr Ray Stantz: Judgement day.
Winston Zeddemore: Judgement day. 


Puhetta tuomiopäivästä


Kuinka moni katsoja muistaa Raamatun jakeita ulkoa? Kuinka moni vaivautuu tarkastamaan onko lainaus tehty oikein?

Ilmestyskirjan kohta 7:12 kuuluu näin:
"Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!" 

Ei puhetta kuudennesta sinetistä, maanjäristyksistä, auringonpimennyksestä tai verisestä kuusta. Miksi sitten kohta 7:12?

Kyse on astrologisesta numeroleikistä: 12 eläinradan merkkiä ja seitsemän antiikin ajan tärkeintä taivaankappaletta, joiden mukaan esimerkiksi viikonpäivät on nimetty. Molemmat luvut viittaavat druidismiin ja Egyptin Tähdistö-kulttiin, joita vapaamuurarit omasta mielestään edustavat.

Elokuvassa on myös runsas määrä "squaring the circle" -viittauksia. Symboliikka viittaa alkemiaan ja magiaan. (Suosittelen lukemaan aiheesta: Yrittäjäveistos)


Squaring the circle

Squaring the circle

Squaring the circle ikkunassa

Squaring the circle makkarapaketissa

Squaring the circle


Elokuvan "idiootti", Louis Tully, nähdään monta kertaa tilanteessa, jossa hän jää lukkojen taakse. Avainten yhteytttä tietoon käsiteltiin kirjoituksessa Taivasten valtakunnan avaimet. Avaimen puuttuminen ja lukkojen taakse jääminen on vertauskuva, jolla pilkataan jälleen katsojia. Esoteerista symboliikkaa ymmärtämättömät ovat "ilman avainta" ja "ulkopuolelle jääviä", eli siis säälittäviä typeryksiä, joille voi naureskella pilkallisesti.


"Let me in!"


4 kommenttia:

 1. Mites toi "Now You See Me" elokuva, jossa Tarotitkin on tärkeässä osassa. Oletko sitä koskaan pohdiskellut? Numerologiaa ja muutakin occultarea pukkaa kovalla tykillä. Onko pelkkää pilailua vakavilla aiheilla?

  VastaaPoista
 2. Mitä mieltä olet tästä? https://www.youtube.com/watch?v=uiWE1rHBexY . Symbologiaan paljon perehtyneenä henkilönä mielipiteesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/astro-teologia-osa-1-neitsyesta-syntynyt.html

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/astro-teologia-osa-5-pedon-luku.html

   Poista