tiistai 6. lokakuuta 2015

Miekat hihamerkissä


Irakiin sijoitetut yhdysvaltalaissotilaat ovat saaneet uuden hihamerkin taistelussaan ISIL-terroristijärjestöä vastaan. USA Today kertoo:
Soldiers in Iraq will soon have a new shoulder sleeve patch to signify their service in the fight against the Islamic State.
All told, there are about 3,335 troops in the region training Iraqi troops, providing security and conducing bombing missions on Islamic State targets in Iraq and neighboring Syria.
The Army's patch features crossed scimitars, a palm wreath and stars. The scimitars, short swords with curved blades, are meant to symbolize the twin goals of the U.S.-led coalition: to defeat the Islamic State, also referred to as ISIL, and to restore stability in the region, according to Army documents.
The palm wreath is symbol of honor. While the stars and the buff-and-blue colors on the patch indicate the three-star command and the land, air and sea forces involved in the fight.


USA:n joukkojen hihamerkki


No jopas on runolliset selitykset symboliikalle.

Jos jätetään eksoteerinen höpöhöpö sikseen ja katsotaan symboliikan esoteerista tasoa, merkistä löytyy kolme symbolista elementtiä:

1) Miekat ristissä

Ristissä olevien miekkojen symboliikka tulee temppeliritareilta.


Temppeliritarisymboliikkaa: miekat ristissä


Vapaamuurarit käyttävät symboliikassaan vastaavanlaista asetelmaa, jossa miekkojen sijaan ristissä on muurarien työkaluja.


Vapaamuurarisymboliikkaa: työkalut ristissä


2) Oliivinoksat

Merkissä oleva seppele on ikivanha symboli, jonka alkuperä on oliivinoksassa. Seppelettä käyttivät antiikin roomalaiset ja kreikkalaiset, mutta symbolin historia juontaa juurensa vielä kauemmas muinaiseen Egyptiin, faarao Akhenatoniin ja Aton-kultin alkuaikoihin. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Oliivinoksa.


Akhenaton uhraamassa oliivinoksaa Atonille


3) Kolme tähteä

Merkissä on kolme pentagrammia, jotka ovat quintessence-symboleita. Tähtien symboliikka vastaa "Eliitin" suosimaa numerologista koodia 555. Luvun symboliikalla on monia tasoja, jotka liittyvät mm. astrologiaan ja Muinaisiin viisaisiin. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Stubb ja 5-5-5.


Astrologiselle eläinradalle muodostuu kolme "quintessence-ristiä"


USA:n joukkojen uudella hihamerkillä on pari mielenkiintoista "serkkua".


Al Qaeda

Muslim Brotherhood


Varmaan ihan vaan sattumaa?5 kommenttia:

 1. Olen nyt selaillut tovin tätä blogia, ja vakuuttunut "eliitin" olemassaolosta. Mutta mitkä oikein ovat "eliitti" tarkoitusperät/suunnitelmat? Mitä tästä kaikesta oikein pitäisi ajatella, ja mitä tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä kysymyksiä. Vastaukset vaan eivät ole ihan yksinkertaisia.

   Moni varmasti pohtii hämmentyneenä aivan samoja kysymyksiä. Silloin tekee mieli esittää kysymys ääneen ja kohdistaa se henkilölle, jonka uskoo osaavan vastata siihen.

   En koe, että näihin kysymyksiin vastaaminen olisi minun tehtäväni. Minun roolini on näyttää todellisuudesta sellainen näkökulma, joka herättää näkemään meille luodun illuusion keinotekoisuuden.

   Tämän blogin ensisijainen tarkoitus on herättää lukijoissa oma ajattelu. Valitettava totuus on, että hyvin harva ihminen ajattelee itse. Siis ajattelee aidosti itse. Mielemme on täynnä ohjelmointeja, mielipiteitä ja ajatusmalleja, joita olemme omaksuneet ympäristöstämme, vanhemmiltamme, koulujärjestelmästä, mediasta, vertaisryhmistä, yhteiskunnasta jne. Nämä ajatukset eivät ole omiamme, ne ovat vain omaksuttuja mielen kaavoja, joita emme ole koskaan osanneet kyseenalaistaa, koska kaikki muutkin ihmiset ympärillämme ajattelevat aivan samalla tavalla. Ryhmäajattelu pitää huolen siitä, että olemme kollektiivisessa unessa.

   Se, että esittää kysymyksiä kuten "mistä tässä on kyse" ja "mitä minä voin tehdä" on erittäin terve merkki itsenäisen ajattelun heräämisestä. Vaatii psykologista voimaa murtautua ulos ohjelmoinneista ja ryhmäajattelun kahleista. Se tekee kipeää - uneen jääminen olisi paljon helpompaa.

   Moni ei kestä tätä kipua ja valitsee sen helpomman tien turvautumalla johonkin auktoriteettiin. Se voi olla karismaattinen johtaja, ideologia, puolue, uskonto, ismi, ryhmä, tai mikä vain sellainen, joka tarjoaa valmiita vastauksia, jotta ei tarvitisisi käydä läpi sitä psykologista kipua, joka syntyy oman ajattelun käynnistymisestä. On paljon helpompaa ulkoistaa oma ajattelu toisille. Heikko mieli ei kykene ottamaan aidosti vastuuta omasta ajattelustaan.

   Jos jatkat aiheen tutkimista, tulet vääjäämättä synnyttämään oman näkökulmasi siihen todella suureen kysymykseen: Mihin "Eliitti" oikeastaan pyrkii? Tulet huomaamaan, että vastaus ei ole aivan yksinkertainen. Sinun kannalta tärkeää on tuo sinun näkökulmasi, ei kenenkään toisen. Vastaavasti aivan yhtä tärkeää on luoda oma näkökulma siihen mitä sinä voisit tehdä. Jokaisella on oma polku.

   Auktoriteettien aika on ohi. Vain sinä itse voit tietää mitä ajatella ja mitä tehdä.

   Poista
  2. Tässä Kummajuttu-blogin pohdintaa samasta aiheesta: http://kummajuttu.fi/2015/10/06/mita-tehda/

   Poista
 2. Tässä olisi ehdotus artikkelin aiheeksi, kertoisi aika hyvin miksi median taso on mitä on.

  Pöllöilyä ja horisontissa oleva aurinko ihan koto-Suomesta:
  http://www.underconsideration.com/brandnew/archives/mtv_fi_followup_mtv3_logo_history.png

  Toisen suuren yksityisen mediatalomme päivälehdet, joilla varsinkin vanhemman väestön keskuudessa on lähes virallisen totuuden asema, painetaan täällä:
  http://kuvat.kauppalehti.fi/uutinen/2014012235527.jpg

  Eikä Ylenkään historia ole erityisen puhtoinen:
  https://www.youtube.com/watch?v=W7o0lDNbjAg

  http://blogit.yle.fi/sites/blogit.yle.fi/files/styles/large/public/body_images/vanhat_logot_0.jpg?itok=7BcC3Lgf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hyvä idea koota mediaorganisaatioiden symboliikkaa yhteen. Kiitos vinkistä.

   Poista