keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Posse - osa 4


Possen neljäs jakso.

Studiovieraita tässä jaksossa ovat mm. laulajat Juha Tapio ja Benjamin. Molempien asuvalinta (siis levy-yhtiön valinta) on mustavalkoinen.


Juha Tapio

Benjamin


Tämä on musiikkiteollisuudessa hyvin yleinen ilmiö. Todella monet artistit esiintyvät julkisuudessa mustavalkoisissa asuissa. Symboliikka tulee vapaamuurarien mustavalkoruudullisesta temppelin lattiasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Daavid.


Mustavalkoinen ruutulattia vapaamuuraritemppelissä


Benjaminin "härkäjuoksu"-insertin alussa kerrotaan, että ollaan Helsingin olympiastadionin vieressä. Samalla kuva näyttää stadionin tornin. Siis tornin, ei itse stadionia. Kyseinen torni esittää vapaamuurarisymboliikasta tuttua 24 tuuman viivotinta. Torni näyttää viivottimelta ja siinä on 24 kerrosta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Stadionin torni ja Työkalut


Benjamin valmistautumassa "härkäjuoksuun"

Stadionin torni

Vapaamuurarien ensimmäisen asteen työkalut - nuija ja viivotin


Studiossa hupaillaan Suttujuttu-leikkiä - parodia vanhasta Tuttujuttu-ohjelmasta. Leikin pariskunta on kahden S-kirjaimen keskellä. S-kirjain on käärmesymboli. Kaksi käärmettä viittaa Two Ladies -symboliikkan ja caduceukseen. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Perussuomalaiset ja Käärme ja sauva.


Suttujuttu ja S-kirjaimet

Vapaamuurarisymboliikkaa: caduceus 


Pariskunta ja caduceus löytyy myös tarotin kortista Maljojen II.


Maljojen II


Leikissä jaetaan tietenkin ruusuja. Ruusun symboliikasta ja ruusuristiläisyydestä enemmän kirjoituksissa Helsingin Tuomiokirkko ja Ruusut Suomen vaakunassa.


Suttujuttu ja ruusut

Vapaamuurarisymboliikkaa: ruusu


Leikkiin osallistuvalla naisella on kaulassaan maltanristi, eli cross pattée. Symbolista enemmän kirjoituksessa Maltan ritarikunta.Vapaamuurarisymboliikkaa: maltanristi


Stuntin tulee tekemään Henri Alén. Hän käyttää outoa ilmaisua, kun hän suostuu tekemään stuntin: "Mä en kehtaa sanoo et en lähe... Mähän erakoituisin..."


Erakko


Kun Jukka esittelee stunttialuetta, katsojille paljastuu Jukan tatuointi käsivarressa. Kuvassa on pääkallo reisiluilla ja ankkuri. Pääkallon symboliikasta enemmän kirjoituksessa Skull and Bones. Ankkurista kirjoituksessa Kolumbuksen ritarit.


Jukka ja pääkallotatuointi

Vapaamuurarisymboliikkaa: pääkallo ja reisiluut

Vapaamuurarisymboliikkaa: ankkuri


Stuntin valmistelussa näytetään kuvaa vanhasta ambulanssista, jonka kyljessä on temppeliritarien tunnus Pyhän Yrjön risti.Nykypäivän temppeliritarit ovat Yorkin riitin vapaamuurareita


Henrin stunt-temppu on "tornin räjäytys". Ennen stunttia näytetään torni, jonka päällä on istuin. "Ihan vaan sattumalta" istuin on Isis-jumalattaren tunnus ja torni hänen kaksoissiskonsa Neftysin tunnus. Yhdessä he ovat auringon kaksi äitiä - Two Ladies. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.


Torni ja istuin

Two Ladies: Isis (pään päällä istuin) ja Neftys (pään päällä torni)


Stuntissa ajetaan tankilla torniin, jonka huipulla Henri istuu. Kun tankki kaataa tornin kumoon, palopommit ympärillä räjähtävät ja Henri jää roikkumaan turvaköysien varassa ilmaan.


Stuntti on kolmen tarot-kortin yhdistelmä. Tankki on sotavaunuTorni sortuu (räjähtää). Henri jää roikkumaan (hanging man).


Sotavaunut

Torni

Hirtetty


Jenni ja Jukka tekevät tempun, jossa he kävelevät tulisten hiilien päällä. Mies ja nainen "helvetin tulissa".Paholainen


Jenni ja Jarkko Ruutu leikkivät mysteerilaatikoiden kanssa. Kuvassa näkyy kaksi suurta kuutiota - viittaus vapaamuurarien ashlar-kuutioihin. ("Ruutu" = "square") Aiheesta enemmän kirjoituksessa Askaisten ritaripuisto.Vapaamuurarisymboliikkaa: ashlar-kuutiot


Lopuksi esiintyy Apulanta. Tonin mikrofonitelineessä on sarvekas pääkallo. Kallon symboliikasta enemmän kirjoituksessa Ghostbusters - Kirjastokohtaus. Sarvien symboliikasta enemmän kirjoituksessa Elias Lönnrotin patsas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti