lauantai 24. lokakuuta 2015

Posse - osa 6


Possen kuudes jakso.

Tässä jaksossa on huomattavan paljon Saturnus-symboliikkaa.

Saturnus-symboliikkaan kuuluu olennaisesti musta väri ja "rengasmainen muotokieli". (Symboliikasta enemmän kirjoituksessa Saturnus-kultti.) Kuudenteen jaksoon on ripoteltu pitkin ohjelmaa useita pieniä huomaamattomia Saturnus-viittauksia.


Possen tunnuksessa on Saturnus-symboli musta heksagrammi

Talisman of Saturn / Seal of Solomon


Musta on Saturnuksen väri. Lierihatussa on "Saturnuksen rengas". Musta lierihattu esiintyy tässä jaksossa useammankin kerran.


HP  ja musta lierihattu

Jarppi ja musta lierihattu. Myös Akun pipossa on "musta rengas".

Jarno ja musta lierihattu

Musta lierihattu pöydällä


Muita Saturnus-viittauksia:


Musta vyö ja taustalla Saturnus-symboli heksagrammi. Jarppi huutaa Paluu tulevaisuuteen -teeman mukaisesti "Great Scott!" Huudahdus on viittaus vapaamuurarien skottilaiseen riittiin, joka on nimetty faarao Akhenatonin tyttärin Scotan mukaan.

HP:lla on musta vyö ja musta solmio. Akulla on kädessään musta kortti, jossa heksagrammi.

Musta auto ja heksagrammi

Jenni kokomustissa (myös vyö) ja taustalla heksagrammi

Jenni, Jaska ja Paula Vesala mustissa vaatteissa, mustan heksagrammi-pöydän äärellä

Jenni ja musta rengasmainen kynäteline pöydällä. Selkänojalla ja Jennin yllä mustat takit.

James Bondit mustissa puvuissa kaulansa ympärillä mustat rusetit


Toinen kantava teema on astrologinen eläinrata.

Kellotaulu on elänradan symboli. Kellossa on 12 tuntia - eläinradassa on 12 merkkiä. Symboliikasta enemmän kirjoituksessa Eläinrata ja luku 12.

Toisaalta kellotaulu liittyy myös Saturnukseen, koska Saturnus tunnetaan mm. ajan jumalana.


Ohjelma alkaa lähikuvalla kellotaulusta

Aku ja kellotaulu taustalla


Jaska pelaa Jari Sarasvuon kanssa "onnenpyörää". Onnenpyörä edustaa symbolina tarotin Kohtalonpyörää, joka kuvaa mm. eläinrataa. Kohtalonpyörä on kymmenes kortti (10 = "a ten" =  Aten).  Kohtauksen onnenpyörässä on viittaus myös Saturnukseen: musta rengas.Kohtalonpyörä eläinradan merkit ympärillään


Toisaalta tässä onnenpyörässä on myös aurinkosymboliikkaa.


Ympyrä ja kahdeksan sädettä

Hindulainen kahdeksanpuolainen aurinkopyörä


Jos onnenpyörän hopeiset kuvut ajattelee kuusymboleina (hopea on kuun väri), onnenpyörässä voi nähdä kuun, auringon ja Saturnuksen "liiton" - Is-Ra-El. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Israel. Israelin valtion lipussa on myös Possen tunnuksena käytetty heksagrammi.

James Bond -sketsissä näkyy pyörivä "pyssyn piippu" - myös onnenpyöräsymboliikkaa. Tässäkin on värimaailma kovin musta.

Mummotunneli-insertissä vilahtaa aurinko horisontissa -symboleja. Symboliikasta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.


Raffaellon terassin  logo ja "aurinko horisontissa"

"Aurinko horisontissa" -ikkuna

Vapaamuurarisymboliikkaa: "aurinko horisontissa" (nouseva aurinko)


Aku ja Valtteri Torikka hupailevat "parranajossa". Suojakapoissa on pääkallot reisiluilla. Symboliikasta enemmän kirjoituksessa Skull and Bones.Vapaamuurarisymboliikkaa: pääkallo ja reisiluut


Emma Kimiläisen stunttiosuudessa hänet on puettu punaiseen aamutakkiin. Tämä on Red Lady -symboliikkaa, jolla viitataan Ala-Egyptissä palvottuun Neith-jumalattareen. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kehruu ja Metsästys.


Red Lady

Neith - Red Lady


Neithin nimi voidaan kirjoittaa myös mudossa Net. Toinen tapa viitata tähän jumalattareen symboliikan avulla on verkkokuviot ("verkko = "net").


Jaska ja "hämähäkinverkko" paidassa


Musiikkivieraana esiintyy Isac Elliot. Hänelläkin on musta takki ja mustat housut.


Isac Elliot mustissa vaatteissa taustallaan heksagrammi


Isacin taustatanssijoiden vaatteet ovat mustavalkoisia, mutta jokaisella on päällään myös jotain punaista. Mustavalkoinen väriyhdistelmä on musiikkiteollisuudessa paljon käytetty viittaus masoniseen ruutulattiaan (Salomonin temppeli). Punainen väri puolestaan viittaa Aton-kultin syntymäpaikkaan Ala-Egyptiin. Punaisesta väristä mm. kirjoituksessa Sininen ja punainen.


Taustatanssijoiden värikoodi: musta, valkoinen ja punainen


Tällaista mustan, valkoisen ja punaisen väriyhdistelmää on käytetty mm. temppeliritarien symboliikassa. Symboliikan kätkeminen taustatanssijoiden vaatteisiin on tapa viestittää ketkä vaikuttavat tämän artistin taustalla. Nykypäivän temppeliritarit ovat osa Yorkin riitin vapaamuurariperinnettä.


Temppeliritarisymboliikkaa: punainen risti mustavalkoisella pohjalla


Kun Isac kääntyy selin kameraan, hänen selässään on juurikin tuo temppeliriteista tuttu punainen risti. Temppeliritareista enemmän kirjoituksissa Temppeliritarien synty ja Maltan ritarikunta.

3 kommenttia:

 1. Tuli muuten tuosta Elliotista mieleen E.T. elokuvan kohtaus, jossa ET sanoo kovin tarkoitushakuisen oloisesti pojan nimen. "EL-i-ot". Saturnus, ajan jumala EL... Ja tuosta kellotaulusta tuli mieleen, että pitäiskö Dark City -elokuvaa vähän analysoida jossain vaiheessa: https://kummajuttu.files.wordpress.com/2015/10/dark-city.jpg

  VastaaPoista
 2. Eliitin silmiä hyppii silmille

  Vogue ball juhlat 2020

  http://abundanthope.net/pages/Political_Information_43/The-Blatant-Occult-Elite-Symbolism-at-the-2020-Vogue-Ball-in-Brazil.shtml

  VastaaPoista
 3. Tämä tunnettu biisi, Chris De Burgh - Lady in red, niin tietenkin vuosien varrella monta kertaa kuullut, mutta en koskaan ajatellut että mitä se sanoo tuossa kertosäkeessä. Aika jännä kun huomasin että tämäkin biisi on Red lady biisi.

  https://www.youtube.com/watch?v=te9IWhXJvQo&ab_channel=georange

  VastaaPoista