lauantai 30. joulukuuta 2017
maanantai 25. joulukuuta 2017
KappAhl ja kabbala
Tämän blogin alkupuheen neljännessa osassa kerrotaan "Eliitin" erityisestä kiinnostuksesta neljään esoteeriseen oppiin: tarotiin, astrologiaan, numerologiaan ja kabbalaan. Kolmen vuoden ja yli viidensadan artikkelin jälkeen lukijoille on esitelty lukemattomia esimerkkejä "Eliitin" tavasta käyttää esoteerista symboliikkaa, joka pohjautuu näihin neljään oppiin.
Tarot, Astrology, Kabala and Numerology are sister disciplines. They are not meant to be studied, taught or practiced separately, as is all too common today. Those who wish to practice these Arts esoterically, must use the four together. - Michael Tsarion
Erityisen suureen rooliin on noussut tarotin käyttö taiteessa. Välilehdellä Esoteeriset patsaat on kymmeniä esimerkkejä julkisille paikoille pystytetyistä patsaista, jotka kuvaavat tarot-kortteja. Tarot-esimerkkejä on kerätty myös välilehdelle Narrit taiteessa, joka esittelee tarotin piilokäyttöä elokuvissa, kirjoissa ja maalauksissa.
Esimerkkejä löytyy myös astrologian ja numerologian käytöstä. Viimeisimpien joukossa on mm. Sauli Niinistön vaalilogossa käytetty numerologia, joka viittaa vapaamuurareille merkitykselliseen lukuun 33.
Näistä neljästä esoteerisesta opista vähiten esimerkkejä löytyy kabbalan käytöstä. Jo aiemmin suositellusta Polkeutumaton-blogista löytyi hieno esimerkki mainoksesta, jonka yhteys kabbalaan ei jää millään tavalla epäselväksi.
Kabbalan elämänpuu muodostuu 10 sefirasta ja 22:sta niiden välille muodostuvasta polusta. (kuva yläpuolella) Kun 10 ja 22 lasketaan yhteen saadaan 32, jota käytetään eräänlaisena numeraalisena koodina kabbalalle.
Mitä luulette, onko vain sattumaa, jos yritys jonka nimi on lähes identtinen kabbalan kanssa käyttää mainoksessaan puusymboliikkaa ja lukua 32?
KappAhl-mainos |
(Lue myös: Joulukuusi)
Kabbalassa on sellainen erikoisuus, että siinä on yksi "ylimääräinen" sefira. Tämä 11. sefira kuuluu kabbalaan, mutta se on ikään kuin "salainen" tai "pimeä" sefira, joka tunnetaan nimellä Da'at (Daath).
Da'at elämänpuun keskellä |
George Lucas otti tästä vaikutteita Star Wars -tarinaansa. Pimeät Sith-lordit nimettiin Da'at sefiran mukaan ja saivat etuliitteen Darth: Darth Vader, Darth Sidious, Darth Tyranus jne.
(Ja sitten on tietenkin jedit, djedhi)
Darth Sidious ja Darth Vader |
Sefiroja on siis joko kymmenen tai yksitoista. Toisin sanoen numeraalinen koodi kabbalalle ja sen elämänpuulle on joko 32 tai 33 - riippuen siitä lasketaanko Da'at mukaan vai ei.
Ja kenelle luvut 32 ja 33 ovat merkityksellisiä?
Vapaamuurarisymboliikkaa: kaksipäinen kotka ja 33 |
Vapaamuurarisymboliikkaa: kaksipäinen kotka ja 32 |
Näistä 32. ja 33. asteen vapaamuurareista enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit - Princes of Masonry.
Kabbalasta elää sitkeästi sellainen virheellinen käsitys, että se olisi alunperin juutalainen keksintö. Tämä on atonistisen "Eliitin" ylläpitämä myytti, jolla pyritään vähättelemään Muinaisten viisaiden (eli druidien) roolia kulttuurin ja sivistyksen luojina. Todellisuudessa kabbala syntyi egyptin mysteerikouluissa, jotka olivat druidistisen Tähdistö-kultin perustamia.
Kabbalan elämänpuu on niin druidistinen konsepti kuin vain olla voi. Druidismista ja sen suusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Pyhät puut.
keskiviikko 20. joulukuuta 2017
Morsian
EMMA kertoo:
Morsian-veistos tuli toiseksi veistoskilpailussa vuonna 1972, jonka voitti Antonio Da Cudanin Luominen avaruudessa. Kilpailun teeman mukaan veistos esitti Tapiolan alkuvaiheita. Veistos kuvastaa hyvin myös taiteilija Heikki Konttisen (1910-1988) omaa elämää, sillä hän muutti vaimonsa ja pienten lastensa kanssa Tapiolaan 1955. Hän oli Nallenpolun taiteilijatalon ensimmäisiä asukkaita, ja asuikin Tapiolassa kuolemaansa saakka. Konttisen vaimon, Marjatan mukaan Tapiola oli taiteilijalle ”meren rannan puutarhakaupunki, kaunis kuin meren morsian, merestä syntynyt, Venus kaupunkien joukossa”.
Vaikka Morsian suunniteltiin jo 1970-luvun alkupuolella, julkistettiin se vasta 1985. Välissä oli epäselvyyksiä kuvanveistokilpailun sääntöjen tulkinnassa ja hitaasti etenevä päätösprosessi. Paikan valintakin vei pitkän ajan. Morsianta pidettiin siveettömänä eikä sitä sen vuoksi haluttu uuden Stockmannin tavaratalon edustalle. Veistos pystytettiin vihdoin 1985, 13 vuotta kilpailusta.
Morsian jäi Heikki Konttisen viimeiseksi julkiseksi teokseksi.
Taiteilija toteutti veistoksen omalla kustannuksellaan ja Espoon kaupunki lunasti sen 1985.
Morsian |
EMMA-museon esittelytekstissä kerrotaan teoksen yhteydestä Venukseen, mikä on sinänsä ihan mielenkiintoista, mutta tämä ei ole ihan koko totuus teoksen symboliikasta.
Patsaassa on mieshahmo, joka kannattelee jumalatarta. Yksi vanhimmista jumalatarsymboleista on käärme. Muinaisessa Egyptissä sana "jumalatar" kirjoitettiin kobra-käärmeen kuvalla. Kirjoitusmuoto juontaa juurensa Wadjet-jumalattareen, joka oli varhaisessa egyptiläisessä kulttuurissa erittäin tärkeä äitijumalatar. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.
"Jumalatar" / "Wadjet" |
Kun tunnetaan jumalattaren ja käärmeen välinen yhteys, ja verrataan alla olevia kuvia patsaan muotokieleen, ei ole kovin vaikeaa nähdä mitä taiteilija on patsasta tehdessään miettinyt.
Käärmeenkantaja |
Käärmeenkantaja |
Käärmeenkantaja, eli Ophiucus, on Jousimiehen ja Skorpionin kupeessa oleva tähdistö. Se tunnetaan nykään ns. 13. eläinradan merkkinä. (Luku 13 kuuluu "Eliitin" merkityksillisiin lukuihin. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Founding Fathers.)
Käärmeen kannattelu (ja nostelu) kuului vapaamuurariguru Albert Piken mukaan Dionysos-kultin rituaaleihin. Dionysos on auringon pimeää puolta edustava jumala.
"In the Mysteries of the bull-horned Bacchus (Dionysos), the officers held serpents in their hands, raised them above their heads, and cried aloud "Eva!" the generic oriental name of the serpent, and the particular name of the constellation in which the Persians placed Eve and the serpent. The Arabians call it Hevan, Ophiucus himself, Hawa, and the brilliant star in his head, Ras-al-Hawa. The use of this word Eva or Evoë caused Clemens of Alexandria to say that the priests in the Mysteries invoked Eve, by whom evil was brought into the world." - Albert Pike (Morals and Dogma)
Dionysos, Vesuvius ja käärme (Pompeii) |
Vapaamuurarisymboliikkaa: Dionysos |
Kotimaisena esimerkkinä Dionysos-symboliikan käytöstä mainittakoon Mannerheimin syntymäkoti Louhisaaren kartano.
Vapaamuurarikontekstissa käärmeen kannattelu liittyy skottilaisen riitin 25. asteeseen.
"Ophiuchus is illustrated by a man holding a serpent. He is the 'Golden SerpentBearer', reminiscent of Freemasonry's 25th (Knight of the Brazen Serpent) Degree." - Robert Howells (Inside the Priory of Sion: Revelations from the World's Most Secret Society)
Brazen serpent, eli "nostettu käärme", viittaa suoraan Aton-kultin kantaisään, Moosekseen, toiselta nimeltään Akhenatoniin.
Mooses ja "brazen serpent" |
"Masonic students of the history of astronomy and its predecessor, astrology, will be aware that there was once a thirteenth sign of the zodiac called Ophiuchus Serpentarius, meaning “the holder of the snake.” In more recent times the thirteenth sign has also been referred to as Alpheichius. It lies between Sagittarius and Libra, close to Scorpio. Zeus transformed Asclepius, the healer god of the Greek pantheon, into the constellation Ophiuchus. Asclpius's famous caduceus - the physicians's healing staff - has a serpent wrapped around it, and this characteristic ties in very closely with the strange biblical references to Moses and the brazen serpent.
The Bible's Numbers 21:4-9 tells how "fiery serpents" attacked the Israelites, and many of those who were bitten by them died. Moses then made a serpent of brass and set it up on a pole, similar in some ways to a caduceus. And any Israelites who were bitten after that had only to look at the brazen serpent on the pole in order to be healed." - Lionel and Patricia Fanthorpe (Mysteries and Secrets of the Masons: The Story Behind the Masonic Order)
Lisää esimerkkejä patsaisiin piilotetusta symboliikasta välilehdellä Esoteeriset patsaat.
maanantai 18. joulukuuta 2017
Radio SuomiRock ja symboliikan alkeet
Oletteko kiinnittäneet huomiota Radio SuomiRockin logoon?
Miksi juuri M-kirjain on korostettu?
Ehkäpä tästä syystä.
Miksi M-kirjain muodostuu kahdesta kolmiosta (3 ja 3)?
Ehkäpä tästä syystä.
Vapaamuurarisymboliikkaa: M-kirjain |
Vapaamuurarisymboliikkaa: 33 |
Symboliset viittaukset vapaamuurareihin eivät jää millään tavalla epäselväksi.
Lisäksi logossa on kärjellään oleva punainen kolmio, jolla on myös yhteys vapaamuurareihin.
Vapaamuurarius on haara "Eliitin" ikivanhasta Aton-kultista, joka syntyi Ala-Egyptissä. Tämä Niilin Deltanakin tunnettu alue on muodoltaan kärjellään oleva kolmio. Punainen oli tämän kolmionmuotoisen alueen tunnusväri, koska se sijaitsi punaisen autiomaan keskellä. Ala-Egyptissä palvottiin mm. punaista Sethiä ja punaista Neith-jumalatarta (Red Lady) ja alueen hallitsijan kruunu oli punainen kruunu Deshret.
Ala-Egypti - Niilin Delta |
Esimerkki ulkomailta: Delta-lentoyhtiön koneiden peräsimet on koristeltu kärjellään olevalla punaisella kolmiolla. |
Myös logon kirjaimista muodostuu viittaus atonismiin - maailman ensimmäiseen monoteistiseen uskontoon (yksi jumala), joka toimi prototyyppinä myöhemmille monoteistisille uskonnoille.
S ja R ovat aakkosten 19. ja 18. kirjain. 18+19 = 37. Numerologisesti tämä vastaa lukua yksi. (3+7 = 10 --> 1+0 = 1)
Vain yksi jumala.
Kirsikkana kakun päällä on R-kirjaimessa oleva salama. Muinaiskansoilla oli uskomus, että salamointi johtuu siitä että ukkosenjumala (esim. Thor, Ukko) paukuttaa vasaraansa. Salama on eräänlainen "symbolisynonyymi" vasaralle, joka kuuluu olennaisena osana vapaamuurarisymboliikkaan.
Vasarasta enemmän kirjoituksessa Kolme seppää.
Vapaamuurarisymboliikkaa: vasara |
Tunnisteet:
egypti,
logot,
vapaamuurarit,
vasara
keskiviikko 13. joulukuuta 2017
Sauli Niinistö, Google ja Aller - veli auttaa veljeä
Ylen uutinen tänään:
Jutussa on seuraava kohta:
– Haku on muuttunut jatkuvasti keskustelevampaan suuntaan. Ihmiset etsivät suoria vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin joko kirjoittaen tai entistä useammin myös suoraan ääneen puhuen. Kysymyksen sisältävät haut ovat lisääntyneet 50 prosenttia viime vuodesta, kertoo Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja.
Ahaa, eli ihmiset etsivät suoria vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin ja Google tarjoaa heille vastauksia. Mutta millaisia vastauksia?
Kokeillaanpa hakua "sauli niinistö 2018".
(klikkaa suuremmaksi) |
Näyttää ihan normaalilta. Hakutuloksia löytyy viiden sivun verran. Miltä sivulta löytyy tämän blogin kirjoitus Sauli Niinistö 2018, jossa esitellään Niinistön vaalikampanjan vapaamuurarisymboliikkaa?
Ei miltään. Google ei näillä hakusanoilla näemmä tiedä siitä mitään.
Verrataan toiseen hakukoneeseen, esimerkiksi suosiotaan kasvattaneeseen DuckDuckGo-palveluun.
(klikkaa suuremmaksi) |
Kappas, tuloksissa kuudentena.
Tehdäänpä toinen vertailu sanoilla sauli niinistö vapaamuurari.
Google: Hakutuloksista ei löydy kirjoitusta Sauli Niinistö 2018. (Löytyy kyllä pari muuta tämän blogin kirjoitusta.)
DuckDuckGo: Hakutulosten yhdeksäntenä kirjoitus Sauli Niinistö 2018.
Mutta entäs jos hakusanat valitsee muodossa sauli niinistö 2018 vapaamuurari?
(klikkaa suuremmaksi) |
Kappas, näillä hakusanoilla tuo kirjoitus yllättäen onkin olemassa!
Googlelta voi pyytää, että he poistavat henkilöön liittyviä hakutuloksia. Tämä on mahdollista EU:n tuomioistuimen päätöksen mukaisesti. Kuten edellä mainituista esimerkeistä voi huomata, Niinistön leiri on pyytänyt Googlelta, että kirjoitus Sauli Niinistö 2018 poistetaan hakutuloksista, jos hakusanoina on sauli niinistö 2018 tai sauli niinistö vapaamuurari. Poistopyyntöä ei kuitenkaan ole tehty hakusanoille sauli niinistö 2018 vapaamuurari. Ainakaan vielä.
Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.
Kyseistä EU:n tuomioistuimen päätöstä hakutietojen poistoon käsiteltiin Kauppalehden jutussa vuonna 2014. Jutussa kerrotaan seuraavaa:
Tuomioistuimen mukaan hakukoneen on tutkittava pyynnöt ja poistettava tiedot, jos ne “eivät ole asianmukaisia, olennaisia tai ne ovat liian laajoja niihin tarkoituksiin, joissa niitä on käsitelty.”
Google lupaa rvioida eerikseen jokaisen pyynnön. Tietojen poistamisessa yhtiö joutuu tasapainoilemaan yksilön tietosuojan ja toisaalta yleisön tiedonsaantioikeuden ja tiedonvälityksen sujuvuuden välillä.
”Arvioimme pyyntöjä tarkistaessamme, sisältävätkö tulokset pyynnön tekijää koskevia vanhentuneita tietoja sekä onko tiedosta hyötyä yleisölle. Yleisöä hyödyttäviä tietoja ovat esimerkiksi viranomaisten talouspetoksia, ammatillisen aseman väärinkäytöksiä, rikostuomioita tai julkista käyttäytymistä koskevat tiedot”, Googlen lomakkeessa sanotaan.
Google on siis arvioinut, että Niinistön leirin pyyntö poistaa kirjoitus Sauli Niinistö 2018 täyttää edellä mainitut ehdot. Eli kirjoitus on epäasiallinen tai epäolennainen? Toisaalta Google on myös arvioinut, että sisältönä olevasta informaatiosta ei ole hyötyä yleisölle.
Niin. Presidenttiehdokkaan kytkökset vapaamuurareihin - miten se nyt voisi yleisöä hyödyttää? Varsinkaan vaalien alla. Luottakaa vain Googleen.
Tätä kirjoitusta tehdessä vastaan tuli mielenkiintoinen sivujuonne. Kuten hakusanojen sauli niinistö 2018 vapaamuurari kuvasta näkee, toisena hakutuloksena on Suomi24-keskustelupalstan sivu, jossa on jaettu linkki tuohon jo edellä mainittuun Sauli Niinistö 2018 -kirjoitukseen. Jos linkkiä klikkaa, tulee ilmoitus "Sivua ei löytynyt". Suomeksi: Suomi24 on poistanut keskusteluketjun.
Jännästi samankaltaista toimintaa kuin Googlella.
Suomi24 on Aller Median omistuksessa. Ja millainen on tämän yhtiön logo?
Jotain tuttua tuossa A-kirjaimessa on.
Aller Median toimitusjohtajana on Pauli Aalto-Setälä. Ja näin hän poseeraa kameralle:
Pauli Aalto-Setälä ja Mark Master -käsimerkki |
Piiri pieni pyörii.
Sauli presidentiksi - keinoja kaihtamatta.
Päivitys 7.1.2018:
Hallelujah! Google on kokenut ihmeparantumisen!
EES:n kirjoitus Sauli Niinistö 2018 on yllättäen ilmestynyt Googlen hakutuloksiin sanoilla "Sauli Niinistö 2018".
Joku saattaisi ehkä miettiä, että mikä tämän ihmeparantumisen aiheutti?
maanantai 11. joulukuuta 2017
Alma ja leijonasymboliikka
Linnan juhlien uutisista nousi esiin Ilta-Sanomien juttu leijonasymboliikasta:
Jutussa kerrotaan miten tämä kansainvälisesti menestynyt naisartisti (joka on muuten julkaissut alle 17 minuuttia musiikkia) kertoo leijonan olevan hänelle suomalaisen sisun symboli.
Eli ensin täydestä tuntemattomuudesta nousee kansainväliseksi menestykseksi artisti, jolla on vain muutama julkaistu kappale. Sitten hän saa kutsun "Eliitin" juhliin presidentinlinnaan, missä hän käyttää näkyvästi leijonasymboliikkaa. Ja se leijona symboloi sisua?
Varmasti.
Vapaamuurarisymboliikkaa: leijona |
Jutussa on myös kuva Almasta, jossa hänen maskuliininen asunsa yhdistyy kovin tutulta näyttävään käden asentoon. Asento voi ehkä olla sattuma, mutta kuvan valinta leijonasymboliikkaa käsittelevään lehtijuttun ei.
"Eliitin" leijonasymboliikasta enemmän kirjoituksessa Leijona. Vapaamuurarien pyörittämästä musiikkiteollisuudesta enemmän kirjoituksessa Suomalainen musiikkiteollisuus.
Jutun lopussa lainataan professori Matti Klingen kirjoitusta Suomen leijonan historiasta. Tarjolla on sitä tuttua eksoteerisen symboliikan höpöhöpöä, joka on uskottavuudessaan melkoisen koomista luettavaa.
(klikkaa suuremmaksi) |
Eli siis jutussa kerrotaan ensin miten leijona on suomalainen symboli, mutta sitten kerrotaan, että se on ruotsalainen symboli? Kumpi se nyt sitten on?
Folkunga-suvun vaakuna |
Jännä ettei tällaisen täydellisen epäloogisuuden ja ristiriitaisuuden kanssa jumppaaminen ole mikään ongelma. Suomalainen symboli! Paitsi ruotsalainen. Edustaa suomalaista sisua, mutta on ruotsalaisten aatelisten tunnus. Suomalainen, mutta ruotsalainen.
Niille joita kiinnostaa enemmän logiikka, suosittelen kirjoitussarjaa Aton-kultti ja artikkelia Suomen leijona.
Sitten on vielä tuo Klingen kertoma Suomen vaakunan miekkoihin liittyvä satu. Tataarit ja ritariromantiikkahan se on se kaikkein loogisin selitys.
Ai mikä astrologia?
Eli leijona on suomalainen, vaikka onkin ruotsalainen. Ja sitten on ne tataarit ja ritarit ja ne 9 ruusua, jotka "eivät tarkoita mitään". Ihan loogista, eikö?
lauantai 9. joulukuuta 2017
Pekka Haavisto 2018
Presidentinvaalien gallupeissa ylivoimasessa johdossa olevan Sauli "33 astetta" Niinistön takana seuraavana on Pekka "Chatham House" Haavisto (lähde). Haaviston kampanjan logona on leijonan pää.
Kalastellaanko tässä nuorten ääniä, kun logo muistuttaa niin paljon Cheekin leijonalogoa?
Ei suinkaan. Haaviston leiri perustelee kampanjasivuillaan valintaa näin:
"Käytämme leijonaa kampanjan logona ja tunnuksena. Kohtelemme sitä perinteitä kunnioittavalla, mutta modernilla tavalla. Uskomme, että kansallinen symboli voi välittää suomalaisia arvoja, kuten suvaitsevaisuus ja tasa-arvo."
Että ihan vaan sen takia tällainen logo? Varmasti.
Vapaamuurarisymboliikkaa: leijonan pää |
Leijonasymboliikasta enemmän kirjoituksissa Leijona ja Suomen leijona.
Ja ihan vain sattumalta Haaviston kampanjasivujen media-aineistosta löytyy kuva, jossa Haaviston käsi tekee vaivihkaa vapaamuurarien käsimerkin "leijonan tassu". Luuletteko, että vaalikampanjan virallisissa kuvissa on mitään mikä ei olisi tarkkaan harkittua ja suunniteltua?
Haavisto ja "leijonan tassu". |
Vaan eipä tämä ollut Haaviston kohdalla ensimmäinen kerta. Esimerkiksi hänen kirjan Lipunnosto kanteen valittiin kuva, jossa hän käyttää vapaamuurarien Mark Master -käsimerkkiä:
Haavisto ja Mark Master -käsimerkki |
Haaviston kampanjasivujen materiaaleista löytyy muutakin mielenkiintoista. Haaviston kansainvälisiä ansioita kuvaavassa karttakuvassa on pari mielenkiintoista yksityiskohtaa.
(klikkaa suuremmaksi) |
Alareunassa on kohta "EU-TAPAAMISET", jonka yhteydessä on logo, jossa on kahdeksan tähteä ympyrässä.
EU-logo kahdeksalla tähdellä |
Mitä luulette, eikö Haaviston leiri tiedä että EU:n lipussa on 12 tähteä? Vai voisiko kyse olla jostain muusta kuin tietämättömyydestä?
Ihan vain sattumalta luku 8 on yhtä läheisesti aurinkoon liittyvä symboli kuin leijona. Esimerkiksi tarot-pakassa ison arkanan kahdeksas kortti on Voima, jonka hallitseva merkki on Leijona ja hallitseva planeetta Aurinko. Luvun 8 merkki on pystyssä oleva lemniscate, joka kuvaa auringon kahta sykliä päiväntasausten välillä, underworld ja upper world -syklejä, eli vuoden pimeää ja valoisaa puoliskoa.
Tarotin 8. kortti on Leijonan kortti |
Toinen saman kuvan huomiota herättävä yksityiskohta on vasemman reunan "VALTIOLLISET VIERAILUT":
Ihan vain sattumalta tunnuksena on käytetty vapaamuurarien "kättelevät kädet" -symbolia.
Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet |
Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet |
Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet |
Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet |
Haaviston asema näissä vaaleissa on hyvin samankaltainen kuin mikä Niinistöllä oli 12 vuotta sitten haastaessaan Halosen. Niinistö oli silloin vahva kakkonen, joka vain odotti vuoroaan presidentiksi. Kun Halosen toinen kausi oli ohi, Niinistön valinta oli selvä. Näissä vaaleissa Haavisto tulee jälleen olemaan vahva kakkonen, joka voi sitten kuuden vuoden päästä nousta ykkösvaihtoehdoksi. Ja kaikki menee "Eliitin" suunnitelmien mukaan.
Peli on pelattu jo valmiiksi - elleivät ihmiset havahdu siihen, että heitä pelataan.
Haaviston sivuilla voi tehdä kannatuskuvan, jossa omaan kuvaan voi laittaa Haaviston kampanjan logon.
Ai kun kiva!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)