keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Sauli Niinistö, Google ja Aller - veli auttaa veljeä


Ylen uutinen tänään:

Jutussa on seuraava kohta:
– Haku on muuttunut jatkuvasti keskustelevampaan suuntaan. Ihmiset etsivät suoria vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin joko kirjoittaen tai entistä useammin myös suoraan ääneen puhuen. Kysymyksen sisältävät haut ovat lisääntyneet 50 prosenttia viime vuodesta, kertoo Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja.

Ahaa, eli ihmiset etsivät suoria vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin ja Google tarjoaa heille vastauksia. Mutta millaisia vastauksia?

Kokeillaanpa hakua "sauli niinistö 2018".


(klikkaa suuremmaksi)


Näyttää ihan normaalilta. Hakutuloksia löytyy viiden sivun verran. Miltä sivulta löytyy tämän blogin kirjoitus Sauli Niinistö 2018, jossa esitellään Niinistön vaalikampanjan vapaamuurarisymboliikkaa?

Ei miltään. Google ei näillä hakusanoilla näemmä tiedä siitä mitään.

Verrataan toiseen hakukoneeseen, esimerkiksi suosiotaan kasvattaneeseen DuckDuckGo-palveluun.


(klikkaa suuremmaksi)


Kappas, tuloksissa kuudentena.

Tehdäänpä toinen vertailu sanoilla sauli niinistö vapaamuurari.

Google: Hakutuloksista ei löydy kirjoitusta Sauli Niinistö 2018. (Löytyy kyllä pari muuta tämän blogin kirjoitusta.)

DuckDuckGo: Hakutulosten yhdeksäntenä kirjoitus Sauli Niinistö 2018.

Mutta entäs jos hakusanat valitsee muodossa sauli niinistö 2018 vapaamuurari?


(klikkaa suuremmaksi)


Kappas, näillä hakusanoilla tuo kirjoitus yllättäen onkin olemassa!

Googlelta voi pyytää, että he poistavat henkilöön liittyviä hakutuloksia. Tämä on mahdollista EU:n tuomioistuimen päätöksen mukaisesti. Kuten edellä mainituista esimerkeistä voi huomata, Niinistön leiri on pyytänyt Googlelta, että kirjoitus Sauli Niinistö 2018 poistetaan hakutuloksista, jos hakusanoina on sauli niinistö 2018 tai sauli niinistö vapaamuurari. Poistopyyntöä ei kuitenkaan ole tehty hakusanoille sauli niinistö 2018 vapaamuurari. Ainakaan vielä.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Kyseistä EU:n tuomioistuimen päätöstä hakutietojen poistoon käsiteltiin Kauppalehden jutussa vuonna 2014. Jutussa kerrotaan seuraavaa:
Tuomioistuimen mukaan hakukoneen on tutkittava pyynnöt ja poistettava tiedot, jos ne “eivät ole asianmukaisia, olennaisia tai ne ovat liian laajoja niihin tarkoituksiin, joissa niitä on käsitelty.”

Google lupaa rvioida eerikseen jokaisen pyynnön. Tietojen poistamisessa yhtiö joutuu tasapainoilemaan yksilön tietosuojan ja toisaalta yleisön tiedonsaantioikeuden ja tiedonvälityksen sujuvuuden välillä.

”Arvioimme pyyntöjä tarkistaessamme, sisältävätkö tulokset pyynnön tekijää koskevia vanhentuneita tietoja sekä onko tiedosta hyötyä yleisölle. Yleisöä hyödyttäviä tietoja ovat esimerkiksi viranomaisten talouspetoksia, ammatillisen aseman väärinkäytöksiä, rikostuomioita tai julkista käyttäytymistä koskevat tiedot”, Googlen lomakkeessa sanotaan.


Google on siis arvioinut, että Niinistön leirin pyyntö poistaa kirjoitus Sauli Niinistö 2018 täyttää edellä mainitut ehdot. Eli kirjoitus on epäasiallinen tai epäolennainen? Toisaalta Google on myös arvioinut, että sisältönä olevasta informaatiosta ei ole hyötyä yleisölle.

Niin. Presidenttiehdokkaan kytkökset vapaamuurareihin - miten se nyt voisi yleisöä hyödyttää? Varsinkaan vaalien alla. Luottakaa vain Googleen.

Tätä kirjoitusta tehdessä vastaan tuli mielenkiintoinen sivujuonne. Kuten hakusanojen sauli niinistö 2018 vapaamuurari kuvasta näkee, toisena hakutuloksena on Suomi24-keskustelupalstan sivu, jossa on jaettu linkki tuohon jo edellä mainittuun Sauli Niinistö 2018 -kirjoitukseen. Jos linkkiä klikkaa, tulee ilmoitus "Sivua ei löytynyt". Suomeksi: Suomi24 on poistanut keskusteluketjun.

Jännästi samankaltaista toimintaa kuin Googlella.

Suomi24 on Aller Median omistuksessa. Ja millainen on tämän yhtiön logo?

Jotain tuttua tuossa A-kirjaimessa on.

Aller Median toimitusjohtajana on Pauli Aalto-Setälä. Ja näin hän poseeraa kameralle:


Pauli Aalto-Setälä ja Mark Master -käsimerkki


Piiri pieni pyörii.

Sauli presidentiksi - keinoja kaihtamatta.

Päivitys 7.1.2018:

Hallelujah! Google on kokenut ihmeparantumisen!

EES:n kirjoitus Sauli Niinistö 2018 on yllättäen ilmestynyt Googlen hakutuloksiin sanoilla "Sauli Niinistö 2018".

Joku saattaisi ehkä miettiä, että mikä tämän ihmeparantumisen aiheutti?


14 kommenttia:

 1. Mitä kauemmin tutkii kaikkia maailman asioita, huomaa suuren osan aiemmin opitusta tiedosta olevan täyttä kusetusta (historia, politiikka, tiede jne). Monet "heränneet" takertuu johonkin yhteen osa-alueeseen, ja olettaa jostakin muusta asiasta tutkimatta asiaa sen kummemmin että "eihän se nyt nuin voi olla". Totuus on se että kannattaa ajatella systeemi ihmisenä joka on patologinen valehtelija. Jos eliitti kusettaa yhdestä asiasta, niin miksi se ei valehtelisi kaikesta muustakin jos se hyötyy siitä? Kiitos blogin kirjoittajalle monipuolisesta tiedonlähteestä.

  VastaaPoista
 2. Toiveena juttu Madventures pojista (Riku Rantala ja Tuomas Milonoff), mikäli löydät heistä jotain tähän blogiin sopivaa tietoa. Yleisesti täysin mädänoloisia jätkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti olivat aluksi vain perusvassareita, mutta kun rahahanat aukesivat, alkoivat ajaa kaikkia asioita joita heidän ylemmät käskevät. Hyviä esimerkkejä tästä: 2015 maahanmuuton ylenpalttinen ihannointi, heillä oli ohjelma jossa käsiteltiin "salaliittoja" ja etenkin Rantala on ajaa täysin ilmastokusetusta eteenpäin.

   Tai sitten he ovat super aivopestyjä uskomaan joka asia, mutta epäilen suuresti että nuin korkealla julkisuudessa voi olla niin naivi.

   Poista
 3. Problem-reaction-solution suoraan "Eliitin" käsikirjasta:

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200611473_pi.shtml

  Qui bono? - Kuka hyötyy?

  Rajoitetun vuodon teoriasta enemmän täällä:

  https://funtsittavaa.blogspot.fi/2017/12/propagandan-keinot-tutuksi-rajoitettu.html

  VastaaPoista
 4. Näin meitä harhautetaan...

  http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/12/hesari-gate-on-tilaustyo.html

  ... ja näin meitä ohjaillaan:

  http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/12/presidenttivaalien-mielipidemittaus.html

  VastaaPoista
 5. https://youtu.be/gdHjj-pARto tällainen tuli vastaan

  VastaaPoista
 6. Veli tukee veljeä:

  https://yle.fi/uutiset/3-9995607

  VastaaPoista
 7. Päivitys: Lisätty loppuun maininta Googlen ihmeparantumisesta.

  VastaaPoista
 8. Tyypillinen äänestäjä, joka ei käsitä ollenkaan mitä porukkaa nämä oikeasti on.
  https://www.youtube.com/watch?v=KYhvVUwU__U&ab_channel=FunnyVideosOnline

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinistö kyllä vetää todella hyvin rooliaan maanläheisenä, tuttavallisena ja hyväntahtoisena naapurinsetänä. Menee 95% prosentille suomalaisista ihan täydestä. Meni ihan täydestä myös itselleni ennenkuin todenteolla havahduin korruptioon ja ”eliitin” olemassaoloon myös meidän rakkaassa ”lintukoto”-Suomessa. Itselläni kesti melko pitkäänkin tajuta, että myös meitä suomalaisia hallitsee ihan sama eliitti kuin muutakin maailmaa, vaikka olin jo ainakin päällisinpuolin perehtynyt yleisimpiin ”salaliittoteorioihin”. Millä kaikki nyt aloittaa, perus ”illuminati”, ”uusi maailmanjärjestys”, 9/11 ja mk-ultra yms. Vaikka sisäistin ja hyväksyinkin tällaisen eliitin olemassaolon ja suunnitelmat hyvin nopeasti, niin joku NWO tuntui joltain todella kaukaiselta. Lisäksi muistan, että minulla oli sellainen naiivi kuva, että kyllä jos esimerkiksi poliisi saisi ”illuminatin” jäsenet kiinni rikoksista niin he joutuisivat vankilaan jne. Kesti aikaa, että osasi alkaa oikeasti yhdistellä pisteitä ja nähdä miten kaikki liittyy kaikkeen. Vaikea tavallaan nähdä metsää puilta. Lisäksi ihmisen mieli haluaa väkisin vältellä sitä ajatusta, että kaikki on valetta ja koko systeemi on läpeensä mätä ja, että minua on vedätetty joka käänteessä.

   Poista
  2. Tässä on hyvä esimerkki tuosta hyvätahtoisena naapurinsetäänä esiintymisestä:
   https://www.is.fi/presidentinvaalit2012/art-2000000475520.html

   Poista
  3. Vanha kikka:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Plain_folks

   Poista
  4. Näissä jutuissa myös näkyy usein hyvin median kaksinaismoralismi. Kun Obama pelasi presidenttikaudellaan golfia, oli tämä median mukaan ”coolia”, kun Trump pelasi golfia, niin se oli vastuun pakoilua ja kaikinpuolin presidentille sopimatonta käytöstä.

   Poista
  5. Tästä plain folks teemasta saisi hyvän kirjoituksen. Voisi lähettää joillekkin tutuille linkin ja näyttää mitä todellisuus on. Niinkuin juuri tämä Niinistö ikänsä ollut pankkiiri ja poliitikko leikkii julkisuudessa naapurinsetää.

   Poista