maanantai 25. joulukuuta 2017

KappAhl ja kabbala


Tämän blogin alkupuheen neljännessa osassa kerrotaan "Eliitin" erityisestä kiinnostuksesta neljään esoteeriseen oppiin: tarotiin, astrologiaan, numerologiaan ja kabbalaan. Kolmen vuoden ja yli viidensadan artikkelin jälkeen lukijoille on esitelty lukemattomia esimerkkejä "Eliitin" tavasta käyttää esoteerista symboliikkaa, joka pohjautuu näihin neljään oppiin.
Tarot, Astrology, Kabala and Numerology are sister disciplines. They are not meant to be studied, taught or practiced separately, as is all too common today. Those who wish to practice these Arts esoterically, must use the four together. - Michael Tsarion

Erityisen suureen rooliin on noussut tarotin käyttö taiteessa. Välilehdellä Esoteeriset patsaat on kymmeniä esimerkkejä julkisille paikoille pystytetyistä patsaista, jotka kuvaavat tarot-kortteja. Tarot-esimerkkejä on kerätty myös välilehdelle Narrit taiteessa, joka esittelee tarotin piilokäyttöä elokuvissa, kirjoissa ja maalauksissa.

Esimerkkejä löytyy myös astrologian ja numerologian käytöstä. Viimeisimpien joukossa on mm. Sauli Niinistön vaalilogossa käytetty numerologia, joka viittaa vapaamuurareille merkitykselliseen lukuun 33.

Näistä neljästä esoteerisesta opista vähiten esimerkkejä löytyy kabbalan käytöstä. Jo aiemmin suositellusta Polkeutumaton-blogista löytyi hieno esimerkki mainoksesta, jonka yhteys kabbalaan ei jää millään tavalla epäselväksi.

Kabbalan elämänpuu muodostuu 10 sefirasta ja 22:sta niiden välille muodostuvasta polusta. (kuva yläpuolella) Kun 10 ja 22 lasketaan yhteen saadaan 32, jota käytetään eräänlaisena numeraalisena koodina kabbalalle.

Mitä luulette, onko vain sattumaa, jos yritys jonka nimi on lähes identtinen kabbalan kanssa käyttää mainoksessaan puusymboliikkaa ja lukua 32?


KappAhl-mainos


(Lue myös: Joulukuusi)

Kabbalassa on sellainen erikoisuus, että siinä on yksi "ylimääräinen" sefira. Tämä 11. sefira kuuluu kabbalaan, mutta se on ikään kuin "salainen" tai "pimeä" sefira, joka tunnetaan nimellä Da'at (Daath).


Da'at elämänpuun keskellä


George Lucas otti tästä vaikutteita Star Wars -tarinaansa. Pimeät Sith-lordit nimettiin Da'at sefiran mukaan ja saivat etuliitteen Darth: Darth Vader, Darth Sidious, Darth Tyranus jne.

(Ja sitten on tietenkin jedit, djedhi)


Darth Sidious ja Darth Vader


Sefiroja on siis joko kymmenen tai yksitoista. Toisin sanoen numeraalinen koodi kabbalalle ja sen elämänpuulle on joko 32 tai 33 - riippuen siitä lasketaanko Da'at mukaan vai ei.

Ja kenelle luvut 32 ja 33 ovat merkityksellisiä?


Vapaamuurarisymboliikkaa: kaksipäinen kotka ja 33

Vapaamuurarisymboliikkaa: kaksipäinen kotka ja 32


Näistä 32. ja 33. asteen vapaamuurareista enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit - Princes of Masonry.

Kabbalasta elää sitkeästi sellainen virheellinen käsitys, että se olisi alunperin juutalainen keksintö. Tämä on atonistisen "Eliitin" ylläpitämä myytti, jolla pyritään vähättelemään Muinaisten viisaiden (eli druidien) roolia kulttuurin ja sivistyksen luojina. Todellisuudessa kabbala syntyi egyptin mysteerikouluissa, jotka olivat druidistisen Tähdistö-kultin perustamia.

Kabbalan elämänpuu on niin druidistinen konsepti kuin vain olla voi. Druidismista ja sen suusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Pyhät puut.


7 kommenttia:

 1. Ovatko eliitin tavat perversoituneet vuosien saatossa, vai onko samanlaisista tavoista ollut kyse muinaisina-aikoina? Viittaan tässä siis sairaisiin tapoihin joiden pitäisi olla jo kaikille tätä blogia lukeville tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli viittaat pedofiliaan, en oikein usko sen olevan mikään uusi ilmiö. Olihan esimerkiksi antiikin Kreikassa ihan yleinen ja sosiaalisesti hyväksytty tapa, että vanhoilla miehillä oli nuori poika rakastajana. Tietenkin tämä on muodoltaan hyvin erilaista pedofiliaa kuin mitä nykyään, mutta pedofiliaa yhtä kaikki.

   Sitten jos puhutaan näistä sairaista rituaaleista, niin onhan meillä tarina Aabrahamista ja Iisakista. Jos Raamatussa on tarina siitä miten Jumala käskee miestä uhraamaan lapsen, eiköhän se kerro jotain sen ajan hengestä. Vaikka Jumala nyt sitten heittikin sen pyynnön "vaan läpällä", niin kyllä se jostain kertoo että tarinan mukaan Aabraham oli valmis tuon uhrauksen tekemään. Tai että Jumalalle nyt ylipäätään tuli edes mieleen tällainen kohtuullisen sairas tapa testata Aabrahamia. (Kypsää Jumala, todella kypsää.) Kuvittele jos lukisit tätä tarinaa puhtaan historiallisesta viitekehyksestä - mitä se kertoo kyseisen aikakauden kulttuurista?

   Eli eiköhän nämä ilmiöt ole olleet olemassa muodossa tai toisessa jo hyvinkin kauan.

   Poista
 2. Tuohon Star Wars tarinan Sith-lordeihin voisi vielä lisätä, että sana "sith" tulee sanasta (ja/tai sen sukulaissanoista) "seiðr" (seidhr, seidh, seidr, seithr, seith, seid), joka tarkoittaa noituutta. Suomessa tunnettu sana "seita" on yksi versio tästä.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sei%C3%B0r

  VastaaPoista
 3. Tutustuin äskettäin hyvin mielenkiintoiseen sivustoon jossa puretaan ja yhdistellään numeroiden avulla maailmalla tapahtuvia ilmiöitä. Eri henkilöiden ja historiallisten päivämäärien väliltä tuntuu löytyvän hämmästyttäviä yhteyksiä. Kirjoittaja käyttää paljon Crowleyn käänteisjärjestystä ja omaa numerologista alitajunnan “negatiivista aikaa”. 91101 ja 888 toistuu vahvasti eri yhteyksissä. 9h11min ennen puoltayötä on 2:48PM joka on päivän 888 minuutti.

  Yksi esimerkki on Ingersoll Lockwood, joka kirjoitti fiktionaalisesta henkilöstä nimeltä Baron Trump mm teoksen The Last President. Lockwoodin kuoleman ja Donald Trumpin syntymän välissä on 10119 päivää. Myös Shakespearistä löytyy 91101 ja 8888 yhteys. Kyseisen kirjoituksen kommenttiketju on erityisesti huomionarvoinen.

  Kirjoittaja käy läpi myös nimimerkki Q:hun liittyviä erikoisuuksia jotka rikkovat jokseenkin myös omia käsityksiäni. Olisi mukava kuulla tämän blogin lukijoiden ja kirjoittajan mietteitä.

  https://zenoftupac.com/

  VastaaPoista
 4. Oman näkemykseni mukaan Gematria ja ylipäänsä numerologia pohjautuu tietynlaiseen universumin ”synkronisaatioon”. Kaikki tässä todellisuudessa oleva on numeroja. Olen löytänyt itse gematrialla omasta elämästäni aika uskomattomia yhteensattumia erinäisten asioiden välillä. 911 liittyy myöskin Saturnukseen (ylläri). Saturnuksella kestää (maan vuosissa) 29,45 vuotta kiertää aurinko. 2+9 = 11, 4+5 = 9. Luvulla 888 on myöskin yhteys saturnukseen, koska Saturnuksen keskietäisyys auringosta on noin 888 mailia. Myöskin mm. ”Morning star”-sanojen yksi gematrinen arvo = 888. Samoin fraasin: ”Jesus Lucifer” tai vaikkapa ”Saturn is a god”.

  VastaaPoista
 5. William Shakespearista on myöskin ihan mielenkiintoisia teorioita/juttuja Manly P. Hallin ”The secret teachings of all ages”-kirjassa. Shakespearen mahdollisesta ruusuristiläisyydestä ja muusta. Kirjasuosituksena tähän kyseiseen blogipostaukseen suosittelen Dion Fortunen ”The mystical Qabalah”.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä! Mainitsemasi teokset ovat tuttuja, Dion Fortunen kirjaa en ole vielä lukenut. Itse olen myös löytänyt jänniä yhteensattumia omasta elämästä numeroiden läpi katsoen. Mielestäni mainitsemastani blogista tekee mielenkiintoisen sen ajankohtaisuus, miten tietyt luvut ja yhteydet ilmenevät tässä ajassa jota elämme. Yksi gematriaan liittyvä hieman tuoreempi teos on Zachary K. Hubbardin Number Games: 9/11 to Coronavirus.

  VastaaPoista