keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Automerkit - osa 10: Ferrari


Oletteko koskaan miettineet, miksi Ferrarin logossa on musta hevonen?

Jos jonkin suuryrityksen logossa on jokin symboli, se on hyvin harvoin vain merkityksetön kuva. Jos samaa symbolia käyttävät useammat yritykset, voi olla varma siitä, että kyseinen symboli on "Eliitille" merkityksellinen, ja sillä on jokin esoteerinen merkitys.

Brittein saarilta löytyy pankki nimeltä Lloyds Bank, joka käyttää logossaan myös mustaa hevosta. Pankkin perusti vuonna 1765 vapaamuurari Sampson Lloyd.


Lloyds Bankin liikevoitto vuonna 2016: 16,6 miljardia puntaa (ei ihan pieni pankki)

Sampson Lloyd ja vaapaamuurarien "käsi piilossa"


Muista mustia hevosia:


Ford Mustang

Black Horse -alusvaatteet

Balck Horse One (IT-yritys)

Black Horse Carriers (kuljetusyritys)
Musta ori (elokuva ja kirja)

Hevossymboliikalla on monia tasoja. Aihetta on käsitelty tässä blogissa mm. kirjoituksissa Kuu-kultti ja Ratsastajapatsaat.

Siinä missä valkoinen hevonen edustaa kuuta (ja Ravun merkkiä), musta hevonen edustaa jotain paljon synkempää.

Kyse on sanaleikistä. Yksi latinankielinen sana hevoselle on caballus, jonka juuri tulee sanasta cabal. Suomeksi tämä sana voidaan kääntää muotoon "salaseura" tai "salainen veljeskunta".

Cabal = A usually secret exclusive organization of individuals gathered for a political purpose. [Wiktionary

Musta hevonen = "black cabal" = "musta salaseura", eli yleistermi "Eliitin" laajalle salaseuraverkostolle, johon kuuluu mm. korkeimpien asteiden vapaamuurarit (ns. vapaamuurariprinssit), vaikutusvaltaiset ritarikunnat ja Illuminati lukuisine haaroineen, joiden olemassaolon "Eliitti" pyrkii kaikin keinoin kiistämään.

Termistä on useita johdannaisia, kuten pahamaineinen P2-vapaamuurariorganisaatio, jota kutsutaan "mustiksi veljiksi" (Black friars) ja Venetsiasta kotoisin olevat aatelissukulinjat, joita kutsuttiin aikanaan nimellä Black nobility

Sana cabal on myös läheisesti sukua sanalle cabala, eli suomalaisittain kabbala. Kabbala on yksi esoteerisista opeista, joihin "Eliitillä" on erityinen kiinnostus. Se on sisaroppi astrologialle, tarotille ja numerologialle.

Kabbalan "musta sefira" on "salainen" sefira Da'at. Aihetta on käsitelty kirjoituksessa KappAhl ja kabbala.
6 kommenttia:

 1. Hei, kiitos tästä mielenkiintoisesta blogista!

  Pari kehitysideaa:

  Suurin osa artikkeleista jää hiukan "tyngiksi". Tietty mitä lyhyempi kirjoitus sen helpompi lukea, mutta olisi mukava nähdä pitempiä kirjoituksia.

  Kirjoittajalla/kirjoittajilla on selvästikkin valtavasti tietoa mutta mistä olette ne saaneet? Kirjoista? Dokumenteista? Omakohtaisista kokemuksista? Onko mahdollista saada lista aineistosta mihin kannattaa tutustua, koska suurimmalti osin kirjoituksissa annetaan huonosti viitteitä lähteisiin.

  Hyvää alkavaa kesää ja jatkakaa hyvien kirjoitusten kirjoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blogi muodostaa yli 600 artikkelin kokonaisuuden. Oletko oikeasti sitä mieltä, että tässä blogissa on liian vähän luettavaa? :)

   Artikkelit ovat sen mittaisia kuin parhaaksi katson. Osa on lyhyitä, osa pidempiä. Pituus riippuu aiheesta. Pyrin välttämään liiallista tautologiaa, joten mitä uudempi teksti, sitä todennäköisemmin se on lyhyempi. Lisäinformaatiota löytyy lukuisista linkeistä tekstien keskellä. Pyrin myös kiteyttämään asiat suhteellisen tiiviisti, koska en näe tällaisessa blogissa jaarittelua tai eri suuntiin rönsyilevää tekstiä hyvänä asiana. Myönnän kyllä, että jotkut vanhemmat tekstit eivät ole tässä mielessä onnistuneita.

   Minulle suurin ja tärkein opettaja on ollut Michael Tsarion, joka on tehnyt useita kirjoja ja valtavan pitkiä videoluentoja. Toki on muitakin, mutta Tsarion on ehdottomasti se tärkein. Mielestäni hän on tämän hetken merkittävin symboliikka-asiantuntija koko maailmassa. Hänen tuotantoon verrattuna tämä blogi on vain kevyt pintaraapaisu aihealueeseen.

   Linkkejä-välilehti on eräänlainen lähdeluettelo, mutta valitettavasti monet tärkeimmistä Youtube-linkeistä ovat lakanneet toimimasta. Mutta ehkäpä etsivä löytää, jos tekee hakuja otsikkojen nimillä. Tai sitten voi liittyä Tsarionin maksulliselle Unslaved-sivustolle, joka on valtava symboliikkatietouden aarreaitta. Hinta oli muistaakseni 12 euroa / kk, mikä on naurettavan halpa hinta materiaalin laatuun nähden. Jos olet oikeasti kiinnostunut tästä aihealueesta, kokeile tuota sivustoa vaikka kuukausi ja käy läpi Origins & Oracles -videoluentosarja ja muut luennot. Kymmeniä tunteja täyttä timanttia.

   Poista
  2. Näin ulkopuolisena mutta samoista asioista kiinnostuneena suosittelisin Manly P. Hallin kirjaa "THE SECRET TEACHINGS OF ALL AGES", joka löytyy internetistä lukuisina eri versioina. Itse pidän archive.orgin versiosta, jota voi tarkastella mm. pdf:nä sekä pelkkänä tekstiversiona seuraavan linkin kautta:
   https://archive.org/details/The_Secret_Teachings_Of_All_Ages_-_Manly_P_Hall
   Tuo kirja käsittelee kattavasti samoja aiheita kuin tämä blogi.

   Poista
 2. Tuossa vielä muutama logo jotka herättävät kysymyksiä

  Parkkihalli Kivisydämmen logo:

  http://oulunpysakointi.fi/kivisydan/

  Ravintolaketju Amarillon logo: https://www.raflaamo.fi/fi/oulu/amarillo-oulu

  Rakennusyritys Aperustus: http://aperustus.fi


  VastaaPoista
 3. Prinssi Philipin hautajaisissa linnan edustalla päiviäystivät mustat hevoset nimeltä: Notlaw Storm, sekä Balmoral Nevis. NOT-LAW. BAAL-MORAL.

  https://www.is.fi/viihde/art-2000007925540.html

  VastaaPoista
 4. Kiitos jälleen! Selvisipä tämäkin poliittisen retoriikan ikuisuushokema.

  Aikoinaan, kun vielä jotenkin irvistellen pystyin uutisia kuuntelemaan, tätä viljeltiin huomattavan ahkerasti. Pikaisen hakutuloksen perusteella näyttäisi käytössä olevan edelleen ja nyt selvisi miksi.

  VastaaPoista