maanantai 9. joulukuuta 2019

Sanna Marin ja ruutulattia


Nimimerkki Ledimma huomasi mielenkiintoisen Ylen uutisen.

Nyt kun uutiset ovat täynnä juttuja uudesta pääministeristä, Yle päätti kaikista mahdollisista vaihtoehdoista käyttää juuri tätä lehtikuvaa:

Ihan kuin tällä haluttaisiin viestiä jotain.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Ruutulattia

Vapaamuurarisymboliikkaa: Ruutulattia


Lehtikuva on Eduskunnasta. Tässä blogissa julkaistiin Eduskuntatalon symboliikasta artikkeli vuonna 2015. Silloin tuo ruutulattia ei tullut missään kohtaa vastaan. Voi olla, että olen väärässä, mutta ilmeisesti tuo ruutulattia ilmestyi Eduskuntataloon sen parin vuoden takaisessa remontissa. Ihan kuin symboliikkaa ei olisi ollut tässä temppeliä muistuttavassa talossa tarpeeksi jo ennestään.

Samaa uutiskuvaa käytti muuten Mtv-uutiset ("pöllöuutiset") viime viikolla:
Voin kuvitella miten monet hurraavat: Jee! Girlpower! Nyt asiat muuttuu!

Luuleeko joku oikeasti, että pääministerin vaihtaminen on minkään sortin vallanvaihdos, tai että sillä olisi oikeasti mitään merkitystä? "Eliitille" on aivan sama kuka marionetti heidän lankojen päässä heiluu.

Niin kauan kuin ihmiset eivät näe tämän teatterin läpi, mikään ei muutu.


18 kommenttia:

 1. Tuo kuva kaarevasta käytävästä on todennäköisesti 2014 rempatusta 1950-luvulla rakennetusta kaarevasta rakennuksesta Aurorankadun puolella, joka muodostaa ilmakuvassa auringon horisontissa (tai sirpin ;) ). Toinen vaihtoehto on lisärakennus Arkadiankadulla, joka on myös mielenkiintoisesti muotoiltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo ole siitä käytävästä, joka kiertää istuntosalia? Jotenkin muistelisin nähneeni sen aina välillä vilaukselta uutiskuvissa, joissa joku joku edustaja kävelee sisään saliin. Saatan kyllä muistaa väärinkin.

   Toki ruutulattioita siellä on ilmeisesti muuallakin. Tässä on suorat ruudut: https://bin.yhdistysavain.fi/1577998/fdAfz8YAgxUuTFw1cD970R8ZyN/20180220_110747.jpeg

   Poista
  2. Olet oikeassa. Jhalliksen tekemässä esittelyvideossa käytävä näkyy lasioven läpi.
   B-osan käytävä on itselle tutumpi ja yhdistin tuon siihen.

   Poista
 2. Just mietin että tuun linkkaan ton ylen jutun tänne ja täälähän se olikin

  VastaaPoista
 3. Huomasin Reserviupseerikoulun kuvista että sieltäkin löytyy samankaltainen lattia: https://m.facebook.com/ReserviupseeriK/photos/ms.c.eJw1zcsNAEEIAtCONq4fxP4bm~_iMxxcIuCaYQJZCYJ~_3KTLWuq5x1JqJv8l8Lp~;cYnMbB9Zx~_3x73n9B2gGQNBpT.bps.a.426983404663156/427688007926029/?type=3&source=49

  Neljä pilaria ovat mielenkiintoinen lisä.

  On myös otettava huomioon että ensimmäisen kadettikoulun ja suomalaisen sotilasperinteen perustaja oli vapaamuurari:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_Magnus_Sprengtporten

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/03/?m=1  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanpuolustuskorkeakoulun päärakennuksen lattia on myös kuvioitu samalla tyylillä: https://youtu.be/AJnmewVw1-s

   Poista
 4. Mahtaako Marinin flikka kuulua Odd fellowsin Repekka-looshiin... Tosiaan tuikitavallinen "Sokoksen myyjä", jonka "ruokakolmiota" lautassilmällä saa harva se päivä mainoksista vaharata. Mutta kyllähän nyt Suomen pääministerissä "silmä" lepää.

  VastaaPoista
 5. tuolla kummajutun Marin jutussa kiinnitin huomiota pöydällä olevaan vesilasiin ja "teemukiin" kylmä ja kuuma tai veden kaataminen astiasta toiseen? tarot?

  VastaaPoista
 6. Tähän asiaan liittymättä tuli mieleen Ruotsin ihme bändi nimeltä Europe ja biisin nimi Final Countdown. Euroopan ja Ruotsin tulevaisuus, sisällytettynä biisin ja bändin nimeen?

  VastaaPoista
 7. Tuossa kuvassa on vielä yksi mielenkiintoinen yksityiskohta, Sanna kävelee kumarassa viestittäen hänen päälleen langenneesta raskaasta taakasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinenpa hyvinkin, näin reilun puolen vuoden jälkeen.

   Eikö ruutulattia kuvasta (ainakin yhdellä tasolla) tietämättömyyttä ja alhaista tietoisuuden tasoa? Haahuillaan pitkin valkoisten ja mustien ruutujen lattiaa (eli alhaalla), valon ja pimeyden, hyvän ja pahan, oikean ja väärän, totuuden ja harhan jne. seassa, tietämättä missä mennään. Ylhäältä päin nähdään missä mennään ja nappuloita on kätevä siirrellä laudalla.

   Kirjan luotahan ne jaakobin tikkaat lähtevät lattialta ja johtavat kohti aurinkoa. https://esoterica812153291.files.wordpress.com/2018/04/cdnii_lmf_d2009_41i2.jpg

   Hallinnon väkivaltakoneiston suorittava porras eli poliisit on joissain maissa verhoiltu ruutuihin työasussaan.

   https://www.pressgazette.co.uk/wp-content/uploads/2017/06/RTX2GL2C-e1497624585376-1200x902.jpg

   Tässä sattumoisin juuri pään ympäriltä. Olen kuullut sanottavan, että poliisit ovat kuin hyvin koulutettuja koiria, tekevät mitä vain omistaja käskee.

   Poista
  2. Tuohan selittäisi hyvin "eliitin" käytöstä. Jos löytää itsensä sopivasta asemasta yhteiskunnallisesti ja keksii ylentää itsensä vielä vaikkapa "valaistuneeksi pelinohjaajaksi", niin "alempien" ihmisten näkökulmista ei tarvitse enää koskaan murehtia.

   Poista
  3. Tieto on aina itsessään neutraalia, eikä siinä ole koskaan mitään pahaa. Se on työkalu, siinä missä fyysisetkin työkalut. Se, mihin sitä käyttää ratkaisee. Käyttääkö sitä omaksi edukseen ja pitää muut siirreltävinä pelinappuloina, vai käyttääkö sitä kaikkien eduksi, ja jakaa sitä muille, yrittäen auttaa kaikkia nousemaan pois olemasta pelattavia nappuloita.

   Poista
  4. Sopiipa muuten vaatteetkin teemaan paremmin kuin hyvin. Kaikki mustaa puhelinta ja laukkua myöten!

   Poista
 8. Erittäin hyvä tulkinta. Juurikin näin. Jaakobin tikkaat johtavat tietämättömyydestä valaistumiseen.

  VastaaPoista
 9. Sveitsissä eliitti muistaa lämmöllä kuinka eliitin rattopojaksi Venäjällä koulutettu Mannerheim sai taurastettua suomalaisia moneen otteeseen: fallinen obeliski Mannerheimille Sveitsissä. (Mannerheim ei saanut mitään aitoa upseerikoulutusta vaan oli suomenruotsalaisen ym eliitin marionetti)

  Esplanadilla kämp hotellin manne-huoneessa on myös obeliski!

  kts kuva sveitsi

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221577086330407&set=p.10221577086330407&type=3&theater

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinänsä liity aiheeseen enkä edes tiedä tavoitanko Arhia tätä kautta, mutta ollut ihan timanttisia noi sun kaksi vierailua totuudenetsijöiden Youtube-kanavalla! Mahtavasti avasit varsinkin Suomen vaihtoehtoista (oikeaa?) historiaa! Tuli itsellenikin paljon täysin uutta asiaa ja avasi uusia ”kaninkoloja”. Toivottavasti nähdään jotain samankaltaista settiä lähitulevaisuudessa. Aika suosittuja olleet noi aiemmat videot, joten selvästi ihmisiä kiinnostaa.

   Poista
 10. Kamala Harris vapaamuurari symboliikkaa.
  https://www.youtube.com/watch?v=wiF-IIKLk1Y

  VastaaPoista