maanantai 9. joulukuuta 2019

Sanna Marin ja ruutulattia


Nimimerkki Ledimma huomasi mielenkiintoisen Ylen uutisen.

Nyt kun uutiset ovat täynnä juttuja uudesta pääministeristä, Yle päätti kaikista mahdollisista vaihtoehdoista käyttää juuri tätä lehtikuvaa:

Ihan kuin tällä haluttaisiin viestiä jotain.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Ruutulattia

Vapaamuurarisymboliikkaa: Ruutulattia


Lehtikuva on Eduskunnasta. Tässä blogissa julkaistiin Eduskuntatalon symboliikasta artikkeli vuonna 2015. Silloin tuo ruutulattia ei tullut missään kohtaa vastaan. Voi olla, että olen väärässä, mutta ilmeisesti tuo ruutulattia ilmestyi Eduskuntataloon sen parin vuoden takaisessa remontissa. Ihan kuin symboliikkaa ei olisi ollut tässä temppeliä muistuttavassa talossa tarpeeksi jo ennestään.

Samaa uutiskuvaa käytti muuten Mtv-uutiset ("pöllöuutiset") viime viikolla:
Voin kuvitella miten monet hurraavat: Jee! Girlpower! Nyt asiat muuttuu!

Luuleeko joku oikeasti, että pääministerin vaihtaminen on minkään sortin vallanvaihdos, tai että sillä olisi oikeasti mitään merkitystä? "Eliitille" on aivan sama kuka marionetti heidän lankojen päässä heiluu.

Niin kauan kuin ihmiset eivät näe tämän teatterin läpi, mikään ei muutu.


10 kommenttia:

 1. Tuo kuva kaarevasta käytävästä on todennäköisesti 2014 rempatusta 1950-luvulla rakennetusta kaarevasta rakennuksesta Aurorankadun puolella, joka muodostaa ilmakuvassa auringon horisontissa (tai sirpin ;) ). Toinen vaihtoehto on lisärakennus Arkadiankadulla, joka on myös mielenkiintoisesti muotoiltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo ole siitä käytävästä, joka kiertää istuntosalia? Jotenkin muistelisin nähneeni sen aina välillä vilaukselta uutiskuvissa, joissa joku joku edustaja kävelee sisään saliin. Saatan kyllä muistaa väärinkin.

   Toki ruutulattioita siellä on ilmeisesti muuallakin. Tässä on suorat ruudut: https://bin.yhdistysavain.fi/1577998/fdAfz8YAgxUuTFw1cD970R8ZyN/20180220_110747.jpeg

   Poista
  2. Olet oikeassa. Jhalliksen tekemässä esittelyvideossa käytävä näkyy lasioven läpi.
   B-osan käytävä on itselle tutumpi ja yhdistin tuon siihen.

   Poista
 2. Just mietin että tuun linkkaan ton ylen jutun tänne ja täälähän se olikin

  VastaaPoista
 3. Huomasin Reserviupseerikoulun kuvista että sieltäkin löytyy samankaltainen lattia: https://m.facebook.com/ReserviupseeriK/photos/ms.c.eJw1zcsNAEEIAtCONq4fxP4bm~_iMxxcIuCaYQJZCYJ~_3KTLWuq5x1JqJv8l8Lp~;cYnMbB9Zx~_3x73n9B2gGQNBpT.bps.a.426983404663156/427688007926029/?type=3&source=49

  Neljä pilaria ovat mielenkiintoinen lisä.

  On myös otettava huomioon että ensimmäisen kadettikoulun ja suomalaisen sotilasperinteen perustaja oli vapaamuurari:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_Magnus_Sprengtporten

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/03/?m=1  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanpuolustuskorkeakoulun päärakennuksen lattia on myös kuvioitu samalla tyylillä: https://youtu.be/AJnmewVw1-s

   Poista
 4. Mahtaako Marinin flikka kuulua Odd fellowsin Repekka-looshiin... Tosiaan tuikitavallinen "Sokoksen myyjä", jonka "ruokakolmiota" lautassilmällä saa harva se päivä mainoksista vaharata. Mutta kyllähän nyt Suomen pääministerissä "silmä" lepää.

  VastaaPoista
 5. tuolla kummajutun Marin jutussa kiinnitin huomiota pöydällä olevaan vesilasiin ja "teemukiin" kylmä ja kuuma tai veden kaataminen astiasta toiseen? tarot?

  VastaaPoista
 6. Tähän asiaan liittymättä tuli mieleen Ruotsin ihme bändi nimeltä Europe ja biisin nimi Final Countdown. Euroopan ja Ruotsin tulevaisuus, sisällytettynä biisin ja bändin nimeen?

  VastaaPoista
 7. Tuossa kuvassa on vielä yksi mielenkiintoinen yksityiskohta, Sanna kävelee kumarassa viestittäen hänen päälleen langenneesta raskaasta taakasta.

  VastaaPoista