torstai 12. joulukuuta 2019

Eyes Wide Shut ja kaksipäinen kotka


Kaikki varmaan muistaa elokuvan Eyes Wide Shut. Kaikki varmaan muistaa, että elokuvassa oli kohtaus, jossa päähenkilö päätyy vaikutusvaltaisten ihmisten juhliin, joissa tapahtuu kaikenlaista kummaa. Ja kaikki varmaan muistaa, että tämä elokuva jäi Stanely Kubrickin viimeiseksi, ja että Kubrick kuoli hämärissä olosuhteissa vähän ennen elokuvan ensi-iltaa.

Ohjaajan kuolema synnytti valtavasti spekulaatioita siitä, että paljastiko hän tässä elokuvassa liikaa "Eliitin" verhojentakaisesta maailmasta. Toisaalta spekulaatioita on syntynyt myös siitä, että muutettiinko elokuvaa Kubrickin kuoleman jälkeen jotenkin.

Mene ja tiedä, mutta lopulliseen elokuvaan päätyi kuitenkin yksi erittäin mielenkiintoinen yksityiskohta, joka meni minulta ohi silloin vuosia sitten kun näin elokuvan.

Elokuvassa on tosiaan kohtaus, jossa päähenkilö Bill Harford päätyy kuokkavieraaksi eliitin juhliin, joissa kaikki ovat pukeutuneet naamioihin, ja joissa suoritetaan outoja seksirituaaleja. Juhlissa on valtava määrä alastomia naisia, joiden kanssa juhlavieraat rietastelevat estottomasti. Juhlien rituaalimestarina on eräänlainen ylipappi, joka istuu ringin keskellä jonkinlaisella valtaistuimella.

Katsokaapa tarkemmin tuota tuolia:

Tuolissa on kaksipäinen kotka, joka on ns. Vapaamuurariprinssien (vapaamuurarien johtajat, eli korkeimmat asteet) tunnus.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Kaksipäinen kotka


Elokuvan juoni + symboliikka + Kubrickin kuolema =  Ihan vaan sattumaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti