perjantai 2. heinäkuuta 2021

A-logot


Stephen Knightin vuonna 1985 julkaistussa vapaamuurariliikettä käsittelevässä kirjassa The Brotherhood on mielenkiintoinen maininta vapaamuurarien tavasta muotoilla A-kirjain vapaamuurarilogon mukaisesti.

Kohta löytyy kappaleesta, jossa käsitellään Iso-Britannian poliisivoimia. Todella suuri osa poliiseista kuuluu vapaamuurareihin, koska siitä on aikojen saatossa tullut paras tapa edistää omaa uraansa. Jos haluaa saada ylennyksiä, vapaamuurareihin kuuluminen tekee siitä huomattavasti helpompaa. 

Ylennyksiä hakevat poliisit valitaan kirjallisilla kokeilla. Jos kokeen tarkastaja on itse vapaamuurari, hän todennäköisesti suosii niitä hakijoita, jotka ovat hänen veljiään. Tämä on synnyttänyt tavan, jossa kokeeseen osallistuvat vihjaavat kokeen tarkastajalle olevansa vapaamuurareita muotoilemalla koepaperiin A-kirjaimia sopivasti vapaamuurarilogoa muistuttavaan muotoon.

"One claim is that masonic officers taking exams will make some kind of mark on their paper to indicate their affiliation to the Brotherhood. The most common, it is alledged, is the age-old masonic code of writing a capital 'A' in form of the Brotherhood's Square and Compasses symbol" - Stephen Knight (The Brotherhood)


(klikkaa suuremmaksi)


Näihin A-logoihin törmää aina välillä. Mieleen tulee esimerkiksi Aller-media, joka on myös Suomessa vaikuttava tanskalainen kustannusyhtiö. Mm. sellaiset lehdet kuin 7 päivää ja Katso kuuluvat Allerin omistukseen. 
Aller omistaa myös All Over Press -kuvapalvelun.
Toinen hyvä esimerkki A-kirjaimen muotoilusta on aiemmin tässä blogissa esitelty mainostoimisto Ivalo:
Näitä A-logoja on tullut vuosien varrella vastaan enemmänkin, mutta en millään muista niitä kaikkia. Jos lukijat muistavat, laittakaa linkkejä kommenttiosioon.

Lukijoilta tulleita:


Amarillo-ravintola


Rakennusyhtiö A-perustus


Avatar 2 -elokuva


Vuokatti-areena


20 kommenttia:

 1. Yli-Viikarikin kantamassa A-kirjainta. Mihinköhän hän viittaa tällä?
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3bd1ce2c-cf80-40cf-9de6-f1c6139729fb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se jutussa kerrotaan.

   Poista
  2. Ajattelin jos joku syvällisempi tarkoitus, mutta eihän näin tietysti aina tarvitse olla.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirja, kiitos vinkistä. Erityisesti minua kiinnosti kappale missä kerrottiin miten oikeusapu jaetaan, joka on jokaisen kansalaisen oikeus. Paitsi jos satut astumaan jonkun ison herran tai organisaation varpaille. Silloin et saa oikeusapua. Mietin tiedätkö yhtään henkilöä joka kerää näitä tietoja miten oikeusvaltio toimii ja kirjaa niitä ylös. Joku oikea toimittaja tai lakihenkilö, koska minun tarina varmaan kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2021/05/valta-kuuluu-kansalle-osa-v-tuomiopaiva.html

   Poista
  2. Kiitos taas, olin nähnyt Jaana Kavoniuksen kuva youtuben suosituslistalla mutta kun siinä luki satanistien kultti en viitsinyt katsoa. Harvoin jaksaa kuunnella 1.5 h suoraa puhetta mutta nyt jaksoi ja vielä loppuhuipennus, upea laulu. Tässä minun suositukset, http://sinikkatyynela.blogspot.com/ ja https://koronarealistit.com/

   Poista
 3. Niin, A-kirjain viittaa siihen, että eliitti on päättänyt ottaa Tytin sijaiskärsijäksi, ettei suuremman luokan kusetukset paljastuisi... muiden eliitin jäsenten tekeminä (https://i.media.fi/incoming/6mnuve/7157759.jpg/alternates/LANDSCAPE_960/7157759.jpg). Ja kansa maksaa ja on kyykyssä, tuleekohan nyt sitten seuraavaksi Suomen liittäminen EU:n liittovaltioon ja perustuslakimme mitätöidään?

  VastaaPoista
 4. Amarillon logon A-kirjain listan jatkeeksi.

  https://www.raflaamo.fi/fi/hameenlinna/amarillo-hameenlinna/menu?menuId=179497
  VastaaPoista
 5. Turun vaakuna. Nykyisestä vaakunasta ei saa a-kirjainta kuin silmiä siristämällä, mutta silti samanlainen tyylitelty A kyseessä, näkee kun vertaa vanhempiin https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Turun_vaakuna#/media/Tiedosto%3ATurun_vaakuna_1900.jpg

  VastaaPoista
 6. En jotenkin ihmettele että jokin mainostoimisto esittelee logossaan rapparisymboleja. Mainoksia kun katsoo niin kaikenlainen alitajuinen itse mainostettavaan tuotteeseen liittymätön mielipidevaikuttaminen on niissä enemmän sääntö kuin poikkeus.

  VastaaPoista
 7. Jännät A-kirjaimet:

  https://sibeliuslukio.files.wordpress.com/2021/10/maratonjuliste.png

  Noh, Sibeliushan oli vapaamuurari.

  VastaaPoista
 8. https://aperustus.fi/wp-content/uploads/2021/05/A-perustus-logo.svg

  VastaaPoista
 9. Päivitetty: lisätty Vuokatti-areenan logo. Kiitos vinkistä Jauhottaja.

  VastaaPoista
 10. Sosialistille omistetun ravintolan logo.
  Hänen tarinansa https://fi.wikipedia.org/wiki/Väinö_Tanner on niin siirappinen ja samalla sekava sökellys kaikkea, että pistää epäilemään onko piirtyvässä kuvassa enää mikään muu totta kuin poliittinen teatteri.
  Vaan mitähän merkitsee nämä salamat tässä?

  https://ravintolatanner.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja vastaushan itseasiassa odottikin jo, kiitos:
   'Salama on eräänlainen "symbolisynonyymi" vasaralle, joka kuuluu olennaisena osana vapaamuurarisymboliikkaan.' https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2017/12/radio-suomirock-ja-symboliikan-alkeet.html

   Jänskä sattuma/"sattuma": puolueita perustettaessa niihin veistetyt marionetti-keulahahmot ovat olleet nimillään ajamansa aatteen mukaisia: sinisen kokoomuksen Hugo Suo(men)lahti, vihreän keskustan Santeri (vehnän)Alkio, punaisen sosialismin Väinö (oikeuksien-puolesta-taistelun)Tanner jne.
   Jos tähän jotain väkinäisen positiivista tulokulmaa hakee, niin eihän tätä teatteria ole missään vaiheessa edes yritetty peitellä. Lohtu (?) sekin.

   Poista
  2. Toki sillä voi olla muitakin merkityksiä. Riippuu aina vähän kontekstista. Salamasymboliikka kuuluu olennaisesti myös satanismiin.

   Luukas 10:18: "Jeesus sanoi heille: »Minä näin, kuinka Saatana sinkoutui taivaasta kuin salama."

   Tiedä sitten mitä tuon ravintolan logossa on mietitty. Ehkä se kuitenkin viittaa enemmän vasaraan, kun on kyse suomalaisesta yrityksestä.

   Poista
  3. Aivan.
   Kaksi salamaa johdattaa omat mielikuvani (vapaalla assosiaatiolla) ainakin SS-joukkoihin, Kiss-metalliyhtyeeseen ja eri mytologioiden ylijumaliin (Ukko, Zeus jne.) Ehkäpä Tannerille haluttiin luoda imagoon ripaus ylimaallista ytyä, edustaahan hän sitä sosialistista maaperää, johon kaikki muu tultaisiin paaluttamaan? Samaan aikaan sekä jumalallinen että saatanallinen, kaiken ylä- ja alapuolella - ja silti niin kotoisan lähestyttävä, koko kansan Väiski. Kukapa sellaista vastustaisi?

   Poista
  4. Salamasymboliikasta tuntuu tykkäävän vähän kaikki, onhan siinä jos jossain voimaa ja se tulee yhtäkkiä ja odottamatta, sateen kanssa.

   Poista
 11. Salamoista tuli mieleen tämä siivouspalvelun logo:
  https://ibb.co/hM52hyh
  Jäänee mysteeriksi mitä silläkin on haettu takaa, tai mitä voi odottaa, kun yrityksen nimi on Aton-yhtiöt

  VastaaPoista