perjantai 23. heinäkuuta 2021

Merkkien salat: Arjen symbolit


Ylellä pyörii tällä hetkellä Merkkien salat -ohjelman toinen kausi. Ohjelma on juuri sellaista laatua, jota voi kuvitella valtamedian tuottavan aiheesta symboliikka. Ensimmäisellä kaudella symboliikan asiantuntija Liisa Väisänen kertoi muun muassa, että vapaamuurarit eivät käytä symboliikassaan silmää kolmion sisällä. Epäilemättä hyvin sopiva "asiantuntija" tällaiseen ohjelmaan.

Toisen kauden toisessa jaksossa Arjen symbolit Liisa ja toimittaja Ella Kanninen käyvät vierailemassa partiolaisten luona, ja tutkivat partiolaisten käyttämiä merkkejä. Tämä kohta ohjelmasta ei liity millään tavalla vapaamuurareihin, mutta jostain syystä ohjelmaan haluttiin ottaa lähikuva partiomerkistä, jossa on vapaamuurarien harppi ja suorakulma:


(klikkaa suuremmaksi)

Samassa jaksossa on myös toinen mielenkiintoinen kohta, jossa Liisa ja Ella puhuvat Liisan päähineessä olevasta pääkallosta. Ruutuun rävähtää tämän jälkeen teksti "Memento mori".
Ihan vain sattumalta pääkallo ja "Memento mori" ovat keskeinen osa vapaamuurarisymboliikkaa.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Pääkallo ja Memento Mori"The symbol of the Skull and Crossbones, often called the Memento Mori, is a grim reminder of our own mortality. The Latin phrase Memento Mori is generally interpreted as “Remember that you must die”, and is often associated with other fatalistic expressions such as Hora Fugit (The Hour Flees) or Tempus Fugit (Time Flies). The first Masonic adoption of the Memento Mori appears to have its roots in the York Rite Chivalric Orders, especially the Order of Malta and the Order of the Temple." - (freemasons-freemasonry.com)

 

Erikoista tässä kohtauksessa oli myös se, että "ihan vaan sattumalta" siinä syntyi "Two ladies" -viittaus. Kohtauksessa puhutaan ensin EU:n lipun tähdistä, jotka viittaavat Neitsyt Mariaan. Yhtäkkiä keskustelu siirtyy ilman mitään selvää syytä pääkalloon, joka on Maria Magdalenan symboli. Joku voisi ihmetellä, että miksi käsikirjoituksessa on saman kohtauksen sisällä tällainen epäjohdonmukainen "asiasta toiseen" -hyppäys? Tämä on tietenkin hyvin harkittu teko. Maria & Maria on kristillinen versio ikivanhasta egyptiläisestä "Two ladies" -symbolista. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.


EU:n lipun tähdet tulevat Neitsyt Marian tähtikruunusta

Maria Magdalena kuvataan hyvin usein pääkallon kanssa

Alkuperäinen "Two ladies" - Wadjet ja Nekhbet


Itse asiassa Maria Magdalena (tai Maria Magdala) viittausta jatketaan vielä seuraavassakin kohtauksessa, jossa Liisa puhuu Kelan tornisymboliikasta. Sana magdala tarkoittaa suomeksi tornia.Liisa tietää kertoa, että Kela on valinnut tornin logokseen sen takia, että se antaa turvallisuuden tunteen. Varmasti. Vartiotornillahan ei ole mitään tekemistä vapaamuurarien tai ritarikuntien kanssa.


Kolumbuksen ritarien päämaja on torni

Masonic Tower, Skotlanti

7 kommenttia:

 1. Tuli tuosta 'turvallisuuden tunnetta luovasta tornista' mieleen Tampereen hotelli torni. Olen miettinyt, että miksi se on niin kovin synkeän ja vastenmielisen näköinen hökötys - vahingossa ei ainakaan. Assosiaatio pikaisella silmäyksellä on, että torni on palanut. Rakennuksen epäsymmetrinen muoto, ikkunoiden malli, hiilenmusta väritys ja ylhäältä alas asti hohtava oranssi väritys yhdellä kulmalla näyttävät ainakin minun silmääni muodostavan ison ja hehkuvan halkokekäleen.
  https://i.redd.it/1rrav6pgf7qy.jpg
  https://eventolehti.fi/artikkelit/solo-sokos-hotel-torni-tampere-palkittiin-travel-hospitality-awardsissa/

  Joku pakkomielle tornien kanssa ylipäätään vaikuttaa olevan ja esim. Baabelin tornista muistutetaan eri tavoin mm. EU:n päämaja: https://fi.pinterest.com/pin/391391023858252985/
  Tai ihansamamikälie -viritys: https://www.constructionweekonline.com/projects-tenders/article-15367-iraqs-babel-to-get-new-20-storey-tower

  EES-blogista löytyy loistavat artikkelit torniin liittyen, kiitos vielä niistä!
  Tiedätkö, viittaako Baabelin keskeneräiseksi jäänyt torni johonkin muinaiseen vaiheeseen aikajanalla, jolloin suuret ja sulavat suunnitelmat keskeytyivät? Vai mikä sen merkitys on - jos siis torni itse on Nephtys/Maria M.? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein näe mitään yhteyttä Baabelin tornin ja Nephtysin välillä. Eiköhän se Baabel kuvaa vertauskuvallisesti enemmänkin sitä mitä tapahtui "Jumalten sodan" seurauksena. Siinä on myös selkeä tarot-vire.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/03/kalevala-osa-12-sammon-sirpaleet.html

   Poista
  2. Aivan! Kiitos.
   Näkyykö tarot-vire muutenkin kuin aurinkosankarin tarinana - jos haluat avata?

   Poista
  3. Tarkoitin, että Baabelin tornihan sortui. Sehän on ihan selvä viittaus tarotin Torni-korttiin (sortuu salaman iskusta), joka on äkillisen ja suuren muutoksen kortti.

   Poista
 2. Koko Suomen valtio (aivan kuten suurin osa muistakin maailman maista) on kyllä aivan läpimätä. Mitä enemmän maksaa veroja, sitä enemmän osallistuu oman kansansa elinympäristön ja menestysmahdollisuuksien pilaamiseen. Verorahat menee korruptoituneiden päättäjien ja virkamiesten pussiin, valtionyhtiöiden johtajat vetelee jättibonuksia tuloksista huolimatta, kehitysmaista tuodaan tuhansia, kymmenen mukulaa porsivia, ikuisia kelan asiakkaita (jotka ryöstelee ja pahoinpitelee ihmisiä kadulla), ja rahaa lapioidaan eteläeurooppaan, jotta siellä voidaan kokeilla 4pv työviikkoja, verohelpotuksia ynnä muuta kivaa. Tässä kaikessa ehkä yhtenä kirsikoista kakun päällä on YLE. Yksinkertaisinkin asia saadaan aina käännettyä päälaelleen, ja samoja valheita toistellaan vuosi toisensa jälkeen, aivan kuin niitä ei olisi koskaan kumottu aiemmin. Kanavilla ja netissä tyrkytetään kaikenikäisille moraalista mädätyssisältöä, ja joku YLEn leivissä oleva sisällöntuottaja vähän aikaa sitten aika osuvasti kommentoi jotain tämänsuuntaista "Me tehdään tätä sun verorahoilla, ja sille sä et kuule voi yhtään mitään!". Tuo lällättely kiteyttää aikalailla koko ylen olemuksen. Nyt vielä sitten alkoi tuo muurarisymbolien kanssa kikkailu (toki on sitä varmaan ennenkin ollut).
  Kenties yhtenä tarkoituksena on huijata ihmisiä suoraan heidän silmien edessä. Ne jotka uskovat, orjuutetaan helposti (ja samalla heitä käytetään huijaamisen välikappaleina, hyödyllisinä idiootteina, jotka tietämättään puolustavat tuota kusetusta), samalla kun pyritään nöyryyttämään niitä, jotka näkevät huijauksen, mutta eivät kykene asialle mitään tekemään. Mutta minä sanon, että sille, joka ei pelkää noiden muurarien ynnä "valitun kansan" epäjumalia, sen ihmisen edessä he nöyryyttävät ainoastaan itseään.

  VastaaPoista
 3. Kelan talon katolla Helsingin Käpylässä on metka törötin. Sekin on varmasti turvallisuudentunteen lisäämiseksi? Koska eihän tällä
  http://wikimapia.org/1359714/fi/Kela-Kansanel%C3%A4kelaitos-Helsinki#/photo/30900
  nyt tietenkään voi olla mitään tekemistä tämän
  https://wespenrepapershome.files.wordpress.com/2019/02/isisthroneheadpiece102913.png
  kanssa...?

  Ihanaa, että Kelalle turvallisuudentunne on sydämenasia. <3

  VastaaPoista