tiistai 3. elokuuta 2021

Bild pyytää koronauutisointiaan anteeksi


Mielenkiintoinen ulostulo saksalaiselta Bild-lehdeltä, joka pahoittelee aiempaa virallista narratiivia myötäilevää koronauutisointiaan:

https://techstartups.com/2021/08/01/germanys-largest-newspaper-bild-issued-apology-harming-society-coverage-covid-19-pandemic-past-18-months/
“Millions of children in this country, for whom we are all responsible as a society, I would like to say what our Federal Government and our Chancellor have not dare to say so far: We ask your forgiveness. We ask your forgiveness for a year and a half of politics, who sacrificed you.” -  Julian Reichelt, Bild editor-in-chief


Saksassa asuva ystäväni tiesi kertoa, että Bildin uutisointi on keväästä asti liikkunut kauemmas muun valtamedian propagandistisesta koronanarratiivista. Näemmä ihan kaikki paskapuhe ei mene enää  kaikille toimittajillekaan läpi. Tällä hetkellä Bildin päätoimittaja suhtautuu moniin koronaan liittyviin asioihin hyvin kyseenalaistavalla tavalla.

Alla joitain esimerkkejä englanniksi käännettynä:


Käännös


Käännös

Käännös


Toki näissä tilanteissa täytyy aina muistaa, että tässäkin saattaa olla kyse "kontrolloidusta oppositiosta".  Sitä kun ei voi koskaan varmuudella tiedää. Bild on tabloid-tyylinen lehti, joten voi olla, että sille on annettu tällainen tehtävä. Toki aivan yhtä mahdollista on, että kyse on aivan aidosta koronanarratiivin kyseenalaistamisesta. Mene ja tiedä, mutta tätäkin ilmiötä kannattaa seurata.

5 kommenttia:

 1. Lisää aiheesta:

  https://summit.news/2021/08/03/editor-in-chief-of-germanys-top-newspaper-apologizes-for-fear-driven-covid-coverage/

  VastaaPoista
 2. Järkeilin joskus jo aikaa sitten, että jos ihmiset lakkaisivat tekemästä lapsia tänä päivänä, ihmiskunta varmistaisi sukupuuttonsa noin 50-60 vuoden kuluessa. Tämä ihan siitä syystä, että siinä ajassa ehtivät nyt vielä syntyvät tyttölapset saavuttaa menopaussinsa, eivätkä sen jälkeen enää pysty saamaan jälkeläisiä. Näin ollen jäljellä olevat ihmisyksilöt katoaisivat maan päältä noin sadassa vuodessa.

  Järkeilin myös, ettei väestömäärän kasvu ole oikeasti mikään ongelma, ihminen kun kykenee sääntelemään syntyvyyttä erittäin tehokkaasti. Heti kun ihminen päättää hallita holtitonta lisääntymistään ja rajoittaa lasten määrän kahteen per pari, väestömäärän kasvu pysähtyy. Mikäli jotkut sitten sen lisäksi tyytyvät yhteen lapseen tai ovat jopa kokonaan ilman, se tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan yksilöiden lukumäärä hiljalleen jopa pienenee.

  Väestömäärän kasvun pysäyttäminen ei siis ole ongelma, vaan päätös.

  Mitä jos joku sitten päättäisi päättää tämän meidän kaikkien puolesta? Jos joku keksisi vaikkapa rokotteen, joka tekee ihmisen steriiliksi? Tällaisen rokotteen keksiminen tuskin on mahdotonta, ja varmasti joku on sen jo keksinytkin. Rokote, jonka ainesosat - vaikkapa piikkiproteiini - kertyisivät sisäsynnyttimiin ja tukkisivat ne tai jotenkin muuten vaikuttaisivat niihin, etteivät ne enää toimisi.

  Pitäisi vain ratkaista, miten saisi kaikki maailman ihmiset haluamaan tällaisen mielipuolisen rokotteen. Tai hetkinen… jospa olisi joku pelote, jonka avulla… Hmm.

  VastaaPoista
 3. Suomeksi tekstitettynä:

  https://tokentube.net/v/2431177798/BILD-lehden-anteeksipyynt%C3%B6-lapsille-COVID-propagandasta---Rapsodia-fi--tekstitys

  VastaaPoista
 4. Nyt myös tanskalainen lehti pyytää lukijoiltaan anteeksi koronauutisointiaan:

  https://twitter.com/JanGold_/status/1480886686045384706

  VastaaPoista
 5. Näyttäisi siltä;että ainoa tie pois valtamedialta ja valtioilta on aloittaa sota jotta savu hälvenee rokotehaitoilta . Nato vs Venäjä sopii kuin nyrkki silmään.

  VastaaPoista