David Whitehead uuden suomalaisen podcastin vieraana. Aiheina mm. Cult of the Medics ja Maltan ritarit.
Jakso löytyy myös Rumblesta:
https://rumble.com/v1e6mtq-enlighten-me-with-ronny-16-david-whitehead-joins-me.html
David Whitehead uuden suomalaisen podcastin vieraana. Aiheina mm. Cult of the Medics ja Maltan ritarit.
Jakso löytyy myös Rumblesta:
https://rumble.com/v1e6mtq-enlighten-me-with-ronny-16-david-whitehead-joins-me.html
David Icke on ollut minulle aina hieman ristiriitainen hahmo, mutta hän on kiistatta yksi suurista totuusliikkeen pioneereista. Sitä on pakko kunnioittaa. Tässä mielenkiintoinen haastattelu:
Jean-Antoine Laurentin maalaus Gutenberg inventant l’imprimerie vuodelta 1831:
Mitäs siellä seinällä roikkuu?
Vapaamuurarien harpista ja suorakulmasta enemmän kirjoituksessa Vapaat muurarit.
Vapaamuurarilogo |
Hieman erilainen Mattias Desmet -haastattelu.
Näin näppärästi saadaan piilotettua vapaamuurarien harppi ja suorakulma yrityksen logoon, kun vähän panostetaan hienovaraisuuteen:
Rakennusliike Rantanen |
Sitten kun ei jakseta panostaa hienovaraisuuteen, lopputulos näyttää tältä:
Rakennusliike Hietakangas (Huomatkaa myös mehiläiskenno) |
Vapaamuurarien logon symboliikasta enemmän kirjoituksessa Vapaat muurarit.
Vapaamuurarien logo |
Alfa Romeon logo on hyvin mielenkiintoinen tapaus. Meni aika monta vuotta tajuta, mistä on kyse.
Logossa on kaksi kuvaa. Vasemmanpuoleisen merkitys on ilmeinen. Kyseessä on temppeliritarien pyhän Yrjön risti. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pyhä Yrjänä ja lohikäärme.
Mutta mitä tuo oikeapuoleinen kuva sitten tarkoittaa? Yllättävää kyllä, sekin on ritarikuntasymboliikkaa. Sillä viitataan hienovaraisesti toiseen erittäin arvostettuun ja vaikutusvaltaiseen ritarikuntaan nimeltä Kultainen talja (Order of the Golden Fleece).
Kuvassa on käärmehirviö, jolla on ihminen suussa. Yhden tulkinnan mukaan käärme on syömässä miestä. Toisessa tulkinnassa käärme on "synnyttämässä" miestä. Monomyyttisymboliikan näkökulmasta molemmat ovat oikeita tulkintoja.
Monissa myyteissä, saduissa tai sankaritarinoissa on kohtaus, jossa sankari joutuu hirviön vatsaan. Joona päätyy valaan vatsaan, Punahilkka suden vatsaan, Väinämöinen Antero Vipusen vatsaan ja niin edelleen. Esimerkkejä on paljon. Se, onko Alfa Romeon käärmehirviön suussa oleva mies menossa hirviön vatsaan vai tulossa hirviön vatsasta, on symboliikan kannalta melko yhdentekevää. Kyse on allegoriasta, jossa aurinkosankari kuolee ja syntyy uudelleen - vähän niin kuin vapaamuurarien kolmannen asteen vihkimysseremoniassa.
Tämä kyseinen käärmehirviö tunnetaan Italiassa nimellä biscione. (Esimerkkejä löytyy Wikipediasta.) Sama käärme löytyy monesta vaakunasta, ja se on Alfa Romeon kotikaupungin Milanon tunnus. Vastaavasti Milanoon viittaa myös Alfan punainen risti, joka löytyy Milanon lipusta. Mutta tämä kaikki on vain eksoteerista tasoa. Esoteerisella tasolla on jotain paljon mielenkiintoisempaa.
Biscione, Milano |
Esoteerinen taso viittaa kreikkalaismytologian. Biscionen käärmeen suussa oleva mies on sankari ja argonauttien johtaja nimeltään Jason (tai Iason), joka sai tehtäväkseen etsiä myyttisen kultaisen lampaantaljan. Taljaa vartioi Kolkhiin käärmehirviö (tai lohikäärme), joka yhdessä myytin versiossa syö Jasonin samalla tavalla kuin sankarit syödään niin monissa muissakin monomyytin inkarnaatioissa.
Kultainen lampaantalja on kuninkuuden symboli. Biscionessa talja on korvattu toisella kuninkuuden symbolilla - kruunulla. Verratkaa kruunun sijaintia alla olevan kuvan lampaantaljan sijaintiin. Molemmat ovat käärmeen pään yläpuolella.
Jason käärmehirviön suussa. Kultainen lampaantalja käärmeen pään yläpuolella. |
Jasonin ja kultaisen lampaantaljan tarina innoitti Burgundin herttua Filip III:n antamaan vuonna 1430 perustamalleen ritarikunnalle nimen Kultainen talja. Kyseinen ritarikunta on edelleen olemassa, mutta historiallisten valtataisteluiden takia se on jakautunut kahteen haaraan. Espanjalaista haaraa johtaa Espanjan kuningas Felipe VI. Itävaltalaista haaraa johtaa puolestaan Habsburg-suvun päämies Karl von Habsburg.
Felipe VI - Kultaisen taljan arvomerkki on kravatin päällä hyvin pienenä ja huomaamattomana |
Kultaisen taljan arvomerkki läheltä |
Kultainen lampaantalja Espanjan kuninkaan vaakunassa |
Kultaisen taljan ritarikunta on äärimmäisen korkea-arvoinen klubi. Jäseniä on hyvin vähän, ja suurin osa heistä on kuninkaallisia. Espanjalaisen haaran jäseniin kuuluvat Felipen lisäksi:
Kultaisen taljan nimivalinta aiheutti aikanaan ihmettelyä, koska Jason tunnettiin sankarina, joka antoi väärän valan. Kuninkaallisten piireissä häikäilemättömyyttä ja epärehellisyyttä on aina pidetty enemmän hyveenä kuin paheena.
The choice of the Golden Fleece of Colchis as the symbol of a Christian order caused some controversy, not so much because of its pagan context, which could be incorporated in chivalric ideals, as in the Nine Worthies, but because the feats of Jason, familiar to all, were not without causes of reproach, expressed in anti-Burgundian terms by Alain Chartier in his Ballade de Fougères referring to Jason as "Who, to carry off the fleece of Colchis, was willing to commit perjury." [Wikipedia]
Kultainen talja ei ole ainoa organisaatio, joka käyttää lampaantaljasymboliikkaa. Lampaantalja löytyy myös sosialistisen Fabian Societyn tunnuksesta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Fabian Society.
Fabian Societyn vaakuna ja lampaantalja |
Lue myös: Osta Alfa!