perjantai 15. toukokuuta 2015

Ratsastajapatsaat


Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi kuninkaat kuvataan patsastaiteessa niin usein hevosen selässä?

Esimerkkejä:


Kuningas Yrjö IV

Kuningas Ludvig XIV

Kuningas Edward VII

Kuningas Yrjo V

Kuningas Kaarle I

Kuningas Yrjö III


Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Sama kaava toistuu lukemattomissa kuningaspatsaissa - kuningas ratsastaa hevosella.

Miksi? Miksi kuningas "ratsastaa hevosella"?

Vastaus löytyy perehtymällä hevosen symboliikkaan ja atonistien historiaan.

Aiempia kirjoituksia lukeneet saattavat muistaa, että hevosella on yhteys kuun symboliikkaan. Valkoinen hevonen oli kuun hallitseman Ravun merkin tunnus muinaisessa Egyptissä. Erään näkemyksen mukaan joissain traditioissa valkoinen hevonen yhdistettiin myös Venukseen. Puhutaan siis feminiinisymboliikasta.


Kreikkalainen kuun jumalatar Selene ja hevonen


"Eliitin" hallussaan pitämä esoteerinen tieto on peräisin druidismista - muinaisilta viisailta. Tuo muinaisten viisaiden kulttuuri oli matriarkaalinen, jossa tärkemmät jumalhahmot olivat feminiinisiä. Maskuliinisiakin jumalia oli, mutta ne olivat eräänlaisia avustajia tai viestinviejiä korkeimmille jumalattarille.

Irlannissa tärkein jumalatar oli Danu. Vastaava universaalin äidin jumalatar martiarkaalisen kauden Egyptissä ja varhaisessa Tähdistö-kultissa oli Taurt, josta tulee muun muassa sana tarot.


Taurt kuvattiin virtahepona. Vastaava universaalin äidin eläinsymboli pohjoisemmissa maissa oli karhu.


Mitä vanhempi kulttuuri, sitä enemmän jumaltarustossa korostuu jumalattarien merkitys. Asetelma muuttui vasta kun matriarkaalinen kulttuuri joutui väistymään patriarkaalisen kulttuurin tieltä. Jumalattaret "alennettiin" ja jumalat "ylennettiin". Sitähän patriarkaalinen kristinuskokin teki Suomessa. Esimerkiksi Karhu-kultti, oli kerettiläisyyttä, joka kitkettiin pois miekalla. Vanhat feminiiniset jumaluudet saivat väistyä maskuliinisen aurinkonjumalan tieltä.

Muinaisten viisaiden kulttuuria voidaan kutsua jumalatartraditioksi. Feminiinisyyden jumalaisuuden kunnioittaminen näkyi kaikessa mitä he tekivät ja miten he elivät. Näissä kuninkaiden ratsastajapatsaissa feminiinisymboli hevonen edustaa sitä esoteerista viisautta, tietoa ja traditiota, jonka atonistit kaappaisivat itselleen muinaisten viisaiden jumalatartraditiosta.

Hevosen ja esoteeristen oppien symbolinen yhteys näkyy latinankielisessä hevosta tarkoittavassa sanassa caballus, joka on hyvin lähellä sanaa kabbala.


Kabbalistinen "Elämänpuu"

Kabbalan "Elämänpuu" näkyy tarotin Ylipapittaren takana olevassa verhossa.


Sanaan hevonen liittyy vielä toinenkin sanaleikki - ruma sellainen. Englanniksi sana horse (hevonen) lausutaan samalla tavalla kuin sana whores (huorat).

Lause "kuningas ratsastaa hevosella" avautuu tätä kontekstia vasten aivan uudella tavalla. Atonistit todellakin ratsastavat muinaisten viisaiden esoteerisella tiedolla.


Suomen tunnetuin ratsastajapatsas - Mannerheimin patsas


2 kommenttia:

  1. Näin rahvaan näkökulmasta tuo "kabbalistinen elämänpuu" muistuttaa pesäpallokenttää kun kymppi on kotipesä?

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Pes%C3%A4pallo#Historia

    Baseball-kenttä? http://www.baseball.fi/fin/laji_perussaannot.php

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tuossa pesäpallokentässä on aika paljon yhdennäköisyyttä.

      Poista