lauantai 19. helmikuuta 2022

Painetta pönttöön


Teimme Kumma juttu! -blogin kanssa videon Covid-kuolleiden tilastoinnin harhaanjohtavuudesta jo alkukesästä 2020. Silloin elettiin aikaa, jolloin media lietsoi pelkohysteriaa tappavan vaarallisesta taudista, joka täyttää kadut kuolleista, ja johon tulisi kuolemaan kymmeniä tuhansia suomalaisia. Ne, jotka uskalsivat puhua tästä epärehellisestä kuolematilastoinnista, leimattiin koronadenialisteiksi, joita vastaan media aloitti oman ajojahtinsa. Suurin osa väestöstä saatiin pelottelu-uutisoinnilla joukkohysterian valtaan, vaikka kaikki tieteelliset tosiasiat viittasivat siihen, että Covid-19 ei tautina ole juurikaan influenssaa kummoisempi. 

Vajaat kaksi vuotta myöhemmin totuus koronakuolleiden tilastoinnista alkaa vihdoin tulla esiin myös valtamediassa. Nyt kun THL muuttaa tilastointiaan, tulemme näkemään sellaisen erikoisuuden, että koronakuolleiden määrä vähenee:


https://www.kaleva.fi/thl-tarkentaa-tilastointia-ja-koronakuolemien-maar/4357495Tuleeko tämä johtamaan siihen, että ihmiset viimein tajuavat koronan olevan perusterveille ihmisille vaaraton flunssa, ja että mitään oikeasti perusterveiden ihmisten terveyttä uhkaavaa pandemiaa ei ole? No ei tietenkään! 

Suuret massat ovat joukkohypnoosissa. Sen vallassa olevat ihmiset eivät kykene käyttämään järkeään. Ei ole mitään syytä olettaa, että esimerkiksi tämä totuus kuolintilastojen valheellisuudesta muuttaisi suurten massojen suhtautumista koronaan. Tosiasioilla ei ole mitään merkitystä hypnotisoitujen mielissä. Ei se korona muutu näiden ihmisten silmissä vähemmän vaaralliseksi sillä, että koronakuolemien määrä tulee alas. 

Mutta yksi hyvä asia näiden valheita paljastavien tosiasioiden esiin tulemisella on. Jossain siellä hypnoosin alla piilossa on se osa mielestä, joka pystyy ymmärtämään näiden tosiasioiden merkityksen.  Jos kärsivällisesti tarjoamme hypnoosissa olevalle ihmiselle valheita paljastavaa informaatiota uudestaan ja uudestaan, siitä vähitellen syntyy totuuden ja valheen välisen ristiriidan aiheuttamaa pään sisäistä painetta. Tämä kasvava paine voi näkyä kireytenä, huonotuulisuutena tai selittämättömänä ahdistuneisuutena, mikä ei tietenkään ole mukavaa. Kun epämiellyttävä ja raskas paine pään sisällä kasvaa ajan kanssa riittävän suureksi, se voi johtaa hypnoosista vapautumiseen. Toki se voi viedä paljonkin aikaa, vaikka vuosia, mutta jossain kohtaa jokaisella tulee sietämisen raja vastaan. Mieli kyllä kykenee murtautumaan ulos hypnoosista, mutta siihen tarvitaan riittävän suuri insentiivi. Joillekin pitkäaikaisesta sisäisen paineen tunteesta vapautuminen voi olla yksi sellainen.

Kuvitelkaa millainen seuraus sillä on, jos suuret määrät ihmisiä herää koronahypnoosista enemmän tai vähemmän samanaikaisesti. He joutuvat kohtaamaan sen kivuliaan totuuden, että ne yhteiskunnan auktoriteetit, joihin he ovat sokeasti luottaneet, eivät olekaan heidän hyvinvoinnistaan huolehtivia vanhempia, jotka toimivat heidän parhaaksi. Se on monelle niin iso järkytys, että se varmasti horjuttaa mielen tasapainoa, ja synnyttää voimakkaan turvattomuuden tunteen. Miettikää mitä se tarkoittaa, kun meillä on miljoonia suomalaisia, jotka ovat samaan aikaan tuossa järkyttyneessä ja epätasapainoisessa mielentilassa. 

Pahoin pelkään, että siinä kohtaa tämä viimeisen parin vuoden aikana nähty kollektiivinen hulluus ei suinkaan vähene, vaan kasvaa hetkellisesti vielä entistäkin suurempiin mittoihin. Joukot ovat aina arvaamattomia, epärationaalisia ja moraalittomia, joten jos joukot alkavat kunnolla sekoilla, meno voi olla aika hurjaa. On syytä varautua siihen, että mikä vain on mahdollista. Totta kai sitä toivoisi, että tuo vaihe menisi nopeasti ja kivuttomasti ohi, mutta niin ei välttämättä käy. Meillä on historiassa paljon esimerkkejä siitä, miten äärimmäiseen hulluuteen ihmisjoukot pystyvät. Jos ette ole ennen kuulleet tanssimaniasta, nauruepidemiasta tai naukuvista nunnista, suosittelen lukemaan kirjoituksen Joukkohysteria ennen ja nyt.

Emme tietenkään voi varmuudella vielä tietää mitä tulee tapahtumaan ja millä aikataululla. Mutta jos meno menee kunnolla hulluksi, moni tulee tarvitsemaan niitä vakaammassa mielentilassa olevia ystäviä, tuttuja, työkavereita, perheenjäseniä ja sukulaisia, jotka ovat nähneet tämän koronakusetuksen läpi jo pitkään. Se tarkoittaa teitä. Ehkäpä jokaisen olisi syytä miettiä jo nyt, miten voi tulevaisuudessa olla avuksi muille? "Minähän yritin kertoa sinulle, mutta sinä et halunnut kuunnella!" on sinänsä ihan ymmärrettävä kommentti, mutta se ei välttämättä ole se kaikkein paras tapa auttaa.

10 kommenttia:

 1. Mika siellä Huuhkajat paita päällä selittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Niin mutta se pöllö on siinä vain sen takia, että se tykkää niin paljon jalkapallosta!"

   Poista
 2. Hyvä teksti. Tuota minäkin olen pohtinut, että miten käy kun läheiset jotka ovat vieroksuneet meitä täyspäisiä kaikki nämä vuodet, kuin thl-kirkon lahkolaiset äkkiä jäävätkin tyhjänpäälle? Tulevatko he sitten ovista ja ikkunoista anteeksi pyydellen apua hakemaan vai järkkyvätkö mielet niin että omaishoitajaksi pitää ryhtyä heille.

  Itse en tiedä mitä odottaa, mutta olen varannut kaapit täyteen teetä ja kahvia, josko haluavat tulla sitten kahville juttelemaan ja mieltään keventämään. Ainakin voin olla sitten tukena ja kuunnella murheita.

  Toivottavasti heidän mielensä lahkolaisuudesta irtautumisen sietää. Melkein varmuudella voin kyllä sanoa, että osan kohdalla en usko että pää kestää. Huh huh. Luulen että kovimmat ajat on vielä edessä päin tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksipyyntöä ei kannata odottaa, koska aika harva ihminen on siihen kykenevä. Toisaalta, onko sille edes tarvetta? Onko hypnotisoitu ihminen itse vastuussa siitä mitä hypnoosi sai hänet tekemään? Tästä moraalikysymyksestä voi olla montaa mieltä.

   On myös hyvä muistaa, että hypnoosista herääminen ei koskaan ole mikään nopea prosessi. Se vie kuukausia tai vuosia, ja tapahtuu vähitellen. Joten älkää odottako, että se koronakusetuksen vihdoin näkevä ystävä pystyisi heti ymmärtämään koko asian laajuuden. Mieli ei pysty kerralla ottamaan kaikkea vastaan. Keskimäärin ihmisten päässä on niin valtava määrä erilaisia valheellisia uskomuksia, että niiden kaikkien purkaminen vie väkisinkin paljon aikaa.

   Poista
  2. Aivan. Erinomainen pohdinta. Anteeksi pyytäminen ja sen merkityksen todella sisäistäminen vaatii jo huomattavasti vastuunkantoa ja ymmärrystä. Syitä ja seurauksia ja niiden hiffaamista.
   Saatikka koko hypnoosin käsittäminen hypnoosina. Jaiks!

   Poista
  3. Itse jotenkin kuvittelen sen menevän sitten joskus niin, että tuskin kukaan tulee minulta apua pyytämään tilanteen ymmärtämiseksi. Epäilen, että kynnys sen myöntämiseksi, että joku yksittäinen ihminen on voinut asian tajuta jo aikoja sitten, on liian korkea, koska samalla joutuisi myöntämään, että ei itse olekaan ollut niin “sivistynyt” kuin on kuvitellut ja joku hörhö kylähullu salaliittoteorioineen onkin ollut se kartallaoleva.

   Tai sitten selittävät itselleen tietäneensä jo kaiken ja jatkavat laput silmillä luottaen, että kyllä se tästä vielä normaaliksi palautuu.

   Miten sitten voisi olla avuksi? En tiedä, aika ja tilanne (toivottavasti) näyttää.

   Poista
 3. Osa ilmoitetuista koronakuolemista ei johdu taudista – jopa liikennekuolemat kirjautuneet koronakuolemiksi: "Emme tiedä joukon suuruutta"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/osa-ilmoitetuista-koronakuolemista-ei-johdu-taudista-jopa-liikennekuolemat-kirjautuneet-koronakuolemiksi-emme-tieda-joukon-suuruutta/8362566

  Miksei tätä voinut uutisoida keväällä 2020?

  Ai niin, se oli silloin foliohattujen juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän näitä on hyvä julkistaa kun on jo uusi paniikki täysillä päällä niin ketään ei kiinnosta.

   Poista
 4. ”Aivan kuin jotain olisi tapahtumassa” – Päihdetyöntekijät kertovat ”oudosta vireestä” kadulla

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fbed260c-ea3d-44ea-b450-0e05658c19b0

  Painetta pöntössä?

  VastaaPoista
 5. Horkkaunesta heränneitä on kahdenlaisia...

  https://twitter.com/TruthWarriorDad/status/1579149557757509633

  VastaaPoista