tiistai 3. tammikuuta 2023

Vuoden irvokkain uutinen 2022 -voittaja on ratkennut!


Hyvät naiset ja herrat, on aika paljastaa Vuoden irvokkain uutinen -kilpailun voittaja! 

Koko vuoden 2022 ajan seurasimme jännittyneenä tiukkaa kisaa (kommenteissa) irvokkaimman uutisen palkinnosta. Vaiherikkaan ja tasaväkisen kilpailun tulos ratkesi lopulta EES:n tilaamassa salaisessa gallupissa, joka arviomme mukaan oli täysin riittävä tapa saada selville voittaja. Olemmehan Suomessa, jossa avointen äänestysten järjestäminen tärkeistä asioita on yleisesti ottaen katsottu tarpeettomaksi. 

Ehdottoman luotettavan gallupkyselyn jälkeen voittajaksi valitusta uutisesta EES:n Vuoden irvokkain uutinen -kilpailun järjestelytoimikunnan salainen ja nimetön puheenjohtaja toteaa seuraavasti:

Koronapandemian aikana on ollut ehdottoman tärkeää, että kansalaiset ovat voineet luottaa valtion johtoon. Pääministeri Sanna Marin on osoittanut koko pandemian ajan järkkymättömän vahvaa karaktääriä kovienkin paineiden alla. 

Koko kansa on saanut nauttia hänen äidillisestä suojelustaan ja isällisestä viisaudestaan, ja saanut juuri sellaista lohtua ja turvallisuuden tunnetta, jota vain poikkeuksellisen hyvät ja vahvat johtajat voivat kansalleen tarjota. Lisäksi Marin on luonnollisella kauneudellaan hurmannut koko ulkomaisen lehdistön, ja nostanut enkelimäisillä kasvoillaan Suomen kansainvälisen yhteisön huipulle. Tällaiseen suoritukseen ei ole yksikään aiempi pääministeri pystynyt.

Marin on palvellut kansaansa väsymättömällä tarmolla, ja onnistunut viemään Suomen kohti parempaa huomista, jossa kaikilla on hyvä olla. Siksi kansa valitsi salaisessa (mutta kuitenkin ehdottoman luotettavassa) gallupkyselyssä irvokkaimmaksi uutiseksi Ilta-Sanomien jutun, jossa törkeällä tavalla kyseenalaistetaan pääministerin rehellisyys. 

Jutussa esitetty asiaton pääministerin arvovallan mitätöinti edustaa irvokkuudessaan jotain sellaista, joka ylittää kaikki soveliaisuuden rajat. Tällainen pääministerin henkilöön käyvä hyökkäys ei kuulu sosialidemokraattiseen yhteiskuntaan. On irvokkuuden huippu, että koko kansan rakastama jumalattarien kauneudella siunattu pääministeri joutuu tällaisen ajojahdin kohteeksi.


Ja voittaja on...

Sara Sairasen ja Iida Hallikaisen juttu: Sanna Marinin filtteri­kuville kritiikkiä: ”Hän on monelle esikuva”


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009230651.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti