tiistai 24. marraskuuta 2015

Kunnianosoitus kivenveistäjälle


Jyväskylän Rantamuurilla on Kaj Liljebladin vuonna 1991 valmistunut veistos Kunnianosoitus kivenveistäjälle. Jyväskylän taidemuseo kertoo:
Muistomerkki on tehty Jyväsjärven rannan rakentamisen yhteydessä. Arkkitehti Kaj Liljeblad kaupungin kaavoitusosastolta oli mukana rannan suunnittelussa. Hän oli toivonut, että koko muuri olisi tehty paikkakunnan omasta kivestä, Kuokkalan mustasta graniitista. Materiaali oli kuitenkin tähän tarkoitukseen liian kallista. Sen vuoksi rantamuuriin tehtiin teos menneiden polvien kivenveistäjien muistoksi ja työtä kunnioittamaan. Teos kuvaa kivenveistäjän meisseliä.
Työ tehtiin korpilahtelaisella kiviveistämöllä.    


Kunnianosoitus kivenveistäjälle


Kivenveistäjä = stonemason

Freemasonry, a fraternal order that uses an analogy to stonemasonry for much of its structure, also makes use of marks. A Freemason who takes the Mark Master Degree will be asked to create his own Mason's Mark, as a type of unique signature or identifying badge. (Wikipedia)Mark Master on Yorkin riitin neljäs aste

Mark Master -käsimerkki

Barack Obama

Jay Leno

Malcom X

Kanye West

Gene Simmons (Kiss-yhtye)

Jimmy Savile (kuuluisa pedofiili)

Kevin Spacey

Jack Nicholson

Chris Martin (Coldplay)

Michael Douglas


3 kommenttia:

 1. Kiinteistönvälittäjä Andrei Koivumäki on nyt jonkin aikaa ollut kovassa hypessä. En osaa päättää viljeleekö hän tätä merkkiä vai ei. Voitko vilkaista hänen instagram tiliään. On myös uusimman IMAGEn kannessa sillä käsimerkillä.

  VastaaPoista
 2. Postin pääjohtaja ja Mark Master -käsimerkki:

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5da90080-4cc1-455d-8bd0-c3d41d59c030

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuo ei ole mikään vahinko, vaan selkeä poseeraus.

   Poista