tiistai 17. marraskuuta 2015

Vapaus, veljeys ja tasa-arvo


Jos on seurannut Pariisin terrori-iskujen uutisointia, tarkkaavainen lukija on varmasti huomannut median uutisoinnissa toistuvan kaavan. Todella monessa uutisessa toistellaan lausetta "vapaus, veljeys ja tasa-arvo".


"Vapaus, veljeys ja tasa-arvo" Iltalehdessä

"Vapaus, veljeys ja tasa-arvo" Ilta-Sanomissa

"Vapaus, veljeys ja tasa-arvo" Helsingin Sanomissa


Minkähän takia medialla on niin kova hinku toistella tuota ilmaisua?

Ehkäpä syy löytyy tuon tunnuslauseen historiasta. Eksoteerisella tasolla meille kerrotaan, että lause syntyi Ranskan vallankumouksen yhteydessä. Tämä on sinänsä aivan totta, mutta jättää kertomatta jotain hyvin oleellista.

Tunnuslauseen alkuperä on ranskalaisessa vapaamuurariliikkeessä, joka oli erittäin suuressa roolissa Ranskan vallankumouksen organisoinnissa. Vallankumouksen mottona käytetty tunnuslause syntyi vallankumouksen arkkitehtien, eli "illuminoituneiden" vapaamuurarien keskuudessa. Kyseessä ei siis ollut pelkästään Ranskan vallankumouksen motto - "vapaus, veljeys ja tasa-arvo" oli myös Illuminatin motto.


Vapaamuurari- / Illuminati-symboliikkaa: "Vapaus, veljeys ja tasa-arvo"
Kuvasssa myös: kaikennäkevä silmä, ja ouroboros-käärme


Vapaamuurarien / Illuminatin yhteydestä Ranskan vallankumoukseen enemmän kirjoituksessa Illuminatin synty. Talismaanisista termeistä enemmän kirjoituksessa Talismaaniset sanat.

Mitä luulette, viittaako tuo "veljeys" esoteerisella tasolla ihmisten väliseen solidaarisuuteen, vai kenties johonkin muuhun?

Hyvät veljet...


Veljeilyä veljeskunnassa veljien kesken


Lue myös: Pariisin kuolemasymboliikka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti